Onderwijs-/ Onderzoeksassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderwijs-/ onderzoeksassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderwijs-/ onderzoeksassistent wordt.

 

Wat is een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent?

Een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent is verbonden aan een Universiteit. Zijn werkzaamheden dienen als ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van onderzoek of onderwijs (bijvoorbeeld practica)  en zijn uitvoerend van aard. Hij bereidt practica voor door materialen klaar te zetten en doet metingen bij eenvoudige proeven. Ook is hij belast met kleine onderhoudswerkzaamheden en het schoonmaken van lab of andere werkruimte. Verder beheert en onderhoudt hij aan hem toegewezen faciliteiten en houdt de inventaris in de gaten. Soms geeft hij uitleg aan studenten over de werking van apparatuur. Onderwijs- /Onderzoeksassistenten worden ook aangetrokken als dataverzamelaars, waarbij zij bijvoorbeeld interviews houden. Ook hier geldt dat de werkzaamheden uitvoerend zijn.

De functie wordt op drie niveaus ingedeeld, waarbij de bevoegdheden en mate van zelfstandigheid variëren. De Onderwijs-/ Onderzoeksassistent 3 voert enkel eenvoudige voorbereiende opdrachten uit en doet eenvoudige metingen. Dan is er de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent 2 die meer zelfstandig proeven voorbereidt, incidenteel studenten voorlicht en meer onderzoeksondersteunende werkzaamheden heeft en ten slotte de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent 1 die niet alleen proeven voorbereidt, maar ook uitslagen (administratief) verwerkt en soms interpreteert.

 

(UFO)Wil je werken als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent?

Werk je al als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderwijs-/ Onderzoeksassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Student
  • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1527 tot €2320

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Wat verdient een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent?

De Onderwijs-/Onderzoeksassistent zit afhankelijk van zijn takenpakket in schaal 3, 4 of 5 (CAO Universiteiten). Het bruto maandloon is dan respectievelijk tussen de €1527 en €2091, €1563 en €2205 en in schaal 5 tussen de €1624 en €2320. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Er zijn geen vacatures Onderwijs-/ Onderzoeksassistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Wat is de toekomst van Onderwijs-/ Onderzoeksassistent?

De groeimogelijkheden zijn zeer beperkt voor mensen die met een MBO achtergrond deze functie vervullen. WO studenten kunnen na afronding van hun opleiding uitwijken naar functies op hun eigen niveau. Het aantal vrije posities voor deze functie wisselt sterk.

Baankans Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Onderwijs-/ Onderzoeksassistent worden: Opleidingen tot Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Wil je Onderwijs-/ Onderzoeksassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Hoe word je een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent? 

Vaak worden studenten van een bepaalde studie aangetrokken om als studentassistent de functie van Onderzoeksassistent te vervullen. De student volgt een opleiding in de richting waarvan hij practica voorbereidt en eventueel ondersteunt . Werkzaamheden en studievoortgang bepalen het salaris.

De MBO opleiding voor Technisch Onderwijsassistent is ook een goede ingang.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Er zijn geen opleidingen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Als je Onderwijs-/ Onderzoeksassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderwijs-/ Onderzoeksassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent?

Competenties en Vaardigheden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken

Persoonlijkheid van een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent. Als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Vakkennis voor een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Het is voor een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Onderwijs-/ Onderzoeksassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent


Werkervaring Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Het is voor een startend Onderwijs-/ Onderzoeksassistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderwijs-/ Onderzoeksassistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Technisch Onderwijsassistent, Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Iets anders leren?

Is Onderwijs-/ Onderzoeksassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Met wie werkt een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent samen? 

Tot het netwerk van de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent behoort iedereen die gebruik maakt van de onderzoeksfaciliteiten (bijvoorbeeld een lab) die aan hem zijn toegewezen. Dit zijn studenten en docenten. Verder zal hij reparatieverzoeken doorsturen naar andere facilitaire medewerkers.


  • Student
  • Onderzoeker
Onderwijs-/ Onderzoeksassistent


Organisaties waar een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent meestal werkt.

Waar werkt een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent?

Een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Waar kun je het beste werken als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent? Hieronder vind je de best door de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Welke competenties heeft een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent nodig?

Een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderwijs-/ Onderzoeksassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent nodig? 

De Onderwijs-/ Onderzoeksassistent heeft oog voor detail, werkt precies en zorgvuldig en hecht veel waarde aan voorschriften en regelgeving, waar hij zich bovendien strikt aan houdt. Hij werkt orderlijk en heeft een praktische instelling. Het is belangrijk voor hem om zijn werk goed te doen en hij heeft duidelijke ideeën over wat dat betekent (Perfectionist). Hij heeft behoefte aan duidelijkheid en sturing. Hij is een dienstverlener en zal altijd proberen anderen tevreden te stellen. Hij is dan ook een echte teamspeler (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent iets voor je?

Zou je graag Onderwijs-/ Onderzoeksassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar