Neonatoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Neonatoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep neonatoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je neonatoloog wordt.

 

Wat is een Neonatoloog?

De Neonatoloog is een arts die gespecialiseerd is in de neonatologie. Dit is een specialisme in de geneeskunde die zicht richt op de zorg voor te vroeg geboren of zieke baby’s. Het is een onderdeel van de kindergeneeskunde. De Neonatoloog voert geneeskundige behandelingen bij baby’s uit. Vaak is er speciale medische zorg nodig na een vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of andere complicaties. De Neonatoloog werkt vaak binnen een speciale intensieve zorgeenheid van een ziekenhuis die zich richt op pasgeborenen.

 

Vakkennis

Net als voor andere artsen en medische specialisten geldt voor het beroep van de Neonatoloog dat veel kennis van het menselijk lichaam, ziektes en behandelingen nodig is. Baby’s hebben vaak speciale zorg nodig en er zijn weer andere behandelmethodes en zaken waar op gelet moet worden dan bij andere medische specialismen. Het is belangrijk dat de Neonatoloog zijn kennis ook op peil houdt. De Neonatoloog maakt vaak lange dagen en heeft daarnaast ook nog bereikbaarheidsdiensten. De Neonatoloog is dan oproepbaar bij noodgevallen.

 

Steun

Naast de medische vakkennis moet de Neonatoloog ook goed met mensen om kunnen gaan. De ouders van de baby zijn vaak bezorgd en maken in plaats van de blijdschap van een zwangerschap en bevalling vaak een heftige situatie mee. De Neonatoloog moet hen kunnen ondersteunen en te woord kunnen staan over de uitleg van hun kind. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn daarom ook erg belangrijk. Het is een beroep met een vaak een extra emotionele lading.Wil je werken als Neonatoloog?

Werk je al als Neonatoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Neonatoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Neonatoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Neonatoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Verpleegster
  • Kinderarts
  • Gynaecoloog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Neonatoloog

Wat verdient een Neonatoloog?

Gemiddeld verdient een Neonatoloog tussen de €3000,- en €6000,-. Daarbij komen nog onder meer vakantiegeld en een toeslag voor bereikbaarheidsdiensten.

Salarisschaal Neonatoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Neonatoloog

Er zijn geen vacatures Neonatoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Neonatoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Neonatoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Neonatoloog

Wat is de toekomst van Neonatoloog?

Er is voldoende vraag naar bekwame Neonatologen. Het beroep biedt doorgroeimogelijkheden door te blijven leren, kennis op peil te houden en daardoor bijvoorbeeld door te groeien tot leidinggevende van de afdeling neonatologie.

Baankans Neonatoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Neonatoloog worden: Opleidingen tot Neonatoloog

Wil je Neonatoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Neonatoloog.

Hoe word je een Neonatoloog? 

Om aan de slag te kunnen als Neonatoloog moet eerst een opleiding Geneeskunde (WO) worden gevolgd. Deze opleiding duurt 6 jaar. Na deze opleiding ben je een arts. In 5 jaar tijd kan je je vervolgens specialiseren tot Kinderarts om daarna weer verder te specialiseren tot Neonatoloog. Dit laatste traject duurt nog eens 3 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Neonatoloog

Er zijn geen opleidingen Neonatoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Neonatoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Neonatoloog

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Neonatoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Neonatoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Neonatoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Neonatoloog?

Competenties en Vaardigheden Neonatoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Neonatoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Neonatoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Neonatoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit

Persoonlijkheid van een Neonatoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Neonatoloog. Als Neonatoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Neonatoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Neonatoloog

Vakkennis voor een Neonatoloog

Het is voor een Neonatoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Neonatoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Neonatoloog


Werkervaring Neonatoloog

Het is voor een startend Neonatoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Neonatoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Neonatoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Neonatoloog

Met wie werkt een Neonatoloog samen? 

De Neonatoloog werkt veel samen met andere artsen en kinderartsen. Daarnaast werkt de Neonatoloog nauw samen met de verpleging, laboranten en gynaecologen.


  • Verpleegster
  • Kinderarts
  • Gynaecoloog
Neonatoloog


Organisaties waar een Neonatoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Neonatoloog meestal werkt.

Waar werkt een Neonatoloog?

De Neonatoloog werkt in een (academische) ziekenhuis. De Neonatoloog is werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Neonatoloog

Waar kun je het beste werken als Neonatoloog? Hieronder vind je de best door de Neonatoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Neonatoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Neonatoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Neonatoloog.

Welke competenties heeft een Neonatoloog nodig?

Een Neonatoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Neonatoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Neonatoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Neonatoloog nodig? 

De Neonatoloog moet veel doorzettingsvermogen hebben, betrouwbaar  en gedisciplineerd zijn (Perfectionist). De Neonatoloog moet beschikken over goede sociale en communicatie vaardigheden, sterk analytisch ingesteld zijn en de juiste diagnose weten te maken (Waarnemer). Kennis is hierbij heel belangrijk.

Bekijk de persoonstypen voor Neonatoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Neonatoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Neonatoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Neonatoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Neonatoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Neonatoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Neonatoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Neonatoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Neonatoloog iets voor je?

Zou je graag Neonatoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Neonatoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Neonatoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar