Opkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opkoper? Lees de functieomschrijving.

 

Een Opkoper is iemand die goederen opkoopt en die vervolgens te koop aanbiedt aan bijvoorbeeld groothandels. Bedrijven en particulieren hebben vaak niet de juiste connecties om goederen zelf te verkopen en schakelen daarom een Opkoper in. Hij weet wél aan wie en voor hoeveel hij de goederen zo snel mogelijk kan verkopen.

Er zijn heel veel verschillende goederen die een Opkoper op kan kopen. Voorbeelden zijn bedrijfsinventarissen zoals machines, meubilair, bedrijfsauto’s en computers, maar ook overtollige voorraden, faillissementen, oud papier of metalen. Er bestaan algemene Opkopers, maar ook Opkopers die specifieke goederen opkopen. Zij hebben zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in horecagoederen of in faillissementen.

De Opkoper koopt de spullen voor een zo laag mogelijk bedrag in en probeert deze voor een zo hoog mogelijk bedrag weer te verkopen. Zijn doel is om hiermee winst te maken.

Wil je werken als Opkoper?

Werk je al als Opkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Opkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Opkoper in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Professionals
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €600 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opkoper

Wat verdient een Opkoper?

 

Hoeveel een Opkoper verdient, hangt heel erg af van het deelgebied waar hij zich op richt, zijn ervaring, zijn netwerk en zijn ondernemerskwaliteiten. Het bedrag kan naar schatting uiteenlopen van zo’n €600,- tot €3000,- bruto per maand.

Vaak werkt een Opkoper als zelfstandige. Werkt hij bij een organisatie in dienst is, dan hangen ook de secundaire arbeidsvoorwaarden af van de branche waarin de Opkoper werkzaam is.

Salarisschaal Opkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Opkoper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opkoper

Hoe goed is de toekomst voor de Opkoper? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Opkoper is over het algemeen goed. Er zijn altijd goederen te verhandelen, maar het ligt aan de kwaliteiten van de Opkoper en de branche waar hij zich op richt of hij succesvol is of niet. Van belang is dat de Opkoper een goed netwerk opbouwt en die goed onderhoudt. Als hij betrouwbaar is en goede deals sluit, kan hij zijn klantenkring uitbreiden en zo meer werk creëren. 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Opkoper worden: Opleidingen tot Opkoper

Hoe word je een Opkoper? 

 

Een Opkoper hoeft geen specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het van belang dat er ondernemersbloed door de aderen van de Opkoper stroomt. Hij moet risico’s durven nemen. Ook is het vanzelfsprekend van belang dat de Opkoper kennis heeft van de goederen die hij opkoopt. Die kan hij eventueel opdoen tijdens een opleiding.

Ook is het mogelijk, maar niet noodzakelijk, om een opleiding Handel of soortgelijke opleiding te volgen. Hier leer je bijvoorbeeld alles over commerciële mogelijkheden. Deze opleiding kan op diverse niveaus gedaan worden. Wel wordt handel in deze opleiding heel breed benaderd. Het zal niet alle specifieke handelssectoren behandelen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Opkoper

Meer opleidingen Opkoper

Weet je nog niet of je Opkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Opkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Opkoper

Met wie werkt een Opkoper samen? 

 

Een Opkoper heeft de meeste contact met klanten. De Opkoper is door hen gevraagd om goederen te op te kopen, of de Opkoper stapt zelf op hen af. Er moeten deals worden gesloten, dus de Opkoper moet goed kunnen onderhandelen en overtuigen. Ook moet de Opkoper goed contact met de klant houden en een netwerk opbouwen.

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de branche, kan het zijn dat een Opkoper zich af en toe laat bijpraten door Professionals.

Als een Opkoper voor een organisatie werkt, komt hij ook in aanraking met zijn Leidinggevende. 


  • Klanten
  • Professionals
  • Leidinggevende
Opkoper


Organisaties waar een Opkoper werkzaam is

Waar werkt een Opkoper meestal? 

 

Vaak werkt een Opkoper als zelfstandige. Het is ook mogelijk dat een Opkoper met een andere Opkoper samenwerkt of goederen inkoopt voor een organisatie. Een Opkoper is werkzaam in de profitsector, want het doel van de inkoop en verkoop van spullen is het behalen van zo veel mogelijk winst.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Opkoper

Waar kun je het beste werken als Opkoper? Hieronder vindt je de best door de Opkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opkoper:

Welke competenties heeft een een Opkoper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Opkoper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Opkoper nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Opkoper zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Het is van belang dat de Opkoper ondernemend is. Hij moet risico’s durven nemen, zelfverzekerd zijn, doelgericht te werk gaan en de klant kunnen overtuigen van de koop. Tevens is het belangrijk dat de Opkoper kennis heeft van zaken en betrouwbaar en professioneel is (Succesvolle Werker).

Bovendien moet de Opkoper altijd op de hoogte blijven van wat er speelt in de branche waarin hij werkzaam is. Zo kan hij inspelen op de behoefte van de klant en altijd de meeste winst behalen (Waarnemer). 

Bekijk de persoonstypen voor Opkoper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Opkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opkoper iets voor je?

Zou je graag Opkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Opkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar