Nagelstylist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Nagelstylist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep nagelstylist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je nagelstylist wordt.

 

Wat is een Nagelstylist?

Een Nagelstylist is een expert in het creëren van mooie nagels. Je kunt bijvoorbeeld nagels verlengen, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de Nagelstylist om nagelkwaliteit te verbeteren met gebruik van nieuwe en oude technieken. Te denken valt aan het aanbrengen van kunstnagels van verschillende materialen of lakken van nagels op bijzondere wijze en met eventueel gebruik van strass-steentjes of andere versieringen.

Als Nagelstylist heb je oog voor wat de klant wil. Is er bijvoorbeeld een feest of bruiloft dan zullen de wensen en eisen anders zijn dan wanneer het gaat om nagels die handig moeten zijn in het dagelijks leven en werk van de klant.

De dienst die een Nagelstylist levert is meestal terug te vinden in combinatie met andere diensten. Zo werken Nagelstylisten vaak ook als kapper, schoonheidsspecialist of manicure.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Nagelstylist?

Werk je al als Nagelstylist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Nagelstylist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Nagelstylist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Nagelstylist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leverancier
  • Klant
  • Medewerker Salon

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Nagelstylist

Wat verdient een Nagelstylist?

Wat je als Nagelstylist gaat verdienen is moeilijk te zeggen. Als je het niet als extra dienst aanbiedt naast iets anders, maar er echt fulltime mee bezig wil zijn ben je vaak eigen baas. In zo'n geval werk je of met tafelhuur elders of je moet een volledig eigen ruimte hebben aan huis of in een huurpand. Uiteindelijk zijn er een hele hoop kosten verbonden aan materialen, stroom, belastingen en andere vaste lasten. Wat je uiteindelijk over houdt hangt dus sterk af van de markt waar je je op richt, wat de klanten betalen, hoe lang je met een klant bezig bent, hoeveel klanten je hebt en de concurrentie in de regio. Uiteindelijk ligt het maximum tegen €2500, maar dat kan alleen wanneer je heel weinig kosten maakt en de zaken goed lopen.

Salarisschaal Nagelstylist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Nagelstylist

Op zoek naar een nieuwe baan als Nagelstylist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Nagelstylist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Nagelstylist vacatures

Vacature Nagelstyliste
Fijn! Beauty Experience
Treed binnen in de wereld van Fijn Beauty Experience en laat je meevoeren naar een plek waar rust, balans en schoonheid centraal staan. In onze salon besteden wij aandacht aan …
Vacature Nagelstyliste
Fijn! Beauty Experience
Fijn Beauty Experience is op zoek naar jou! Uren perFunctie-eisen: Nagelstyling diploma, extra certificaten is een pre en ervaring als nagelstyliste. Arbeidsvoorwaarden: Een marktconform salaris met diverse bonusregelingen. Functie en …
Vacature Nagelstyliste
Fijn! Beauty Experience
Treed binnen in de wereld van Fijn Beauty Experience en laat je meevoeren naar een plek waar rust, balans en schoonheid centraal staan. In onze salon besteden wij aandacht aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Nagelstylist

Wat zijn de baankansen voor een Nagelstylist?

Op zich zijn er wel aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Nagelstylist. Echter wanneer je echt alleen de opleiding hebt gevolgd die je op deze functie voorbereidt dan wordt het zoeken van een aansluitende vacature een stuk moeilijker. De Nagelstylisten die gevraagd worden zijn namelijk veelal combinatiefuncties met bijvoorbeeld de functie van kapper of schoonheidsspecialist.

Voor jezelf beginnen kan als Nagelstylist heel goed, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat met jou waarschijnlijk ook een heleboel anderen dit op kleine schaal vanuit huis doen. Dat betekent dat je vaak veel concurrentie hebt en het niet altijd makelijk is voet aan de grond te krijgen. Als je eenmaal begint en je eigen bedrijfje werkt goed dan kun je dit natuurlijk uitbreiden. Denk niet alleen aan het vergroten van je klantenbestand en de uren die je er in steekt, maar ook aan een betere locatie en eventueel personeel wat je in dienst kan nemen. Zo kun je ook eventueel het aantal aan te bieden diensten uitbreiden door expertise van anderen.

De actuele kans op werk voor een Nagelstylist

De kans op werk voor het beroep Nagelstylist is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Nagelstylist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Nagelstylist worden: Opleidingen tot Nagelstylist

Wil je Nagelstylist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Nagelstylist.

Hoe word je een Nagelstylist? 

In heel veel gevallen hebben Nagelstylisten in eerste instantie een andere opleiding in de richting van uiterlijke verzorging gedaan en doen ze een cursus in nagelstyling als uitbreiding van hun kunnen.

Als basis zijn opleidingen voor bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen gebruikt. Wanneer mensen dan voor zichzelf gaan beginnen of graag meer doen volgt een cursus nagelstyling. Die kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kunt gaan voor puur het aanbrengen van kunstnagels met behulp van bijvoorbeel acryl of gel, maar je kunt daarnaast ook aandacht besteden aan het lakken of onderhouden van nagels. Ook wanneer je niet uit de richting van de manicure komt is nagelversiering een zinvolle aanvulling omdat de klanten dit toch vaak verlangen wanneer ze van diensten van Nagelstylisten gebruik willen maken.

Opleidingen in de richting van nagelverzorging en styling zijn bij verschillende merkafhankelijke en merkonafhankelijke instellingen te volgen.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Nagelstylist

Nagelstylist
Mooie, verzorgde nagels zijn het visitekaartje van de moderne vrouw. Steeds vaker doet zij daarom een beroep op de nagelstylist. Lijkt het jou leuk om vrouwen (en een enkele man) …
Nagelstylist
Nagelstyling
Algemene informatie De opleiding Allround Nagelstyling van De Nederlandse Beauty School is een praktijkopleiding, waarin de behandelde theorie meteen in praktijk wordt omgezet. Alle onderdelen van de nagelstyling worden tijdens …
Nagelstyling
Workshop Elektrisch Vijlen
De workshop Elektrisch Vijlen is voor de nagelstylist die efficiënter, sneller en verantwoordelijk wilt werken. Tijdens deze workshop komen verschillende technieken aan bod die je kunt toepassen met een elektrische …
Workshop Elektrisch Vijlen

Omscholen tot Nagelstylist

Als je je wilt omscholen tot Nagelstylist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Nagelstylist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Nagelstylist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Nagelstylist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Nagelstylist

Als je Nagelstylist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nagelstylist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nagelstylist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Nagelstylist?

Competenties en Vaardigheden Nagelstylist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Nagelstylist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Nagelstylist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Nagelstylist

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een Nagelstylist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Nagelstylist. Als Nagelstylist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Nagelstylist:


zie volledige beschrijving persoonstype Nagelstylist

Vakkennis voor een Nagelstylist

Het is voor een Nagelstylist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Nagelstylist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Nagelstylist


Werkervaring Nagelstylist

Het is voor een startend Nagelstylist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Nagelstylist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Pedicure, Manicure .

Iets anders leren?

Is Nagelstylist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Nagelstylist

Met wie werkt een Nagelstylist samen? 

Afhankelijk van hoe je als Nagelstylist te werk gaat heb je met verschillende mensen te maken. Je hebt natuurlijk altijd de klanten waar je mee bezig bent en de leverancier van de materialen en producten die je nodig hebt voor het stylen.

Wanneer je het stylen van nagels als dienst aanbiedt naast bijvoorbeeld je werk als kapper of schoonheidsspecialist dan heb je tevens te maken met de medewerkers die daar op de werkvloer rondlopen.

Als je ervoor kiest om zelfstandig te werken vanuit een eigen ruimte dan heb je met niemand anders te maken. Huur je een tafel dan kom je ook andere stylisten tegen en dan heb je ook met de verhuurder temaken.


  • Leverancier
  • Klant
  • Medewerker Salon
Nagelstylist


Organisaties waar een Nagelstylist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Nagelstylist meestal werkt.

Waar werkt een Nagelstylist?

De dienst die een Nagelstylist levert is gericht op het maken van winst en valt daarmee onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Nagelstylist

Waar kun je het beste werken als Nagelstylist? Hieronder vind je de best door de Nagelstylist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Nagelstylist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Nagelstylist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Nagelstylist.

Welke competenties heeft een Nagelstylist nodig?

Een Nagelstylist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Nagelstylist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Nagelstylist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Nagelstylist nodig? 

Omdat een Nagelstylist de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoert moet je durven vertrouwen op je kennis en kunde. Je moet zelfverzekerd te werk gaan en met een duidelijke doelgerichtheid om snelheid te kunnen maken en te voorkomen dat je nog niet klaar bent en het materiaal al te ver is uitgehard (Succesvolle werker).

Daarnaast moet een Nagelstylist leergierig zijn. Nieuwe ontwikkelingen op gebied van materialen en technieken volgen en ook onder de knie krijgen om de klant altijd met up-to-date kennis van dienst te kunnen zijn. Ook het volgen van mode in kleur en mogelijkheden hoort hier natuurlijk bij (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Nagelstylist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Nagelstylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Nagelstylist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Nagelstylist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Nagelstylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Nagelstylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Nagelstylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Nagelstylist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Nagelstylist iets voor je?

Zou je graag Nagelstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Nagelstylist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Nagelstylist

Anouschka

Ik heb een vraagje ik loop stage in een horeca bedrijf ik weet dat je eigenlijk daar geen acrylnagels kunt dragen maar zijnet toch voorbeelden van acrylnageks die geschrikt kunnen zijn voor als je in de horeca werkt en dan in de keuken Alvast bedankt

Anouschka

Ik heb een vraagje ik loop stage in een horeca bedrijf ik weet dat je eigenlijk daar geen acrylnagels kunt dragen maar zijnet toch voorbeelden van acrylnageks die geschrikt kunnen zijn voor als je in de horeca werkt en dan in de keuken Alvast bedankt

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar