Onderhoudsplanner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderhoudsplanner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderhoudsplanner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderhoudsplanner wordt.

 

Wat is een Onderhoudsplanner?

Een Onderhoudsplanner is iemand die verantwoordelijk is voor het opstellen en uitvoeren van een plan voor het onderhoud van gebouwen; onderhoudsobjecten.

De onderhoudsplanning bevat gedetailleerde informatie over de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een appartementencomplex, woning, bedrijf, kerkgebouw, schoolgebouw of andere objecten die onderhoud nodig hebben.

 Wat doet een Onderhoudsplanner?

Een Onderhoudsplanner verzamelt alle relevante informatie voor het onderhoud van een onderhoudsobject. Dit doet de Onderhoudsplanner door op locatie vast te stellen wat de huidige onderhoudsstatus is en welke onderdelen onderhoud nodig hebben of misschien zelfs vervangen moeten worden. Ook bepaalt hij op welke momenten en hoe vaak dit moet gebeuren.

 Al deze gegevens voert de Onderhoudsplanner (over het algemeen) in in een softwareprogramma dat het plan koppelt aan de tarieven die hij rekent voor zijn werk. Zo kunnen particulieren of bedrijven een financiële reservering maken om te zorgen dat ze niet voor onverwachte uitgaven komen te staan op onderhoudsgebied en bovendien geld kunnen reserveren of begroten om het onderhoud uiteindelijk van uit te laten voeren.

Wil je werken als Onderhoudsplanner?

Werk je al als Onderhoudsplanner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderhoudsplanner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderhoudsplanner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderhoudsplanner in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderhoudsplanner

Wat verdient een Onderhoudsplanner?

Het exacte salaris van een Onderhoudsplanner heeft een flinke bandbreedte. Dit komt omdat Onderhoudsplanner eigen tarieven hanteren die nogal verschillen.

Ook Onderhoudsplanners in dienst van bedrijven hebben geen standaard salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn eveneens sterk afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Het ene bedrijf zal namelijk wel een telefoon van de zaak bieden terwijl het andere bedrijf dat misschien helemaal niet doet.

Voor gelijksoortige planningsfuncties is de salarisbandbreedte tussen de €2000 en €4000 per maand. Vandaar dat wij het salaris voor de Onderhoudsplanner ook in deze salarisschaal plaatsen.

Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden Onderhoudsplanner

 • 8% vakantiegeldtoeslag
 • 13e maand eindejaarsuitkering
 • reiskostenvergoeding
 • telefoonvergoeding

Salarisschaal Onderhoudsplanner

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Onderhoudsplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsplanner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderhoudsplanner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderhoudsplanner vacatures

Vacature Commercieel Serviceplanner, Den Haag
VNOM
Wat ga je doen? Voor een importeur op het gebied van verschillende transporttechnieken zijn wij op zoek naar Commercieel Serviceplanner. Dit betreft een veelzijdige functie waarbij je je bezig houdt …
Vacature Serviceplanner
Eminent Groep
Ben jij een echte duizendpoot die de rust kan bewaren in stressvolle situaties? Onze opdrachtgever in de installatiebranche is op zoek naar een serviceplanner die verantwoordelijk wordt voor het inplannen …
Vacature Serviceplanner
Eminent Groep
Ben jij een echte duizendpoot die de rust kan bewaren in stressvolle situaties? Onze opdrachtgever in de installatiebranche is op zoek naar een serviceplanner die verantwoordelijk wordt voor het inplannen …
Vacature Serviceplanner Planning | MBO | . - .
WR.nl Solliciteren
Over het bedrijfWij adviseren en installeren premium industriële deuroplossingen voor de voedingsindustrie.Ben jij een serviceplanner?Heb je ervaring in een soortgelijke functie in de technische branche?Vaste baan: Serviceplanner Planning | …
Vacature Serviceplanner op de binnendienst
SKK Kozijnwacht
Wat ga je doen?Als serviceplanner ben je een spin in het web van opdrachtgevers, bewoners en servicemonteurs.Je primaire taak is het optimaal inplannen van servicemonteurs. Als planner zorg je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderhoudsplanner

Wat is de toekomst van Onderhoudsplanner?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Onderhoudsplanner is bijna niks bekend. Waarschijnlijk is dit gemiddeld en zal dit ook van tijd tot tijd kunnen verschillen afhankelijk van de economische situatie.

De doorgroeimogelijkheden van de Onderhoudsplanner zijn erg beperkt. De opleidingsachtergrond van de Onderhoudsplanner is waarschijnlijk ruim genoeg om soortgelijke maar toch inhoudelijk verschillende functies te bekleden, zoals die van Maintenace Manager. Extra scholing kan vereist zijn.

Baankans Onderhoudsplanner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Onderhoudsplanner worden: Opleidingen tot Onderhoudsplanner

Wil je Onderhoudsplanner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderhoudsplanner.

Hoe word je een Onderhoudsplanner? 

Om Onderhoudsplanner te worden volg je vaak de opleiding Onderhoudsmanagement (HBO). Deze opleiding kun je aan verschillende instellingen volgen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je een onderhoudsplan moet samenstellen, krijg je les over de verschillende aspecten van de financiën en worden je verschillende dingen bijgebracht op het gebied van bouwtechnische gegevens.

Het kan ook voorkomen dat je bij deze opleiding nog een andere richting erbij doet zoals de opleiding Maintenance die zich vooral op onderhoud toespitst.

Opleiding Onderhoudsplanner

Er zijn meerdere opleidingen onderhoudsmanagement relevant voor de Onderhoudsplanner. Dit zijn opleidingen onder andere voor degenen die zich willen omscholen tot Onderhoudsplanner en ook cursussen en trainingen om bij te blijven in het vakgebied

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Onderhoudsplanner

Cursus Onderhoudsmanagement van technische systemen
Voelt u ook de constante druk op kostenreductie en productiviteitsverhoging van uw technische systemen? Wilt u meer weten van Asset Management? De cursus Onderhoudsmanagement van technische systemen helpt u het …
Cursus Onderhoudsmanagement van technische systemen
Basiscursus RCM - Reliability Centered Maintenance 3 (RCM3)
Driedaagse Basiscursus RCM - Reliability Centered Maintenance 3 – Risicogestuurd RCM De Basiscursus Reliability Centered Maintenance 3 biedt een uitgebreide introductie van RCM3. De cursus is bedoeld voor iedereen die
Basiscursus RCM - Reliability Centered Maintenance 3 (RCM3)
MVK en HVK Structurele risicobeheersing (4 dagen)
Start met de HVK module ‘Structurele risicobeheersing’ deze is gewaardeerd met 4 studiepunten in het onderhoudssysteem van Hobéon SKO voor arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen, ook is deze module toegelaten in het SVK-register. De …
MVK en HVK Structurele risicobeheersing (4 dagen)
Cursus Inzicht in ISO 55000
Wilt u meer inzicht in de eisen van ISO 55000? Wilt u daarvan de meerwaarde vinden voor uw organisatie? Of wilt u de eisen leren interpreteren? De cursus ‘Inzicht in
Cursus Inzicht in ISO 55000
Cursus Introductie FMECA/RCM
Bent u benieuwd hoe u onderhoudsconcepten kunt opzetten of optimaliseren met methodes als FMECA en RCM? Wilt u uw nieuwe onderhoudsconcept afstemmen op eventuele (niet-)acceptabele risico’s? De cursus Introductie FMECA/RCM
Cursus Introductie FMECA/RCM

Omscholen of doorgroeien tot Onderhoudsplanner

Als je Onderhoudsplanner wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderhoudsplanner zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderhoudsplanner

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderhoudsplanner?

Competenties en Vaardigheden Onderhoudsplanner

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Onderhoudsplanner nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Onderhoudsplanner nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderhoudsplanner

Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Onderhoudsplanner

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderhoudsplanner. Als Onderhoudsplanner wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderhoudsplanner:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderhoudsplanner

Vakkennis voor een Onderhoudsplanner

Het is voor een Onderhoudsplanner ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Onderhoudsplanner zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Onderhoudsplanner


Werkervaring Onderhoudsplanner

Het is voor een startend Onderhoudsplanner die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderhoudsplanner is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Planner, Servicedesk Medewerker, Service Coördinator, Coördinator bouw- en woningzaken .

Iets anders leren?

Is Onderhoudsplanner het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Onderhoudsplanner

Met wie werkt een Onderhoudsplanner samen? 

Tijdens je werk als Onderhoudsplanner sta je vooral in contact met je opdrachtgever. Dit is namelijk degene die zijn wensen aan jou moet overbrengen en die de meeste informatie bezit over het object waarvoor jij een onderhoudsplanning gaat maken. Verder krijg je ook temaken met je collega's omdat je vaak met hun zal moeten overleggen over verschillende soorten situaties en plannen.

Daarnaast kan het voorkomen dat als je eenmaal een onderhoudsplan hebt opgezet je contact zoekt met mensen die het onderhoud kunnen verzorgen en deze ook moet inschakelen. Daarnaast kom je natuurlijk ook nog verschillende andere soorten mensen tegen zoals bijvoorbeeld een accountant.


 • Opdrachtgever
 • Collega's
Onderhoudsplanner


Organisaties waar een Onderhoudsplanner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderhoudsplanner meestal werkt.

Waar werkt een Onderhoudsplanner?

Als Onderhoudsplanner ben je vaak werkzaam voor een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Ook kan het voorkomen dat je als Onderhoudsplanner werkzaam bent als zelfstandige en je je eigen bedrijf in onderhoudsplanning hebt. Dit zijn allemaal bedrijven gelegen in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Onderhoudsplanner

Waar kun je het beste werken als Onderhoudsplanner? Hieronder vind je de best door de Onderhoudsplanner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderhoudsplanner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderhoudsplanner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderhoudsplanner.

Welke competenties heeft een Onderhoudsplanner nodig?

Een Onderhoudsplanner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderhoudsplanner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderhoudsplanner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderhoudsplanner nodig? 

Als Onderhoudsplanner is het vooral erg belangrijk om ordelijk te zijn. Er zijn erg veel dingen waar je rekening mee moet houdend die allemaal moeten kloppen. Verder kan het ook van pas komen als je productief bent ingesteld omdat een onderhoudsplanning vaak veel werk kost en je soms niet een al te lange tijd krijgt om het af te maken (Perfectionist).

Daarnaast is het ook belangrijk als je gezaghebbend bent omdat je vaak voor het onderhoud mensen moet inschakelen en hen soms moet aansturen. Gezag is nodig om te zorgen dat alles goed verloopt (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Onderhoudsplanner


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Onderhoudsplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderhoudsplanner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderhoudsplanner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderhoudsplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderhoudsplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderhoudsplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderhoudsplanner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderhoudsplanner iets voor je?

Zou je graag Onderhoudsplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderhoudsplanner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsplanner?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Onderhoudsplanner

Vacature Serviceplanner
Intro Personeel
Terwijl je de telefoon neerlegt met een van je collega-monteurs, krijg je alweer een mailtje binnen met een nieuwe serviceaanvraag. Je neemt een flinke slok koffie en gaat gelijk weer …
Vacature Serviceplanner
Timing Uitzendbureau
Hoe ziet jouw werkdag eruit? •je zorgt voor een adequate en snelle opvolging van de klantaanvragen middels een efficiënte planning op basis van capaciteit en beschikbaarheid van mensen en middelen;•maak …
Vacature Serviceplanner Planning | MBO
WR
Over het bedrijf: • Wij adviseren en installeren premium industriële deuroplossingen voor de voedingsindustrie. • Ben jij een serviceplanner? • Heb je ervaring in een soortgelijke functie in de technische …

Actuele blogposts


reacties op Onderhoudsplanner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar