Onderhoudsmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderhoudsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Onderhoudsmedewerker is verantwoordelijk voor het onderhoud van apparatuur of installaties. De precieze onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de sector waarin de Onderhoudsmedewerker werkzaam is. Zo verzorgt de Onderhoudsmedewerker in de sector industrie het onderhoud aan machines in fabrieken en voorkomt hij verroesting of defecten, terwijl een andere Onderhoudsmedewerker zich voornamelijk bezig kan houden met groenvoorziening, of klein onderhoud aan bungalows in een bungalowpark.

De functie wordt dus verschillend ingevuld, maar is altijd voornamelijk uitvoerend van aard, met als belangrijkste taak zorgen dat de faciliteiten goed in elkaar zitten en optimaal functioneren. Het werk van de Onderhoudsmedewerker kan een (grote) overlap hebben met andere (facilitaire) functies. Bij het onderhoud aan machines komen monteurstaken kijken en moet hij dus ook technische kennis hebben. Andere Onderhoudsmedewerkers zullen weer meer gemeen hebben met de conciërge en zo meer contact hebben met mensen.

Incidenteel wordt de Onderhoudsmedewerker gevraagd om advies te geven over mogelijke onderhoudswerkzaamheden.

Wil je werken als Onderhoudsmedewerker?

Werk je al als Onderhoudsmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderhoudsmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderhoudsmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderhoudsmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager
  • Operator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderhoudsmedewerker

Wat verdient een Onderhoudsmedewerker?

Het salaris van een Onderhoudsmedewerker is afhankelijk van de functie, eigen kunnen en ervaring. Het salaris loopt hierdoor uiteen van ca. €900 tot €2900 bruto per maand.

Salarisschaal Onderhoudsmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderhoudsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderhoudsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderhoudsmedewerker vacatures

Onderhoudsmedewerker
AB Midden Nederland
Voor onze opdrachtgever zoeken wij een medewerker die licht onderhoudswerk kan doen aan deze installatie. Het gaat dan om werkzaamheden als doorsmeren, een klep vervangen, etc. Wanneer jij een BBL …
onderhoudsmedewerker buitendienst
Luba Uitzendbureau Alphen a/d Rijn
In deze functie ga je aan de slag in de industrie van mengsystemen. Voor een project ga je onderhoudswerkzaamheden uitvoeren volgens een checklist bij diverse klanten binnen Nederland.  Jouw werkzaamheden …
Technischedienst medewerker
Page Personnel
Het onderhouden van het gehele machinepark in een team van 3 a 4 man op een onafhankelijke terminal in rotterdam.OmschrijvingOnderhoud plegen aan:Hyster vorkheftrucks, 32ton, 18 ton, 16 ton, …
Allround medewerker buitendienst
Gemeente Asten
Steek jij graag je handen uit je mouwen en heb je een passie voor groen, beheer en onderhoud? Bekijk dan onze vacature.  Het team UDAS (Uitvoerings Dienst Asten …
Onderhoudsmedewerker
Bouwgroep Moonen
Jij bent degene die na oplevering van onze projecten zorgt voor de laatste puntjes op de bekende i. Ook als er na verloop van tijd kleine gebreken ontstaat op de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderhoudsmedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Onderhoudsmedewerker? 

Er is voldoende werk te vinden als Onderhoudsmedewerker, zowel algemeen als specialistisch, maar er zijn niet veel mogelijkheden om door te groeien. In een fabriek kan men door goede adviezen te geven mogelijk doorstromen naar een meer leidinggevende positie, maar deze kans is niet groot.

Baankans Onderhoudsmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderhoudsmedewerker worden: Opleidingen tot Onderhoudsmedewerker

Hoe word je een Onderhoudsmedewerker? 

Een Onderhoudsmedewerker werkt op MBO niveau. De aard van het werk bepaalt de opleidingsrichting, zo kan men in de Electrotechniek, in Operatoropleidingen of met andere technische profielen aan het werk gaan.

Voor sommige vacatures is geen opleiding vereist.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderhoudsmedewerker

Netwerken - Modbus (Dag)
Dé training waarin de praktische aspecten van Modbus-beheersing, Modbussen aanleggen en complexere storingen oplossen centraal staan. Werk jij als storingsmonteur, onderhoudsmedewerker, installateur, leverancier, engineer of medewerker die de praktische aspecten …
Netwerken - CAN-bus (Dag)
Leer alles wat je nodig hebt bij het werken aan installaties gebaseerd op CAN-bus en het oplossen van storingen hierin. Volg deze ROVC-training! Ben jij werkzaam als storingsmonteur, onderhoudsmedewerker, installateur, …
Meer opleidingen Onderhoudsmedewerker

Weet je nog niet of je Onderhoudsmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderhoudsmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderhoudsmedewerker

Met wie werkt een Onderhoudsmedewerker samen? 

Een Onderhoudsmedewerker werkt voornamelijk alleen met zijn machines. Hij wordt ingezet en aangestuurd door een Manager. Verder kan het in de onderhoud van machines ook voorkomen dat men met de operators/machinewerkers overlegt om de onderhoudswerkzaamheden goed af te kunnen stemmen.


  • Manager
  • Operator
Onderhoudsmedewerker


Organisaties waar een Onderhoudsmedewerker werkzaam is

Waar werkt een Onderhoudsmedewerker meestal? 

Een Onderhoudsmedewerker kan overal waar onderhoud nodig is terechtkomen. Vaak zal dit in bedrijven zijn die op techniek gericht zijn, maar men kan ook in een hotel aan het werk komen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Onderhoudsmedewerker

Waar kun je het beste werken als Onderhoudsmedewerker? Hieronder vindt je de best door de Onderhoudsmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderhoudsmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderhoudsmedewerker:

Welke competenties heeft een een Onderhoudsmedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderhoudsmedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderhoudsmedewerker nodig? 

Omdat de Onderhoudsmedewerker voornamelijk zelf moet inschatten waar onderhoud gepleegd moet worden en de verantwoordelijkheid voor de apparaten of faciliteiten heeft, moet hij vertrouwen hebben in het bedrijf waar hij werkt en zelf betrouwbaar zijn (Loyalist). Daarnaast is opmerkzaamheid belangrijk omdat hij door eventuele mankementen vroeg te spotten problemen kan voorkomen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Onderhoudsmedewerker


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderhoudsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderhoudsmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderhoudsmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderhoudsmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderhoudsmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderhoudsmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderhoudsmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderhoudsmedewerker iets voor je?

Zou je graag Onderhoudsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderhoudsmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderhoudsmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar