Neurofeedbackpsycholoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Neurofeedbackpsycholoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep neurofeedbackpsycholoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je neurofeedbackpsycholoog wordt.

 

Wat is een Neurofeedbackpsycholoog?

De neurofeedbackpsycholoog heeft voldoende kennis over neuronale processen en EEG (Electro Encefalografie). Dit laatste is het scannen van de hersenen op (ab)normale activiteiten. De neurofeedbackpsycholoog is vaak werkzaam in een eigen praktijk waar onderzoek naar activiteiten in de hersenen plaats vinden. Veelal is de neurofeedbackpsycholoog bezig met het beïnvloeden van de hersengolven van de cliënt/patiënt om zo een bepaald doel te bereiken. Deze vorm van therapie wordt veelal gebruikt bij ADHD, Burn-out, Lichte Depressies, Vermoeidheid, etc.

Neurofeedback is een nieuwe behandelwijze en nog niet geheel geaccepteerd. Om neurofeedbackpsycholoog te worden moet er een cursus gevolgd worden via het Nederlands Instituut van Psychologen. Er zijn geen opleidingen te volgen op onderwijsinstellingen om neurofeedbackpsycholoog te worden.

Past het beroep Neurofeedbackpsycholoog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Neurofeedbackpsycholoog?

Werk je al als Neurofeedbackpsycholoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Neurofeedbackpsycholoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Neurofeedbackpsycholoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Neurofeedbackpsycholoog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Cliënt
 • Huisarts
 • Klinisch Psycholoog
 • Gedragstherapeut
 • Psychotherapeut

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3250 tot €5420

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Neurofeedbackpsycholoog

Wat verdient een Neurofeedbackpsycholoog?

Het salaris van een neurofeedbackpsycholoog varieert tussen de 3250 euro bruto per maand en de 5420 euro bruto per maand.

Het salaris van een neurofeedbackpsycholoog start hoog gezien er een hoop ervaring nodig is voordat deze functie bekleed kan worden.

Salarisschaal Neurofeedbackpsycholoog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Neurofeedbackpsycholoog

Er zijn geen vacatures Neurofeedbackpsycholoog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Neurofeedbackpsycholoog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Neurofeedbackpsycholoog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Neurofeedbackpsycholoog

Wat zijn de baankansen voor een Neurofeedbackpsycholoog?

Neurofeedbackpsycholoog is een relatief nieuw beroep welke nog niet volledig erkend wordt door menig persoon. Dit houdt in dat er weinig vraag is naar dit beroep.

Er zijn ook nauwelijks doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Neurofeedbackpsycholoog

Het beroep Neurofeedbackpsycholoog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Neurofeedbackpsycholoog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Neurofeedbackpsycholoog worden: Opleidingen tot Neurofeedbackpsycholoog

Wil je Neurofeedbackpsycholoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Neurofeedbackpsycholoog.

Hoe word je een Neurofeedbackpsycholoog? 

Om een neurofeedbackpsycholoog te worden moet er een WO opleiding Psychologie gevolgt worden, welke een 3 jaar durende bachelor heeft en waar gekozen kan worden voor een 1 of 2 jarige master.

Hierna volgt een opleiding tot neurofeedbackpsycholoog via het Nederlands Instituut van Psychologen.

Registratie via het NIP (zie bronnenlijst) mogelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Neurofeedbackpsycholoog

Er zijn geen opleidingen Neurofeedbackpsycholoog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Neurofeedbackpsycholoog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Neurofeedbackpsycholoog

Als je je wilt omscholen tot Neurofeedbackpsycholoog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Neurofeedbackpsycholoog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Neurofeedbackpsycholoog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Neurofeedbackpsycholoog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Neurofeedbackpsycholoog

Als je Neurofeedbackpsycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Neurofeedbackpsycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Neurofeedbackpsycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Neurofeedbackpsycholoog?

Competenties en Vaardigheden Neurofeedbackpsycholoog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Neurofeedbackpsycholoog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Neurofeedbackpsycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Neurofeedbackpsycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Neurofeedbackpsycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Neurofeedbackpsycholoog. Als Neurofeedbackpsycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Neurofeedbackpsycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Neurofeedbackpsycholoog

Vakkennis voor een Neurofeedbackpsycholoog

Het is voor een Neurofeedbackpsycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Neurofeedbackpsycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Neurofeedbackpsycholoog


Werkervaring Neurofeedbackpsycholoog

Het is voor een startend Neurofeedbackpsycholoog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Neurofeedbackpsycholoog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Neurofeedbackpsycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Neurofeedbackpsycholoog

Je kunt als Neurofeedbackpsycholoog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Neurofeedbackpsycholoog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Neurofeedbackpsycholoog


Hoofd beroepsgroep Neurofeedbackpsycholoog

Het beroep Neurofeedbackpsycholoog valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Neurofeedbackpsycholoog

Met wie werkt een Neurofeedbackpsycholoog samen? 

De neurofeedbackpsycholoog krijgt vaak cliënten doorverwezen van huisartsen of andere psychologen. Cliënten melden zich vaak ook zelf aan. Op zich staat de neurofeedbackpsycholoog alleen, maar ervaring leert dat men naast neurofeedbackpsycholoog ook nog een klinisch psycholoog is.


 • Cliënt
 • Huisarts
 • Klinisch Psycholoog
 • Gedragstherapeut
 • Psychotherapeut
Neurofeedbackpsycholoog


Organisaties waar een Neurofeedbackpsycholoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Neurofeedbackpsycholoog meestal werkt.

Waar werkt een Neurofeedbackpsycholoog?

De neurofeedbackpsycholoog heeft vaak een eigen praktijk of zit aangesloten bij een ziekenhuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Neurofeedbackpsycholoog

Waar kun je het beste werken als Neurofeedbackpsycholoog? Hieronder vind je de best door de Neurofeedbackpsycholoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Neurofeedbackpsycholoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Neurofeedbackpsycholoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Neurofeedbackpsycholoog.

Welke competenties heeft een Neurofeedbackpsycholoog nodig?

Een Neurofeedbackpsycholoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Neurofeedbackpsycholoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Neurofeedbackpsycholoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Neurofeedbackpsycholoog nodig? 

De neurofeedbackpsycholoog moet een waarnemer zijn omdat het van belang is de resultaten van de onderzoeken goed te kunnen interpreteren en deze duidelijk over te brengen naar de cliënt. Het is van belang om een goed inzicht te hebben op de EEG en verschillende neuronale activiteiten om zo tot een goede behandeling te komen. (Waarnemer)

De neurofeedbackpsycholoog moet een perfectionist zijn omdat het van groot belang is een goede diagnose en behandeling op te zetten. Hiervoor is een realistische kijk nodig en een perfectionistische omgang met de onderzoeksresultaten. (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Neurofeedbackpsycholoog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Neurofeedbackpsycholoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Neurofeedbackpsycholoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Neurofeedbackpsycholoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Neurofeedbackpsycholoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Neurofeedbackpsycholoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Neurofeedbackpsycholoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Neurofeedbackpsycholoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Neurofeedbackpsycholoog iets voor je?

Zou je graag Neurofeedbackpsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Neurofeedbackpsycholoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Neurofeedbackpsycholoog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar