Nagelstylist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Nagelstylist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Nagelstylist? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Nagelstylist wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Nagelstylist, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Nagelstylist


Vacatures Nagelstylist

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Nagelstylist?

Een Nagelstylist is een expert in het creëren van mooie nagels. Je kunt bijvoorbeeld nagels verlengen, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de Nagelstylist om nagelkwaliteit te verbeteren met gebruik van nieuwe en oude technieken. Te denken valt aan het aanbrengen van kunstnagels van verschillende materialen of lakken van nagels op bijzondere wijze en met eventueel gebruik van strass-steentjes of andere versieringen.

Als Nagelstylist heb je oog voor wat de klant wil. Is er bijvoorbeeld een feest of bruiloft dan zullen de wensen en eisen anders zijn dan wanneer het gaat om nagels die handig moeten zijn in het dagelijks leven en werk van de klant.

De dienst die een Nagelstylist levert is meestal terug te vinden in combinatie met andere diensten. Zo werken Nagelstylisten vaak ook als kapper, schoonheidsspecialist of manicure.


Past het beroep Nagelstylist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Nagelstylist per stad

Vacatures Nagelstylist Alkmaar

Vacatures Nagelstylist Almelo

Vacatures Nagelstylist Almere

Vacatures Nagelstylist Alphen aan den Rijn

Vacatures Nagelstylist Amersfoort

Vacatures Nagelstylist Amstelveen

Vacatures Nagelstylist Amsterdam

Vacatures Nagelstylist Apeldoorn

Vacatures Nagelstylist Arnhem

Vacatures Nagelstylist Assen

Vacatures Nagelstylist Bergen op Zoom

Vacatures Nagelstylist Breda

Vacatures Nagelstylist Capelle aan den IJssel

Vacatures Nagelstylist Delft

Vacatures Nagelstylist Den Bosch

Vacatures Nagelstylist Den Haag

Vacatures Nagelstylist Den Helder

Vacatures Nagelstylist Deventer

Vacatures Nagelstylist Doetinchem

Vacatures Nagelstylist Dordrecht

Vacatures Nagelstylist Ede

Vacatures Nagelstylist Eindhoven

Vacatures Nagelstylist Emmen

Vacatures Nagelstylist Enschede

Vacatures Nagelstylist Gouda

Vacatures Nagelstylist Groningen

Vacatures Nagelstylist Haarlem

Vacatures Nagelstylist Haarlemmermeer

Vacatures Nagelstylist Heerlen

Vacatures Nagelstylist Helmond

Vacatures Nagelstylist Hengelo

Vacatures Nagelstylist Hilversum

Vacatures Nagelstylist Hoogeveen

Vacatures Nagelstylist Hoorn

Vacatures Nagelstylist Katwijk

Vacatures Nagelstylist Leeuwarden

Vacatures Nagelstylist Leiden

Vacatures Nagelstylist Lelystad

Vacatures Nagelstylist Maastricht

Vacatures Nagelstylist Middelburg

Vacatures Nagelstylist Nieuwegein

Vacatures Nagelstylist Nijmegen

Vacatures Nagelstylist Oss

Vacatures Nagelstylist Purmerend

Vacatures Nagelstylist Roermond

Vacatures Nagelstylist Roosendaal

Vacatures Nagelstylist Rotterdam

Vacatures Nagelstylist Schiedam

Vacatures Nagelstylist Spijkenisse

Vacatures Nagelstylist Terneuzen

Vacatures Nagelstylist Tilburg

Vacatures Nagelstylist Utrecht

Vacatures Nagelstylist Veenendaal

Vacatures Nagelstylist Venlo

Vacatures Nagelstylist Vlaardingen

Vacatures Nagelstylist Westland

Vacatures Nagelstylist Zaanstad

Vacatures Nagelstylist Zeist

Vacatures Nagelstylist Zoetermeer

Vacatures Nagelstylist Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Nagelstylist

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Nagelstylist?

Het gemiddelde loon van een Nagelstylist in loondienst ligt tussen de € 1400 en de € 2600 bruto per maand. Wanneer je als zelfstandig Nagestylist werkt kan het iets hoger uitvallen als je het goed doet. In zo'n geval werk je of met tafelhuur elders of je moet een volledig eigen ruimte hebben aan huis of in een huurpand. Uiteindelijk zijn er een hele hoop kosten verbonden aan materialen, stroom, belastingen en andere vaste lasten. Wat je uiteindelijk over houdt hangt dus sterk af van de markt waar je je op richt, wat de klanten betalen, hoe lang je met een klant bezig bent, hoeveel klanten je hebt en de concurrentie in de regio.


Meer weten over het salaris Nagelstylist

Salaris aankomend Nagelstylist Salaris junior Nagelstylist Wat is het salaris van een medior Nagelstylist? Welk salaris krijgt een senior Nagelstylist?


Hoe word je een Nagelstylist? 

In heel veel gevallen hebben Nagelstylisten in eerste instantie een andere opleiding in de richting van uiterlijke verzorging gedaan en doen ze een cursus in nagelstyling als uitbreiding van hun kunnen.

Als basis zijn opleidingen voor bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen gebruikt. Wanneer mensen dan voor zichzelf gaan beginnen of graag meer doen volgt een cursus nagelstyling. Die kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kunt gaan voor puur het aanbrengen van kunstnagels met behulp van bijvoorbeel acryl of gel, maar je kunt daarnaast ook aandacht besteden aan het lakken of onderhouden van nagels. Ook wanneer je niet uit de richting van de manicure komt is nagelversiering een zinvolle aanvulling omdat de klanten dit toch vaak verlangen wanneer ze van diensten van Nagelstylisten gebruik willen maken.

Opleidingen in de richting van nagelverzorging en styling zijn bij verschillende merkafhankelijke en merkonafhankelijke instellingen te volgen.

Opleidingen Nagelstylist

Nagelstylist
Ga helemaal los met nail art of houd het clean en verzorgd. Als nagelstylist ben jij van alle markten thuis! Mooie en verzorgde nagels maken een outfit helemaal af. Bovendien …
Nagelstylist
Nagelstyliste Thuisstudie
Leer alles over nagelstyling met deze opleiding NagelstylisteIn de opleiding Nagelstyliste leer je nagels verzorgen, laktechnieken met de populaire gellak, nagels verlengen met acrylnagels, gelnagels zetten en nagels verfraaien. Of …
Nagelstyliste Thuisstudie
Nagelstyliste E-Learning
Leer alles over nagelstyling met deze opleiding NagelstylisteIn de opleiding Nagelstyliste leer je nagels verzorgen, laktechnieken met de populaire gellak, nagels verlengen met acrylnagels, gelnagels zetten en nagels verfraaien. Of …
Nagelstyliste E-Learning
Nagelstyling
Algemene informatie De opleiding Allround Nagelstyling van De Nederlandse Beauty School is een praktijkopleiding, waarin de behandelde theorie meteen in praktijk wordt omgezet. Alle onderdelen van de nagelstyling worden tijdens …
NagelstylingOmscholen tot Nagelstylist

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Nagelstylist. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Nagelstylist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Nagelstylist

Als je Nagelstylist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nagelstylist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nagelstylist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Nagelstylist?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Nagelstylist

Een Nagelstylist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Vaardigheden Nagelstylist

 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Buiten kaders denken
 • Durf
 • Cijfermatigheid
 • Onderhandelen
 • Rekenvaardigheid
 • Vriendelijkheid
 • Respectvol
 • Dienstverlenendheid
 • Analyseren
 • Evalueren
 • Redeneren
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratievermogen
 • Resultaatgerichtheid
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Nagelstylist nodig? 

Omdat een Nagelstylist de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoert moet je durven vertrouwen op je kennis en kunde. Je moet zelfverzekerd te werk gaan en met een duidelijke doelgerichtheid om snelheid te kunnen maken en te voorkomen dat je nog niet klaar bent en het materiaal al te ver is uitgehard (Succesvolle werker).

Daarnaast moet een Nagelstylist leergierig zijn. Nieuwe ontwikkelingen op gebied van materialen en technieken volgen en ook onder de knie krijgen om de klant altijd met up-to-date kennis van dienst te kunnen zijn. Ook het volgen van mode in kleur en mogelijkheden hoort hier natuurlijk bij (Waarnemer).


Eigenschappen Nagelstylist

 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • Ondernemendheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een Nagelstylist?

Op zich zijn er wel aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Nagelstylist. Echter wanneer je echt alleen de opleiding hebt gevolgd die je op deze functie voorbereidt dan wordt het zoeken van een aansluitende vacature een stuk moeilijker. De Nagelstylisten die gevraagd worden zijn namelijk veelal combinatiefuncties met bijvoorbeeld de functie van kapper of schoonheidsspecialist.

Voor jezelf beginnen kan als Nagelstylist heel goed, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat met jou waarschijnlijk ook een heleboel anderen dit op kleine schaal vanuit huis doen. Dat betekent dat je vaak veel concurrentie hebt en het niet altijd makelijk is voet aan de grond te krijgen. Als je eenmaal begint en je eigen bedrijfje werkt goed dan kun je dit natuurlijk uitbreiden. Denk niet alleen aan het vergroten van je klantenbestand en de uren die je er in steekt, maar ook aan een betere locatie en eventueel personeel wat je in dienst kan nemen. Zo kun je ook eventueel het aantal aan te bieden diensten uitbreiden door expertise van anderen.

De actuele kans op werk voor een Nagelstylist

Het beroep Nagelstylist is onderdeel van de beroepsfamilie Manicures. De kans op werk voor de beroepsfamilie Manicures is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Nagelstylist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Nagelstylist

Het beroep Nagelstylist is onderdeel van de beroepsfamilie Manicures.


Waar werkt een Nagelstylist?

De dienst die een Nagelstylist levert is gericht op het maken van winst en valt daarmee onder de profit sector.


Met wie werkt een Nagelstylist samen? 

Afhankelijk van hoe je als Nagelstylist te werk gaat heb je met verschillende mensen te maken. Je hebt natuurlijk altijd de klanten waar je mee bezig bent en de leverancier van de materialen en producten die je nodig hebt voor het stylen.

Wanneer je het stylen van nagels als dienst aanbiedt naast bijvoorbeeld je werk als kapper of schoonheidsspecialist dan heb je tevens te maken met de medewerkers die daar op de werkvloer rondlopen.

Als je ervoor kiest om zelfstandig te werken vanuit een eigen ruimte dan heb je met niemand anders te maken. Huur je een tafel dan kom je ook andere stylisten tegen en dan heb je ook met de verhuurder temaken.


 • Leverancier
 • Klant
 • Medewerker Salon
Nagelstylist

Verwante beroepen Nagelstylist:

Pedicure
Salaris: €1650 tot €2800
Opleiding: MBO
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Manicure
Salaris: €1400 tot €2600
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Matig

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Nagelstylist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leverancier
 • Klant
 • Medewerker Salon

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar