Onderhoudsmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderhoudsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderhoudsmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderhoudsmedewerker wordt.

 

Wat is een Onderhoudsmedewerker?

De Onderhoudsmedewerker is verantwoordelijk voor het onderhoud van apparatuur of installaties. De precieze onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van de sector waarin de Onderhoudsmedewerker werkzaam is. Zo verzorgt de Onderhoudsmedewerker in de sector industrie het onderhoud aan machines in fabrieken en voorkomt hij verroesting of defecten, terwijl een andere Onderhoudsmedewerker zich voornamelijk bezig kan houden met groenvoorziening, of klein onderhoud aan bungalows in een bungalowpark.

De functie wordt dus verschillend ingevuld, maar is altijd voornamelijk uitvoerend van aard, met als belangrijkste taak zorgen dat de faciliteiten goed in elkaar zitten en optimaal functioneren. Het werk van de Onderhoudsmedewerker kan een (grote) overlap hebben met andere (facilitaire) functies. Bij het onderhoud aan machines komen monteurstaken kijken en moet hij dus ook technische kennis hebben. Andere Onderhoudsmedewerkers zullen weer meer gemeen hebben met de conciërge en zo meer contact hebben met mensen.

Incidenteel wordt de Onderhoudsmedewerker gevraagd om advies te geven over mogelijke onderhoudswerkzaamheden.

Wil je werken als Onderhoudsmedewerker?

Werk je al als Onderhoudsmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderhoudsmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderhoudsmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderhoudsmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager
  • Operator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderhoudsmedewerker

Wat verdient een Onderhoudsmedewerker?

Het salaris van een Onderhoudsmedewerker is afhankelijk van de functie, eigen kunnen en ervaring. Het salaris loopt hierdoor uiteen van ca. €900 tot €2900 bruto per maand.

Salarisschaal Onderhoudsmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderhoudsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderhoudsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderhoudsmedewerker vacatures

Vakman / Medewerker Onderhoud
Woonstichting Eigen Haard
Ben jij goed met je handen, sociaal vaardig en wil je iets bijdragen aan het woongeluk van mensen in Amsterdam en omstreken? Dan willen we je graag een keer spreken. …
Onderhoudsmedewerker interieurplanten
Uitzendbureau.nl
Voor een van onze opdrachtgevers uit de regio Zwolle of Rotterdam zijn we op zoek naar een enthousiaste Onderhoudsmedewerker Interieurbeplanting. Uiteraard heeft de ideale kandidaat groene vingers Je verzorgt de …
Onderhoudsmedewerker buitendienst
Jobbird
In deze functie ga je aan de slag in de industrie van mengsystemen. Voor een project ga je onderhoudswerkzaamheden uitvoeren volgens een checklist bij diverse klanten binnen Nederland. Jouw werkzaamheden …
Onderhoudsmedewerker
Jobbird
Je werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van correctieve- en preventieve onderhoudswerkzaamheden aan gebouwinstallaties en productiemachines. Daarnaast ook het begeleiden van de uitvoering van onderhoudstaken door externe dienstverleners en de oplevering …
Onderhoudsmedewerker
Actief Werkt! Terneuzen
Ben jij technisch onderlegd en toe aan nieuwe uitdaging? Wij zoeken jou om alle voorkomende mechanische werkzaamheden uit te voeren voor onze opdrachtgever. Jij als onderhoudsmedewerker 'static' kunt alle mechanische …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderhoudsmedewerker

Wat is de toekomst van Onderhoudsmedewerker?

Er is voldoende werk te vinden als Onderhoudsmedewerker, zowel algemeen als specialistisch, maar er zijn niet veel mogelijkheden om door te groeien. In een fabriek kan men door goede adviezen te geven mogelijk doorstromen naar een meer leidinggevende positie, maar deze kans is niet groot.

Baankans Onderhoudsmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderhoudsmedewerker worden: Opleidingen tot Onderhoudsmedewerker

Wil je onderhoudsmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderhoudsmedewerker? 

Een Onderhoudsmedewerker werkt op MBO niveau. De aard van het werk bepaalt de opleidingsrichting, zo kan men in de Electrotechniek, in Operatoropleidingen of met andere technische profielen aan het werk gaan.

Voor sommige vacatures is geen opleiding vereist.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderhoudsmedewerker

Netwerken - Modbus (Dag)
Deze training is geschikt wanneer je werkt als installateur, storingsmonteur of onderhoudsmedewerker. De training is ook geschikt voor engineers of medewerkers die de praktische aspecten van Modbus moeten of willen …
Netwerken - CAN-bus (Dag)
Leer alles wat je nodig hebt bij het werken aan installaties gebaseerd op CAN-bus en het oplossen van storingen hierin. Volg deze ROVC-training! Ben jij werkzaam als storingsmonteur, onderhoudsmedewerker, installateur, …
Meer opleidingen Onderhoudsmedewerker

Weet je nog niet of je Onderhoudsmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderhoudsmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Onderhoudsmedewerker

Met wie werkt een Onderhoudsmedewerker samen? 

Een Onderhoudsmedewerker werkt voornamelijk alleen met zijn machines. Hij wordt ingezet en aangestuurd door een Manager. Verder kan het in de onderhoud van machines ook voorkomen dat men met de operators/machinewerkers overlegt om de onderhoudswerkzaamheden goed af te kunnen stemmen.


  • Manager
  • Operator
Onderhoudsmedewerker


Organisaties waar een Onderhoudsmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderhoudsmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Onderhoudsmedewerker?

Een Onderhoudsmedewerker kan overal waar onderhoud nodig is terechtkomen. Vaak zal dit in bedrijven zijn die op techniek gericht zijn, maar men kan ook in een hotel aan het werk komen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Onderhoudsmedewerker

Waar kun je het beste werken als Onderhoudsmedewerker? Hieronder vind je de best door de Onderhoudsmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderhoudsmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderhoudsmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderhoudsmedewerker.

Welke competenties heeft een Onderhoudsmedewerker nodig?

Een Onderhoudsmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderhoudsmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderhoudsmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderhoudsmedewerker nodig? 

Omdat de Onderhoudsmedewerker voornamelijk zelf moet inschatten waar onderhoud gepleegd moet worden en de verantwoordelijkheid voor de apparaten of faciliteiten heeft, moet hij vertrouwen hebben in het bedrijf waar hij werkt en zelf betrouwbaar zijn (Loyalist). Daarnaast is opmerkzaamheid belangrijk omdat hij door eventuele mankementen vroeg te spotten problemen kan voorkomen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Onderhoudsmedewerker


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderhoudsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderhoudsmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderhoudsmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderhoudsmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderhoudsmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderhoudsmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderhoudsmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderhoudsmedewerker iets voor je?

Zou je graag Onderhoudsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderhoudsmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderhoudsmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar