Onderwijsassistent Techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderwijsassistent Techniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderwijsassistent techniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderwijsassistent techniek wordt.

 

Wat is een Onderwijsassistent Techniek?

Een Onderwijsassistent Techniek ondersteunt in het voortgezet onderwijs de docenten techniek. Hij is zowel op de achtergrond als in de klas actief. Zijn verantwoordelijkheden zijn onderhoud, vervaardiging en reparatie van apparatuur, het uitvoeren van aanpassingen aan lokaal en apparaten, het gebruiksklaar maken van apparatuur voor een les, het ondersteunen van leerlingen tijdens de les en het uitleggen van hoe machines en apparaten werken.

Ook is de Onderwijsassistent Techniek belast met administratieve taken samenhangend met de inventaris. Hij heeft uitgebreide kennis van (de werking) van technische apparatuur die hij over weet te brengen aan de leerlingen.Wil je werken als Onderwijsassistent Techniek?

Werk je al als Onderwijsassistent Techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderwijsassistent Techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderwijsassistent Techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderwijsassistent Techniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerling
  • Leraar
  • Conciërge

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1604 tot €2302

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

15


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderwijsassistent Techniek

Wat verdient een Onderwijsassistent Techniek?

De Onderwijsassistent Techniek verdient in schaal 5 tussen de €1604 en €2302 bruto per maand. Hiernaast krijgt hij een vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en jubileumgratificatie.

Salarisschaal Onderwijsassistent Techniek

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderwijsassistent Techniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijsassistent Techniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderwijsassistent Techniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderwijsassistent Techniek vacatures

Vacature Onderwijsassistent MBO
Daan vestiging Rotterdam
Je gaat aan de slag als onderwijsassistent op een mbo school, met studenten in de leeftijd van (ongeveer) 15 jaar en ouder. Je gaat de docent assisteren en ondersteunen bij …
Vacature Onderwijsassistent Amsterdam IJburg
Uitzendburo de Werkstudent
Wil jij een interessante bijbaan als Onderwijsassistent waarmee je direct jouw cv op kan bouwen? Lees dan gauw verder!Voor een onderwijsinstelling in Amsterdam IJburg zijn wij per direct op zoek …
Vacature Onderwijsassistent voor invalpool in Amsterdam
DIT IS WIJS Personeelsdiensten B.V.
Voor meerdere scholen in Amsterdam ben ik op zoek naar sterke onderwijsassistenten die ervaring hebben met zelfstandig voor de klas staan. Wil jij bijdragen aan een oplossing voor het lerarentekort? …
Vacature Pedagogisch medewerker omgeving Rotterdam
DIT IS WIJS Personeelsdiensten B.V.
Hoi pedagogische topper! We hebben jouw hulp keihard nodig. De kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang in de omgeving van Rotterdam staan te springen om enthousiaste medewerkers. Ben jij per direct beschikbaar, …
Vacature Leraarondersteuner - onderwijsassistent wtf , ( uur) locatie Vught
Stichting Zuiderbos
Wij zijn op zoek naar iemand die een leerling uit onze havo-afdeling individueel kan ondersteunen bij de dagelijkse schoolgang gedurende een aantal lessen in de week. Voor deze functie is

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderwijsassistent Techniek

Wat is de toekomst van Onderwijsassistent Techniek?

Wat is de toekomst van een Onderwijsassistentent?

Er is weinig vraag naar Onderwijsassistenten Techniek, hoewel er in het onderwijs wel veel werk is. Doorgroeimogelijkheden zijn in verband met het opleidingsniveau beperkt. Wel is het denkbaar dat werkzaamheden uitgebreid worden met ondersteunende taken bij andere vakken, zoals handenarbeid.

Baankans Onderwijsassistent Techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

15


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Onderwijsassistent Techniek worden: Opleidingen tot Onderwijsassistent Techniek

Wil je Onderwijsassistent Techniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderwijsassistent Techniek.

Hoe word je een Onderwijsassistent Techniek? 

Wil je onderwijsassistent techniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe wordt je Onderwijssassistent Techniek?

Een opleiding is niet (altijd) vereist. Affiniteit met techniek, onderwijs, ICT en onderwijs is wel nodig. Ervaring in het werken met leerlingen of kinderen wel belangrijk. Onderwijsassistenten zijn ook vaak in opleiding en bekleden de functie om meer onderwijservaring op te doen om zo door te stromen.

Er is een MBO niveau-4 opleiding tot Onderwijsassistent en binnen SPW (MBO niveau-3) bestaat de richting Onderwijsassistent.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Onderwijsassistent Techniek

Basisopleiding onderwijsassistent
Leraren krijgen het steeds drukker. Door de verminderde instroom van nieuwe leraren en de steeds veranderende regels in het onderwijs kunnen ze niet alle taken meer zelf uitvoeren. Daarom wordt …
Basisopleiding onderwijsassistent
Basisopleiding Onderwijsassistent Thuisstudie
Wat doet de onderwijsassistent? Ontdek het met de basisopleidingKinderen in groep 3 leren lezen en schrijven. Hoe help je hen daarbij? En tieners? Pubers hebben overal aandacht voor. Behalve voor …
Basisopleiding Onderwijsassistent Thuisstudie
MBO Onderwijsassistent (niveau 4)
Een Onderwijsassistent werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of in de volwasseneneducatie.Je gaat de docent assisteren door leerlingen individueel of in kleine groepen te begeleiden. Je …
MBO Onderwijsassistent (niveau 4)
MBO Onderwijsassistent (niveau 4)
Een Onderwijsassistent werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of in de volwasseneneducatie.Je gaat de docent assisteren door leerlingen individueel of in kleine groepen te begeleiden. Je …
MBO Onderwijsassistent (niveau 4)
Onderwijsassistent(e) (2-jarig MBO4)
Onderwijsassistent(e) (middenkaderopleiding) Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar HBO/PABO. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart). Naast een brede algemene pedagogische scholing, kennis en vaardigheid bestaan de activiteiten van een …
Onderwijsassistent(e) (2-jarig MBO4)

Omscholen of doorgroeien tot Onderwijsassistent Techniek

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Onderwijsassistent Techniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderwijsassistent Techniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderwijsassistent Techniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderwijsassistent Techniek?

Competenties en Vaardigheden Onderwijsassistent Techniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Onderwijsassistent Techniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Onderwijsassistent Techniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderwijsassistent Techniek

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Onderwijsassistent Techniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderwijsassistent Techniek. Als Onderwijsassistent Techniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderwijsassistent Techniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderwijsassistent Techniek

Vakkennis voor een Onderwijsassistent Techniek

Het is voor een Onderwijsassistent Techniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Onderwijsassistent Techniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Onderwijsassistent Techniek

MBO Onderwijsassistent (niveau 4)
Een Onderwijsassistent werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of in de volwasseneneducatie.Je gaat de docent assisteren door leerlingen individueel of in kleine groepen te begeleiden. Je …
MBO Onderwijsassistent (niveau 4)

Werkervaring Onderwijsassistent Techniek

Het is voor een startend Onderwijsassistent Techniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderwijsassistent Techniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docentassistent, Lokaalassistent .

Iets anders leren?

Is Onderwijsassistent Techniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Onderwijsassistent Techniek

Met wie werkt een Onderwijsassistent Techniek samen? 

Voor de voorbereiding en inrichting van de lessen moet de Onderwijsassistent Techniek overleg plegen met de leraar. Die adviseert hij ook over de aankoop van materialen. Met leerlingen heeft hij ook veel contact, hij demonstreert de werking van apparaten en ondersteunt hen tijdens opdrachten. Aangezien zijn functie deels facilitair is zal hij af en toe samenwerken met de conciërge.


  • Leerling
  • Leraar
  • Conciërge
Onderwijsassistent Techniek


Organisaties waar een Onderwijsassistent Techniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderwijsassistent Techniek meestal werkt.

Waar werkt een Onderwijsassistent Techniek?

Waar werkt een onderwijsassistent techniek?

De Onderwijsassistent Techniek werkt bij onderwijsinstellingen voor voortgezet onderwijs en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Onderwijsassistent Techniek

Waar kun je het beste werken als Onderwijsassistent Techniek? Hieronder vind je de best door de Onderwijsassistent Techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderwijsassistent Techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderwijsassistent Techniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderwijsassistent Techniek.

Welke competenties heeft een Onderwijsassistent Techniek nodig?

Een Onderwijsassistent Techniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderwijsassistent Techniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderwijsassistent Techniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderwijsassistent Techniek nodig? 

De Onderwijsassistent techniek heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hecht aan afspraken rond veiligheid. Lesvoorbereiding en reparatiewerkzaamheden vragen om zorgvuldigheid (Perfectionist). Hij helpt anderen graag op weg, of dit nou is door een les voor te bereiden of door te assisteren bij de uitvoering van praktijklessen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Onderwijsassistent Techniek


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Onderwijsassistent Techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderwijsassistent Techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderwijsassistent Techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderwijsassistent Techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderwijsassistent Techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderwijsassistent Techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderwijsassistent Techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderwijsassistent Techniek iets voor je?

Zou je graag Onderwijsassistent Techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderwijsassistent Techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijsassistent Techniek?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Onderwijsassistent Techniek

Vacature Technisch Onderwijsassistent (TOA)
Johan de Witt Scholengroep
Johan de Witt Scholengroep zoekt een Technisch Onderwijsassistent (TOA) te HBO geplaatst op 08-10-2020 TOA in Den Haag Omschrijving: Beste docent, In tijden waarin docenten schaars zijn, kunnen we beter …
Vacature Onderwijsassistent
YoungCapital
Wat ga je doen? Als onderwijsassistent ondersteun je de leerkracht. Je begeleidt leerlingen bij het verwerven van vaardigheden en je stimuleert leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast voer …
Vacature Onderwijsassistent
Stichting ROC Mondriaan Delft
Stichting ROC Mondriaan - Delft zoekt een Onderwijsassistent te MBO geplaatst op 19-10-2020 Onderwijsassistent (20EC012) je bent inzetbaar bij beide scholen op de campus Brasserskade Delft; je zorgt op aanwijzing …
Vacature Technische onderwijsassistent
Daan vestiging Utrecht
Voor een leuke school in Utrecht zijn wij op zoek naar een technisch onderwijs assistent. Jij als technisch onderwijs assistent (toa) ondersteunt de docenten in de de biologie en natuurkunde …
Vacature Onderwijsassistent
Matchpartner
Ben jij beschikbaar als onderwijsassistent in de omgeving van Bergen op Zoom? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie. Om voor deze vacature in aanmerking te komen dien je in het bezit te …

Actuele blogposts


reacties op Onderwijsassistent Techniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar