Neurofeedbackpsycholoog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Neurofeedbackpsycholoog worden: Opleidingen tot Neurofeedbackpsycholoog

Wil je Neurofeedbackpsycholoog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Neurofeedbackpsycholoog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Neurofeedbackpsycholoog.

Hoe word je een Neurofeedbackpsycholoog? 

Om een neurofeedbackpsycholoog te worden moet er een WO opleiding Psychologie gevolgt worden, welke een 3 jaar durende bachelor heeft en waar gekozen kan worden voor een 1 of 2 jarige master.

Hierna volgt een opleiding tot neurofeedbackpsycholoog via het Nederlands Instituut van Psychologen.

Registratie via het NIP (zie bronnenlijst) mogelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Neurofeedbackpsycholoog

Er zijn geen opleidingen Neurofeedbackpsycholoog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Neurofeedbackpsycholoog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Neurofeedbackpsycholoog te worden?

Voordat je aan een opleiding Neurofeedbackpsycholoog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Neurofeedbackpsycholoog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Neurofeedbackpsycholoog?

Neurofeedbackpsycholoog is een relatief nieuw beroep welke nog niet volledig erkend wordt door menig persoon. Dit houdt in dat er weinig vraag is naar dit beroep.

Er zijn ook nauwelijks doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Neurofeedbackpsycholoog

Het beroep Neurofeedbackpsycholoog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Neurofeedbackpsycholoog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Neurofeedbackpsycholoog

Als je je wilt omscholen tot Neurofeedbackpsycholoog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Neurofeedbackpsycholoog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Neurofeedbackpsycholoog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Neurofeedbackpsycholoog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Neurofeedbackpsycholoog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Neurofeedbackpsycholoog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Neurofeedbackpsycholoog

Als je Neurofeedbackpsycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Neurofeedbackpsycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Neurofeedbackpsycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Neurofeedbackpsycholoog?

Competenties en Vaardigheden Neurofeedbackpsycholoog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Neurofeedbackpsycholoog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Neurofeedbackpsycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Neurofeedbackpsycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Neurofeedbackpsycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Neurofeedbackpsycholoog. Als Neurofeedbackpsycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Neurofeedbackpsycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Neurofeedbackpsycholoog

Vakkennis voor een Neurofeedbackpsycholoog

Het is voor een Neurofeedbackpsycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Neurofeedbackpsycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Neurofeedbackpsycholoog


Werkervaring Neurofeedbackpsycholoog

Het is voor een startend Neurofeedbackpsycholoog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Neurofeedbackpsycholoog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Neurofeedbackpsycholoog, maar iets anders?

Is een opleiding Neurofeedbackpsycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Neurofeedbackpsycholoog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Neurofeedbackpsycholoog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Neurofeedbackpsycholoog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Neurofeedbackpsycholoog te worden?

Zou je graag Neurofeedbackpsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Neurofeedbackpsycholoog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar