Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderwijs-/ onderzoeksmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderwijs-/ onderzoeksmedewerker wordt.

Wat is een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker?

Een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker is verbonden aan een universiteit. De invulling van de functie verschilt in zowel taken als verantwoordelijkheden en is te verdelen in onderwijsondersteunende werkzaamheden enerzijds en onderzoeksondersteunende werkzaamheden anderzijds. Het doel is de ontwikkeling van onderwijsvolgers en beantwoording van wetenschappelijke vraagstellingen te faciliteren.

De functie is in te delen in vijf niveaus, waarbij medewerkers op niveau 4 en 5 meest uitvoerend werk verrichten, medewerkers op  2 en 3 ook inhoudelijke bijdrages leveren en de medewerker op niveau 1 een onderwijsgevende functie combineert met die van onderzoeker en artikelen publiceert.

Mogelijke taken van de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker betreffen het voorbereiden van onderzoek en practica, uitvoeren van onderzoek en analyseren en verwerken van resultaten, adviseren en begeleiden van studenten, promovendi en collega's, onderhoud en beheer van faciliteiten, ontwikkelen van nieuwe methoden of apparatuur,  de coördinatie van werkuitvoering en het opzetten van onderzoeksplannen (inclusief financiering).

Meer specifiek horen bij het takenpakket van de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker 1 het opzetten en uitvoeren van onderzoek, de analyse van data, het publiceren van wetenschappelijke artikelen, spreken op congressen en suggesties doen voor onderwerpen van onderzoek en vervolgonderzoek. Op het gebied van onderwijs zijn dat, naast begeleiding van promovendi en studenten, correctie van rapporten, adviseren over becijfering en het geven van colleges. Het ontwikkelen van nieuwe methoden en technieken en apparatuur hoort eveneens bij zijn takenpakket evenals de coördinatie van de werkzaamheden van zijn afdeling.

 

(UFO)

Wil je werken als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker?

Werk je al als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Docent
 • Onderzoeker
 • Student
 • Promovendus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1624 tot €3766

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Wat verdient een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker?

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker wordt afhankelijk van functieinhoud en opleiding ingedeeld in schaal 5 t/m 10. Hij verdient maandelijks bruto minimaal €1624 (schaal 5) en maximaal €3766  (schaal 10). Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Universteiten bieden verder gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof en deeltijd werken.

Salarisschaal Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Wat is de toekomst van Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker?

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker zou kunnen doorgroeien naar andere onderwijs- en onderzoeksfuncties als promovendus, junior docent, docent of onderzoeker.

Verhoudingsgewijs neemt het aantal vacatures voor wetenschappelijk personeel bij Universiteiten toe.

Baankans Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker worden: Opleidingen tot Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Wil je onderwijs-/ onderzoeksmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker? 

Het vereiste werk- en denkniveau varieert en is afhankelijk van de zwaarte van de functie, de werkzaamheden en werkervaring.

De functie van Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker 3 is op HBO niveau of WO niveau. Gevraagd wordt een HBO opleiding met dezelfde achtergrond als het vakgebied of een afgeronde WO opleiding daarin. Deze functie wordt ook wel die van junior onderzoeker genoemd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Meer opleidingen Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Weet je nog niet of je Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Met wie werkt een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker samen? 

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkt samen met studenten, promovendi en andere onderzoekers. In zijn onderwijsgevende functie zal hij met docenten werken. Dataverzameling gebeurt niet altijd in een lab, waardoor de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker bijvoorbeeld te maken kan krijgen met externe proefpersonen. Door zijn aanwezigheid op congressen maakt hij kennis met diverse externe collega's.


 • Docent
 • Onderzoeker
 • Student
 • Promovendus
Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker


Organisaties waar een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker?

Een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Waar kun je het beste werken als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker? Hieronder vind je de best door de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker.

Welke competenties heeft een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker nodig?

Een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker nodig? 

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkt precies en gaat nauwkeurig met informatie om. Hij werkt binnen een strak kader van regels en voorschriften, wat hij prettig vindt. Hij houdt van duidelijkheid en streeft perfectie na. Hij is een betrouwbare collega en harde werker die zijn taken serieus neemt (Perfectionist). Hij voelt zich thuis bij dataverzameling en interpretatie van onderzoeksresultaten. Hij kan goed alleen werken en eindeloos doorgaan met de verwerking van gegevens. Hij is dan ook analytisch sterk en schuwt niet zijn mening te geven, aangezien hij die goed zal kunnen onderbouwen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker iets voor je?

Zou je graag Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar