Onderhoudsmedewerker Onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderhoudsmedewerker Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderhoudsmedewerker onderwijs. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderhoudsmedewerker onderwijs wordt.

 

Wat is een Onderhoudsmedewerker Onderwijs?

Evenals de assistent facilitaire zaken is de Onderhoudsmedewerker en manusje van alles, een verrichter van hand- en spandiensten ter ondersteuning van de facilitaire dienst van een instelling voor voortgezet (of ander) onderwijs. Hij voert onderhoudswerkzaamheden uit, controleert de inventaris, verhelpt storingen in installaties en verricht timmerwerk. Ook mag hij kleine verbouwingswerkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld het plaatsen van een muur of het verleggen van leidingen of bedrading.

Hij wordt aangestuurd door een (hoofd)conciërge of andere leidinggevende aan wie hij ook verzoeken tot vervanging of reparatie van apparatuur doorbrieft. Het komt voor dat een instelling de functie iets zwaarder maakt en meer richting die van conciërge brengt, waarbij de nadruk blijft liggen op uitvoerende werkzaamheden. Een enkele keer zelfs is de functie van Onderhoudsmedewerker gelijk aan die van conciërge.

 

(FUWA-VO)Wil je werken als Onderhoudsmedewerker Onderwijs?

Werk je al als Onderhoudsmedewerker Onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderhoudsmedewerker Onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Conciërge
  • Technisch Medewerker Facilitaire Dienst
  • Assistent Facilitaire Zaken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1545 tot €2191

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Wat verdient een Onderhoudsmedewerker Onderwijs?

Een Onderhoudsmedewerker zit in schaal 3 (CAO voortgezet onderwijs), wat hem iedere maand bruto tussen de €1545 en €2089 oplevert. In enkele gevallen is de functie wat zwaarder en komt de medewerker evenals de conciërge in schaal 4, met een maanloon van tussen de €1573 en €2191. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Salarisschaal Onderhoudsmedewerker Onderwijs

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Er zijn geen vacatures Onderhoudsmedewerker Onderwijs aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Onderhoudsmedewerker Onderwijs in werkt.

Meer weten over de sector waar een Onderhoudsmedewerker Onderwijs in werkt

Bekijk werken in Facilitaire Dienstverlening

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Wat is de toekomst van Onderhoudsmedewerker Onderwijs?

De Onderhoudsmedewerker zou binnen de facilitaire dienst door kunnen groeien naar de functie conciërge. Voor verdere stappen zal hij zich moeten laten (bij)scholen, waarna hoofdconciërge en technisch medewerker facilitaire dienst mogelijkheden zijn.

Baankans Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Onderhoudsmedewerker Onderwijs worden: Opleidingen tot Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Wil je Onderhoudsmedewerker Onderwijs worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Hoe word je een Onderhoudsmedewerker Onderwijs? 

Er is geen vast profiel waaraan een Onderhoudsmedewerker moet voldoen. In veel gevallen zal hij, evenals de conciërge, zonder opleiding, maar met werkervaring aan het werk kunnen.

Wordt zijn functie gekoppeld aan die van hoofdconciërge is het waarschijnlijk dat hij aan dezelfde opleidingseisen moet voldoen en dus moet beschikken over een MBO diploma op niveau-4, bij voorkeur Facilitaire Dienstverlening.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Er zijn geen opleidingen Onderhoudsmedewerker Onderwijs aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderhoudsmedewerker Onderwijs in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Als je Onderhoudsmedewerker Onderwijs wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderhoudsmedewerker Onderwijs zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderhoudsmedewerker Onderwijs?

Competenties en Vaardigheden Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Onderhoudsmedewerker Onderwijs nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Onderhoudsmedewerker Onderwijs nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs. Als Onderhoudsmedewerker Onderwijs wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderhoudsmedewerker Onderwijs:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Vakkennis voor een Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Het is voor een Onderhoudsmedewerker Onderwijs ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Onderhoudsmedewerker Onderwijs zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Onderhoudsmedewerker Onderwijs


Werkervaring Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Het is voor een startend Onderhoudsmedewerker Onderwijs die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderhoudsmedewerker Onderwijs is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Assistent Facilitaire Zaken, Technisch Medewerker Facilitaire Dienst .

Iets anders leren?

Is Onderhoudsmedewerker Onderwijs het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Met wie werkt een Onderhoudsmedewerker Onderwijs samen? 

De Onderhoudsmedewerker maakt deel uit van de technische dienst van een onderwijsinstelling en werkt zo samen met assistenten facilitaire zaken, (hoofd)conciërges, en technisch medewerkers facilitaire dienst.


  • Conciërge
  • Technisch Medewerker Facilitaire Dienst
  • Assistent Facilitaire Zaken
Onderhoudsmedewerker Onderwijs


Organisaties waar een Onderhoudsmedewerker Onderwijs werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderhoudsmedewerker Onderwijs meestal werkt.

Waar werkt een Onderhoudsmedewerker Onderwijs?

De Onderhoudsmedewerker werkt bij instellingen voor voortgezet onderwijs en dus in de non-profit.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Waar kun je het beste werken als Onderhoudsmedewerker Onderwijs? Hieronder vind je de best door de Onderhoudsmedewerker Onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderhoudsmedewerker Onderwijs:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Welke competenties heeft een Onderhoudsmedewerker Onderwijs nodig?

Een Onderhoudsmedewerker Onderwijs heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderhoudsmedewerker Onderwijs

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderhoudsmedewerker Onderwijs passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderhoudsmedewerker Onderwijs nodig? 

Een Onderhoudsmedewerker is een betrokken doener. Hij voelt zich verbonden met collega en werkgever, is loyaal aan de instelling waarvoor hij werkt. Hij heeft plichtsbesef,  verantwoordelijkheidsgevoel en is betrouwbaar (Loyalist). Hij doet wat gedaan moet worden en dat doet hij doelgericht. Hij hanteert strakke regels, werkt precies en ordelijk (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderhoudsmedewerker Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderhoudsmedewerker Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs iets voor je?

Zou je graag Onderhoudsmedewerker Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderhoudsmedewerker Onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar