Opleidingen Paardenhandelaar

Zou je graag Paardenhandelaar willen worden? Of ben je al Paardenhandelaar en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Paardenhandelaar, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Een MBO opleiding Paardenhouderij of MBO opleiding Dierhouderij kunnen een opstap zijn naar de functie van Paardenhandelaar. Het zijn beide vierjarige opleidingen.

Onderwerpen die onder andere langs kunnen komen in deze studies zijn verzorging en hygiëne, onderhoud van het terrein, gedrag van paarden en afwijkingen daarin herkennen, bedrijfsvoering, administratie en ondernemen, communicatie met collega en klant en adviseren over verzorging en het voorkomen van aandoeningen.

Een HBO opleiding die een link heeft met het beroep van Paardenhandelaar is Diermanagement. Een vierjarige studie met als afstudeerrichting Paard en Management. In eerste instantie krijg je tijdens deze studie algemene vakken die opleiden voor het managen van een bedrijf in de diersector. Onderwerpen als voeding, gedrag, ecologie, welzijn, leidinggeven en kennis overdragen staan tijdens het algemene deel van de studie centraal.

Als je eenmaal gaat specialiseren komt er meer nadruk op bedrijven in de hippische sector. Dan komen ook specifiekere onderwerpen aan bod zoals paardengedrag, huisvesting, fokken, training en welzijn.