Onderzoeksassistent Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Onderzoeksassistent worden: Opleidingen tot Onderzoeksassistent

Wil je Onderzoeksassistent worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Onderzoeksassistent, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Onderzoeksassistent.

Hoe word je een Onderzoeksassistent? 

Vaak worden studenten van een bepaalde studie aangetrokken om als studentassistent de functie van Onderzoeksassistent te vervullen. De student volgt een opleiding in de richting waarvan hij practica voorbereidt en eventueel ondersteunt . Werkzaamheden en studievoortgang bepalen het salaris.

De MBO opleiding voor Technisch Onderwijsassistent is ook een goede ingang.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderzoeksassistent

Er zijn geen opleidingen Onderzoeksassistent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderzoeksassistent in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Onderzoeksassistent te worden?

Voordat je aan een opleiding Onderzoeksassistent begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Onderzoeksassistent worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Onderzoeksassistent?

De groeimogelijkheden zijn zeer beperkt voor mensen die met een MBO achtergrond deze functie vervullen. WO studenten kunnen na afronding van hun opleiding uitwijken naar functies op hun eigen niveau. Het aantal vrije posities voor deze functie wisselt sterk.

De actuele kans op werk voor een Onderzoeksassistent

De kans op werk voor het beroep Onderzoeksassistent is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Onderzoeksassistent

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Onderzoeksassistent

Als je je wilt omscholen tot Onderzoeksassistent is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Onderzoeksassistent door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Onderzoeksassistent zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Onderzoeksassistent

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderzoeksassistent dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderzoeksassistent

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderzoeksassistent

Als je Onderzoeksassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderzoeksassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderzoeksassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderzoeksassistent?

Competenties en Vaardigheden Onderzoeksassistent

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Onderzoeksassistent nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Onderzoeksassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderzoeksassistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Onderzoeksassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderzoeksassistent. Als Onderzoeksassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderzoeksassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderzoeksassistent

Vakkennis voor een Onderzoeksassistent

Het is voor een Onderzoeksassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Onderzoeksassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Onderzoeksassistent


Werkervaring Onderzoeksassistent

Het is voor een startend Onderzoeksassistent die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderzoeksassistent is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Onderzoeksassistent, maar iets anders?

Is een opleiding Onderzoeksassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Onderzoeksassistent te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Onderzoeksassistent te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Onderzoeksassistent te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Onderzoeksassistent te worden?

Zou je graag Onderzoeksassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Onderzoeksassistent voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar