Paralegal Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Paralegal Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Paralegal worden: Opleidingen tot Paralegal

Wil je Paralegal worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Paralegal, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Paralegal.

Hoe word je een Paralegal? 

Omdat je als Paralegal vooral een ondersteunende functie hebt is er niet een echte specifieke opleiding vereist. Vaak is een afgeronde juridische opleiding al voldoende. Met het opleidingsniveau zullen ook je werkzaamheden als paralegal verschillen. Heb je namelijk een MBO opleiding gevolgd dan zul je vaak aan de slag gaan als juridisch medewerker, maar heb je bijvoorbeeld een WO opleidng afgemaakt dan zul je vaak een veel grotere rol vervullen bij bijvoorbeeld het ondersteunen van een advocaat.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Paralegal

Er zijn geen opleidingen Paralegal aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Paralegal in werkt

Bekijk meer opleidingen Juridisch

Is het verstandig om Paralegal te worden?

Voordat je aan een opleiding Paralegal begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Paralegal worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Paralegal?

Als Paralegal heb je een redelijk goed arbeidsmarktperspectief omdat je vrijwel binnen elke sector aan de slag kan. Je hebt dus veel mogelijkheden en veel bedrijven hebben behoefte aan ondersteunening op juridisch gebied. De doorgroeimogelijkheden van een Paralegal zijn ook redelijk breed. Je kunt verder groeien binnen de juridische sector,  maar vaak zul je daarvoor wel een aanvullende opleiding moeten volgen.

De actuele kans op werk voor een Paralegal

Het beroep Paralegal is onderdeel van de beroepsfamilie Notarieel en juridisch assistenten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Notarieel en juridisch assistenten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

15

Baankans Paralegal

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Paralegal

Als je je wilt omscholen tot Paralegal is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Paralegal door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Paralegal zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Paralegal

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Paralegal dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Paralegal

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Paralegal

Als je Paralegal wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Paralegal zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Paralegal

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Paralegal?

Competenties en Vaardigheden Paralegal

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Paralegal nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Paralegal nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Paralegal

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Paralegal

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Paralegal. Als Paralegal wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Paralegal:


zie volledige beschrijving persoonstype Paralegal

Vakkennis voor een Paralegal

Het is voor een Paralegal ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Paralegal zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Paralegal


Werkervaring Paralegal

Het is voor een startend Paralegal die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Paralegal is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Paralegal, maar iets anders?

Is een opleiding Paralegal het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Paralegal

Als je Paralegal wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Paralegal


Weten hoe het is om als Paralegal te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Paralegal te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Paralegal te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Paralegal te worden?

Zou je graag Paralegal willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Paralegal voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar