Nagelstylist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Nagelstylist worden: Opleidingen tot Nagelstylist

Wil je Nagelstylist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Nagelstylist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Nagelstylist.

Hoe word je een Nagelstylist? 

In heel veel gevallen hebben Nagelstylisten in eerste instantie een andere opleiding in de richting van uiterlijke verzorging gedaan en doen ze een cursus in nagelstyling als uitbreiding van hun kunnen.

Als basis zijn opleidingen voor bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen gebruikt. Wanneer mensen dan voor zichzelf gaan beginnen of graag meer doen volgt een cursus nagelstyling. Die kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kunt gaan voor puur het aanbrengen van kunstnagels met behulp van bijvoorbeel acryl of gel, maar je kunt daarnaast ook aandacht besteden aan het lakken of onderhouden van nagels. Ook wanneer je niet uit de richting van de manicure komt is nagelversiering een zinvolle aanvulling omdat de klanten dit toch vaak verlangen wanneer ze van diensten van Nagelstylisten gebruik willen maken.

Opleidingen in de richting van nagelverzorging en styling zijn bij verschillende merkafhankelijke en merkonafhankelijke instellingen te volgen.

De 3 best beoordeelde opleidingen Nagelstylist

bijgewerkt op 07-01-2022

Nagelstylist
Mooie, verzorgde nagels zijn het visitekaartje van de moderne vrouw. Steeds vaker doet zij daarom een beroep op de nagelstylist. Lijkt het jou leuk om vrouwen (en een enkele man) …
Nagelstylist
Nagelstyling
Algemene informatie De opleiding Allround Nagelstyling van De Nederlandse Beauty School is een praktijkopleiding, waarin de behandelde theorie meteen in praktijk wordt omgezet. Alle onderdelen van de nagelstyling worden tijdens …
Nagelstyling
Workshop Elektrisch Vijlen
De workshop Elektrisch Vijlen is voor de nagelstylist die efficiënter, sneller en verantwoordelijk wilt werken. Tijdens deze workshop komen verschillende technieken aan bod die je kunt toepassen met een elektrische …
Workshop Elektrisch Vijlen

Is het verstandig om Nagelstylist te worden?

Voordat je aan een opleiding Nagelstylist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Nagelstylist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Nagelstylist?

Op zich zijn er wel aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Nagelstylist. Echter wanneer je echt alleen de opleiding hebt gevolgd die je op deze functie voorbereidt dan wordt het zoeken van een aansluitende vacature een stuk moeilijker. De Nagelstylisten die gevraagd worden zijn namelijk veelal combinatiefuncties met bijvoorbeeld de functie van kapper of schoonheidsspecialist.

Voor jezelf beginnen kan als Nagelstylist heel goed, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat met jou waarschijnlijk ook een heleboel anderen dit op kleine schaal vanuit huis doen. Dat betekent dat je vaak veel concurrentie hebt en het niet altijd makelijk is voet aan de grond te krijgen. Als je eenmaal begint en je eigen bedrijfje werkt goed dan kun je dit natuurlijk uitbreiden. Denk niet alleen aan het vergroten van je klantenbestand en de uren die je er in steekt, maar ook aan een betere locatie en eventueel personeel wat je in dienst kan nemen. Zo kun je ook eventueel het aantal aan te bieden diensten uitbreiden door expertise van anderen.

De actuele kans op werk voor een Nagelstylist

Het beroep Nagelstylist is onderdeel van de beroepsfamilie Manicures. De kans op werk voor de beroepsfamilie Manicures is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Nagelstylist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Nagelstylist

Als je je wilt omscholen tot Nagelstylist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Nagelstylist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Nagelstylist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Nagelstylist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Nagelstylist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Nagelstylist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Nagelstylist

Als je Nagelstylist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nagelstylist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nagelstylist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Nagelstylist?

Competenties en Vaardigheden Nagelstylist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Nagelstylist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Nagelstylist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Nagelstylist

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een Nagelstylist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Nagelstylist. Als Nagelstylist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Nagelstylist:


zie volledige beschrijving persoonstype Nagelstylist

Vakkennis voor een Nagelstylist

Het is voor een Nagelstylist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Nagelstylist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Nagelstylist


Werkervaring Nagelstylist

Het is voor een startend Nagelstylist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Nagelstylist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Nagelstylist, maar iets anders?

Is een opleiding Nagelstylist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Nagelstylist

Als je Nagelstylist wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Nagelstylist


Weten hoe het is om als Nagelstylist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Nagelstylist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Nagelstylist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Nagelstylist te worden?

Zou je graag Nagelstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Nagelstylist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar