Nagelstylist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Nagelstylist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep nagelstylist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je nagelstylist wordt.

 

Wat is een Nagelstylist?

Een Nagelstylist is een expert in het creëren van mooie nagels. Je kunt bijvoorbeeld nagels verlengen, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de Nagelstylist om nagelkwaliteit te verbeteren met gebruik van nieuwe en oude technieken. Te denken valt aan het aanbrengen van kunstnagels van verschillende materialen of lakken van nagels op bijzondere wijze en met eventueel gebruik van strass-steentjes of andere versieringen.

Als Nagelstylist heb je oog voor wat de klant wil. Is er bijvoorbeeld een feest of bruiloft dan zullen de wensen en eisen anders zijn dan wanneer het gaat om nagels die handig moeten zijn in het dagelijks leven en werk van de klant.

De dienst die een Nagelstylist levert is meestal terug te vinden in combinatie met andere diensten. Zo werken Nagelstylisten vaak ook als kapper, schoonheidsspecialist of manicure.Wil je werken als Nagelstylist?

Werk je al als Nagelstylist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Nagelstylist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Nagelstylist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Nagelstylist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leverancier
  • Klant
  • Medewerker Salon

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Nagelstylist

Wat verdient een Nagelstylist?

Wat je als Nagelstylist gaat verdienen is moeilijk te zeggen. Als je het niet als extra dienst aanbiedt naast iets anders, maar er echt fulltime mee bezig wil zijn ben je vaak eigen baas. In zo'n geval werk je of met tafelhuur elders of je moet een volledig eigen ruimte hebben aan huis of in een huurpand. Uiteindelijk zijn er een hele hoop kosten verbonden aan materialen, stroom, belastingen en andere vaste lasten. Wat je uiteindelijk over houdt hangt dus sterk af van de markt waar je je op richt, wat de klanten betalen, hoe lang je met een klant bezig bent, hoeveel klanten je hebt en de concurrentie in de regio. Uiteindelijk ligt het maximum tegen €2500, maar dat kan alleen wanneer je heel weinig kosten maakt en de zaken goed lopen.

Salarisschaal Nagelstylist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Nagelstylist

Er zijn geen vacatures Nagelstylist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Nagelstylist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Nagelstylist in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Nagelstylist

Wat is de toekomst van Nagelstylist?

Op zich zijn er wel aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Nagelstylist. Echter wanneer je echt alleen de opleiding hebt gevolgd die je op deze functie voorbereidt dan wordt het zoeken van een aansluitende vacature een stuk moeilijker. De Nagelstylisten die gevraagd worden zijn namelijk veelal combinatiefuncties met bijvoorbeeld de functie van kapper of schoonheidsspecialist.

Voor jezelf beginnen kan als Nagelstylist heel goed, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat met jou waarschijnlijk ook een heleboel anderen dit op kleine schaal vanuit huis doen. Dat betekent dat je vaak veel concurrentie hebt en het niet altijd makelijk is voet aan de grond te krijgen. Als je eenmaal begint en je eigen bedrijfje werkt goed dan kun je dit natuurlijk uitbreiden. Denk niet alleen aan het vergroten van je klantenbestand en de uren die je er in steekt, maar ook aan een betere locatie en eventueel personeel wat je in dienst kan nemen. Zo kun je ook eventueel het aantal aan te bieden diensten uitbreiden door expertise van anderen.

Baankans Nagelstylist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Nagelstylist worden: Opleidingen tot Nagelstylist

Wil je nagelstylist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Nagelstylist? 

In heel veel gevallen hebben Nagelstylisten in eerste instantie een andere opleiding in de richting van uiterlijke verzorging gedaan en doen ze een cursus in nagelstyling als uitbreiding van hun kunnen.

Als basis zijn opleidingen voor bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen gebruikt. Wanneer mensen dan voor zichzelf gaan beginnen of graag meer doen volgt een cursus nagelstyling. Die kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kunt gaan voor puur het aanbrengen van kunstnagels met behulp van bijvoorbeel acryl of gel, maar je kunt daarnaast ook aandacht besteden aan het lakken of onderhouden van nagels. Ook wanneer je niet uit de richting van de manicure komt is nagelversiering een zinvolle aanvulling omdat de klanten dit toch vaak verlangen wanneer ze van diensten van Nagelstylisten gebruik willen maken.

Opleidingen in de richting van nagelverzorging en styling zijn bij verschillende merkafhankelijke en merkonafhankelijke instellingen te volgen.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Nagelstylist

Nagelstyling
Algemene informatie De opleiding Allround Nagelstyling van De Nederlandse Beauty School is een praktijkopleiding, waarin de behandelde theorie meteen in praktijk wordt omgezet. Alle onderdelen van de nagelstyling worden tijdens …
Nagelstylist
Mooie, verzorgde nagels zijn het visitekaartje van de moderne vrouw. Steeds vaker doet zij daarom een beroep op de nagelstylist. Lijkt het jou leuk om vrouwen (en een enkele man) …
Meer opleidingen Nagelstylist

Weet je nog niet of je Nagelstylist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Nagelstylist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Nagelstylist

Met wie werkt een Nagelstylist samen? 

Afhankelijk van hoe je als Nagelstylist te werk gaat heb je met verschillende mensen te maken. Je hebt natuurlijk altijd de klanten waar je mee bezig bent en de leverancier van de materialen en producten die je nodig hebt voor het stylen.

Wanneer je het stylen van nagels als dienst aanbiedt naast bijvoorbeeld je werk als kapper of schoonheidsspecialist dan heb je tevens te maken met de medewerkers die daar op de werkvloer rondlopen.

Als je ervoor kiest om zelfstandig te werken vanuit een eigen ruimte dan heb je met niemand anders te maken. Huur je een tafel dan kom je ook andere stylisten tegen en dan heb je ook met de verhuurder temaken.


  • Leverancier
  • Klant
  • Medewerker Salon
Nagelstylist


Organisaties waar een Nagelstylist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Nagelstylist meestal werkt.

Waar werkt een Nagelstylist?

De dienst die een Nagelstylist levert is gericht op het maken van winst en valt daarmee onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Nagelstylist

Waar kun je het beste werken als Nagelstylist? Hieronder vind je de best door de Nagelstylist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Nagelstylist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Nagelstylist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Nagelstylist.

Welke competenties heeft een Nagelstylist nodig?

Een Nagelstylist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Nagelstylist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Nagelstylist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Nagelstylist nodig? 

Omdat een Nagelstylist de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoert moet je durven vertrouwen op je kennis en kunde. Je moet zelfverzekerd te werk gaan en met een duidelijke doelgerichtheid om snelheid te kunnen maken en te voorkomen dat je nog niet klaar bent en het materiaal al te ver is uitgehard (Succesvolle werker).

Daarnaast moet een Nagelstylist leergierig zijn. Nieuwe ontwikkelingen op gebied van materialen en technieken volgen en ook onder de knie krijgen om de klant altijd met up-to-date kennis van dienst te kunnen zijn. Ook het volgen van mode in kleur en mogelijkheden hoort hier natuurlijk bij (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Nagelstylist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Nagelstylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Nagelstylist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Nagelstylist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Nagelstylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Nagelstylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Nagelstylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Nagelstylist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Nagelstylist iets voor je?

Zou je graag Nagelstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Nagelstylist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Nagelstylist

Anouschka

Ik heb een vraagje ik loop stage in een horeca bedrijf ik weet dat je eigenlijk daar geen acrylnagels kunt dragen maar zijnet toch voorbeelden van acrylnageks die geschrikt kunnen zijn voor als je in de horeca werkt en dan in de keuken Alvast bedankt

Anouschka

Ik heb een vraagje ik loop stage in een horeca bedrijf ik weet dat je eigenlijk daar geen acrylnagels kunt dragen maar zijnet toch voorbeelden van acrylnageks die geschrikt kunnen zijn voor als je in de horeca werkt en dan in de keuken Alvast bedankt

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar