Muziekrecensent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Muziekrecensent? Lees de functieomschrijving.

De muziekrecensent schrijft recensies over muziek.

De muziekrecensent werkt freelance of in vaste dienst bij een tijdschrift, krant, televisieprogramma of internetsite. De muziekrecensent schrijft recensies over cd's, lp's, muziekdvd's en live concerten. Daarnaast kan de muziekrecensent ook nieuwsberichten, columns, interviews of artikelen schrijven op het gebied van muziek.

De muziekrecensent schrijft vaak recensies over de muziek die hij mooi vindt en waar hij verstand van heeft (dit omdat iemand die niet van heavy metal houdt bijvoorbeeld niet objectief en goed naar een heavy metal cd kan luisteren omdat het zijn smaak niet is). De muziekrecensent krijgt de nieuwste muziekcd's, lp's en dvd's toegestuurd, beluistert of bekijkt deze objectief en schrijft er vervolgens een recensie over. De muziekrecensent is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de muziek, weet wat er speelt en wat muzikaal in orde is. Hij beoordeelt de muziek op de klank, de originaliteit en eventueel op de songteksten. Daarnaast kan hij ook live concerten bezoeken en een recensie schrijven over de performance en het geluid op het concert.

De muziekrecensent schrijft leuke, vlotte en interessante teksten waarin hij de lezer een zo goed mogelijk beeld geeft van de cd, dvd, lp of het concert in kwestie. De muziekrecensent is objectief maar geeft wel zijn eerlijke en kritische mening en steekt deze niet onder stoelen of banken. Hij is er verantwoordelijk voor dat de lezers van zijn recensies geen miskopen doen en moet ze waarschuwen als een cd, lp of dvd echt te slecht is om te kopen. Daarnaast geeft hij ze goed advies over welke producten ze wel het beste kunnen kopen en welke ze leuk gaan vinden.

Wil je werken als Muziekrecensent?

Werk je al als Muziekrecensent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Muziekrecensent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Muziekrecensent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Muziekrecensent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Muzikanten
  • Impresariaten/boekingskantoren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Muziekrecensent

Wat verdient een Muziekrecensent?

De muziekrecensent verdient tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand, afhankelijk van de media waarvoor hij schrijft, het aantal media waarvoor hij schrijft en het aantal artikelen dat hij per maand schrijft. Daarnaast kan de freelance muziekrecensent die minder artikelen schrijft wel minder dan €1500,- verdienen.

Salarisschaal Muziekrecensent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Muziekrecensent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Muziekrecensent

Hoe goed is de toekomst voor de Muziekrecensent? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de muziekrecensent is gemiddeld. Er is voldoende werk en er zijn voldoende media waar de muziekrecensent recensies voor kan schrijven maar niet alles is betaald. Om betaalde recensies te gaan schrijven moet de muziekrecensent een goede reputatie opbouwen en zichzelf in de kijker spelen bij muziektijdschriften, muziekprogramma's op de televisie of bij één van de kranten om daar zo een baan te kunnen krijgen.

Baankans Muziekrecensent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Muziekrecensent worden: Opleidingen tot Muziekrecensent

Hoe word je een Muziekrecensent? 

Voor het beroep van muziekrecensent is geen specifieke opleiding. Wel kan de muziekrecensent een journalistieke opleiding hebben gevolgd. Deze zijn over het algemeen HBO en vierjarig. Ook kan de muziekrecensent een culturele opleiding hebben gevolgd en hierdoor veel weten over muziek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Muziekrecensent

Meer opleidingen Muziekrecensent

Weet je nog niet of je Muziekrecensent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Muziekrecensent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Muziekrecensent

Met wie werkt een Muziekrecensent samen? 

Het netwerk van de muziekrecensent bestaat uit zijn collega's, muzikanten en impresariaten en boekingskantoren (die hem de laatste producten toesturen om te recenseren).


  • Collega's
  • Muzikanten
  • Impresariaten/boekingskantoren
Muziekrecensent


Organisaties waar een Muziekrecensent werkzaam is

Waar werkt een Muziekrecensent meestal? 

De muziekrecensent werkt freelance voor een tijdschrift, televisieprogramma, krant of internetsite.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Muziekrecensent

Waar kun je het beste werken als Muziekrecensent? Hieronder vindt je de best door de Muziekrecensent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Muziekrecensent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Muziekrecensent:

Welke competenties heeft een een Muziekrecensent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Muziekrecensent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Muziekrecensent nodig? 

De muziekrecensent is een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met het luisteren naar en schrijven over muziek en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Daarnaast is de muziekrecensent een waarnemer. Hij kijkt en luistert goed om vervolgens een zo objectief en kritisch mogelijke recensie over datgene waar hij naar gekeken of geluisterd heeft te schrijven en zijn lezers goed te informeren.

Bekijk de persoonstypen voor Muziekrecensent


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Muziekrecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Muziekrecensent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Muziekrecensent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Muziekrecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Muziekrecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Muziekrecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Muziekrecensent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Muziekrecensent iets voor je?

Zou je graag Muziekrecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Muziekrecensent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Muziekrecensent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar