Natlakker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Natlakker worden: Opleidingen tot Natlakker

Wil je Natlakker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Natlakker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Natlakker.

Hoe word je een Natlakker? 

Een bedrijf die een natlakker in dienst wil nemen, vereist vaak een opleiding. Ze doelen hier op de Mbo-opleiding ‘Industriële lakverwerking’. Deze opleiding wordt op verschillende MBO-niveaus gegeven. Bij de mbo-opleiding van niveau 1 wordt de student opgeleid tot assistent industriële lakverwerking, bij niveau 2 tot industriële lakverwerker die louter simpele problemen kan oplossen en bij niveau 3 tot een lakverwerker die ook complexe problemen op kan lossen. Welk niveau gekozen wordt hangt van de vooropleiding af en de mate van zelfstandigheid die geprefereerd wordt, omdat een student bij een hoger niveau opgeleid wordt tot een meer zelfstandige lakverwerker. De opleiding kent twee vormen: de BBL-variant en de BOL-variant. Bij de BBL-leerweg is de student vier dagen in de week werkzaam bij een bedrijf en gaat hij één dag naar school. De BOL-variant is een meer traditionele opleiding, want bij deze leerweg zit de student fulltime in de lesbanken. Bedrijven geven soms in de vacature aan dat ze op zoek zijn naar een student die de BBL-variant wil volgen en de vier dagen in de week werkzaam wil zijn in hun bedrijf. Vaak worden deze studenten bij tevredenheid van de werkgever na hun afstuderen fulltime in dienst genomen bij dat bedrijf.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Natlakker

Er zijn geen opleidingen Natlakker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Natlakker in werkt

Bekijk meer opleidingen Industrie & Productie

Is het verstandig om Natlakker te worden?

Voordat je aan een opleiding Natlakker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Natlakker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Natlakker?

De arbeidsmarkt waarin een Natlakker werkzaam is, is momenteel niet erg gunstig, omdat deze sector relatief zwaar door de crisis getroffen wordt. De verwachting is echter dat ook deze markt op ten duur bij zal trekken, omdat het laten bewerken van objecten door natlak mede door de bescherming die het biedt, iets is wat niet snel zijn waarde zal verliezen.

Een Natlakker heeft in zijn mbo-opleiding geleerd voor industriële lakverwerker. Deze opleiding kent ook een stroming richting poederlakken, waardoor een Natlakker na de opleiding doorgaans niet gemakkelijk een switch naar deze vorm van lakverwerking kan maken. De mbo-opleiding is praktijkgericht, wat wil zeggen dat je naast de vaardigheden van lakverwerker, de student niet ook de mogelijkheden krijgt naast lakverwerker ook in een beroep werkzaam te zijn. Binnen een bedrijf kan een Natlakker doorgroeien tot ‘voorman’, maar de werkzaamheden van een voorman liggen niet in het verlengde van die van een Natlakker, omdat een voorman voornamelijk een leidinggevende rol heeft. Als iemands hart bij het Natlakken ligt, zal deze dan ook niet snel de keuze maken om door te groeien naar deze functie.

De actuele kans op werk voor een Natlakker

Het beroep Natlakker is onderdeel van de beroepsfamilie Verf- en lakspuiters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verf- en lakspuiters is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

34

Baankans Natlakker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Natlakker

Als je je wilt omscholen tot Natlakker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Natlakker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Natlakker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Natlakker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Natlakker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Industrieel Spuiter
Abiant
Op zoek naar een baan in de omgeving van Groningen, waar je wordt opgeleid tot Industrieel Spuiter? Solliciteer dan op deze functie, en wie weet is deze baan van jou!Als …
Vacature Leerling Industrieel Spuiter
Abiant
Op zoek naar een baan in de omgeving van Groningen, waar je wordt opgeleid tot Industrieel Spuiter? Solliciteer dan op deze functie, en wie weet is deze baan van jou! …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Natlakker

Als je Natlakker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Natlakker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Natlakker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Natlakker?

Competenties en Vaardigheden Natlakker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Natlakker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Natlakker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Natlakker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Natlakker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Natlakker. Als Natlakker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Natlakker:


zie volledige beschrijving persoonstype Natlakker

Vakkennis voor een Natlakker

Het is voor een Natlakker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Natlakker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Natlakker


Werkervaring Natlakker

Het is voor een startend Natlakker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Natlakker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Natlakker, maar iets anders?

Is een opleiding Natlakker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Natlakker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Natlakker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Natlakker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Natlakker te worden?

Zou je graag Natlakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Natlakker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar