Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pedagogisch medewerker kinderopvang. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pedagogisch medewerker kinderopvang wordt.

 

Wat is een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang begeleidt kinderen in een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang helpt deze kinderen bij hun ontwikkeling door activiteiten te organiseren, zoals knutselen, spelletjes spelen, dansen en toneelspelen. De activiteiten hangen af van de leeftijd van de kinderen. 

Verschillende typen Pedagogisch Medewerker Kinderen

Pedagogisch Medewerker KDV

een Pedagogisch Medewerker KDV werkt op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar.

Pedagogisch Medewerker BSO

Een Pedagogisch Medewerker BSO begeleidt in een buitenschoolse opvang (BSO), of naschoolse opvang (NSO). Een Pedagogisch Medewerker BSO werkt met kinderen van 4-12 jaar.

Pedagogisch Medewerker A of B

Een Pedagogisch Medewerker - Niveau A of B werkt met jongeren die in een instelling verblijven vanwege problemen in de opvoeding, omgang met anderen of (andere) problemen die hun ontwikkeling belemmeren.Wat doet een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Op het kinderdagverblijf werkt de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang met kinderen van tussen de nul en vier jaar. Hij of zij zorgt ervoor dat de kinderen op tijd een schone luier krijgen, voldoende eten en drinken en genoeg slapen.

Op een buitenschoolse opvang (BSO) werkt de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang met kinderen van tussen de 4 en 12. Ze zorgt ervoor dat deze kinderen kunnen sporten, of zich bijvoorbeeld bezig kunnen houden met de natuur, kunst of techniek.

Soms hebben de kinderen problemen, zoals opvoedingsproblemen of een taalachterstand. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zal voor elk kind bepalen welke methode gebruikt moet worden om het kind zo goed mogelijk te stimuleren. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bespreekt aanpakmethodes met de Leidinggevende en collega’s. Ook houdt de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang de ontwikkelingen van alle kinderen bij. Ook staat de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang altijd open voor vragen van ouders. 

Voorbeeldtaken en werkzaamheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang 

 • Met de kinderen spelen, zingen of knutselen
 • De baby's voeden en verschonen
 • Het ontsmetten van de babyflessen, afwassen en stofzuigen
 • Overleggen met de ouders, met deskundigen en/of collega's

 

Wil je werken als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Werk je al als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Medewerker Kinderopvang worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Kinderen
 • Ouders
 • Collega’s

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1889 tot €2588

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

74


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang verdient zo tussen de €1880,- en €2600,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van onder meer ervaring en leeftijd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Bij onregelmatige werktijden kan ook een onregelmatigheidstoeslag van toepassing zijn.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures

Vacature Pedagogisch medewerker bso en peuterwerk| Weldsehei | 22-24 uur
Korein
Wil jij een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Met ruim 120 vestigingen in de Brainport regio, speelt Korein een belangrijke rol in talentontwikkeling, kinderopvang, begeleiding en activiteiten
Vacature Pedagogisch medewerker bso | KC Platijn | 20 uur
Korein
Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Korein heeft ruim 100 vestigingen in de Brainport Regio en Noord Limburg. Korein is onderdeel van Wij zijn JONG. Ligt
Vacature Pedagogisch medewerker bso | Keizerin Marialaan | 20 uur
Korein
Wil jij een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Met ruim 120 vestigingen in de Brainport regio, speelt Korein een belangrijke rol in talentontwikkeling, kinderopvang, begeleiding en activiteiten …
Vacature Pedagogisch medewerker BSO
Stichting Prokino Kinderopvang
Pedagogisch medewerker BSO - Stichting Prokino kinderopvang NijkerkWord jij blij van improviseren, ruimte hebben voor creativiteit en kinderen die jou een held vinden als ze samen met jou knutselen, …
Vacature Pedagogisch medewerker kinderopvang uur
Borus Kinderopvang
Bij Borus Kinderopvang hebben we power en positieve energie.Je bent verantwoordelijk voor de opvang, opvoeding, begeleiding en verzorging van een groep kinderen op het kinderdagverblijf van onze vestigingen in Abcoude …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wat is de toekomst van Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Door de huidige crisis is er op het moment minder werk in de opvang. Veel ouders kiezen ervoor hun kinderen niet naar de opvang te doen om kosten te besparen. Ook is het een populair beroep, waardoor er veel aanbod is. Toch zijn er redelijk veel organisaties waar een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang terecht kan, dus over het algemeen vinden de meesten redelijk snel een baan.

Eventueel kan een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang doorgroeien naar de functie als Leidinggevende of andere managementtaken op zich nemen. Hiervoor moeten wel cursussen worden gevolgd.

Baankans Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

74


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wil je Pedagogisch Medewerker Kinderopvang worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? 

Om Pedagogisch Medewerker Kinderopvang te worden, moet de MBO-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang gedaan worden. Deze opleiding bestaat op niveau 3 en op niveau 4. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Thuisstudie
Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een …
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Thuisstudie
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang E-Learning
Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een …
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang E-Learning
Pedagogisch medewerker kinderopvang (1-jarig MBO3)
Pedagogisch medewerker (kinderopvang) (vakopleiding) Eén jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-niveau 4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart). Naast een goede pedagogische scholing, kennis en vaardigheid bestaan de …
Pedagogisch medewerker kinderopvang (1-jarig MBO3)

Omscholen of doorgroeien tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Als je Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Competenties en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang:


zie volledige beschrijving persoonstype Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Vakkennis voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Het is voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang E-Learning
Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een …
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang E-Learning
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)
Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker houdt je je bezig met het verzorgen, opvoeden, begeleiden en helpen van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Hierin krijg je te maken met ontwikkelingsachterstanden …
MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)
MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)
Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker houdt je je bezig met het verzorgen, opvoeden, begeleiden en helpen van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Hierin krijg je te maken met ontwikkelingsachterstanden …
MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)

Werkervaring Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Het is voor een startend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Orthopedagoog, Pedagogisch Medewerker (Niveau B), Activiteitenbegeleider, Pedagogisch Medewerker (Niveau A), Gezinsvoogd, Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis .

Iets anders leren?

Is Pedagogisch Medewerker Kinderopvang het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang samen? 

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wordt aangestuurd door een Leidinggevende. Zij overleggen over de kinderen en verschillende methodes. Ook kan de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij problemen met kinderen of ouders en vragen over bijvoorbeeld het rooster terecht bij deze Leidinggevende. Verder heeft de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang uiteraard contact met de kinderen, hun ouders en collega’s.


 • Leidinggevende
 • Kinderen
 • Ouders
 • Collega’s
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang meestal werkt.

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt meestal bij een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal. Dit zijn non-profitorganisaties. Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang kan echter ook bij kinderen thuis werkzaam zijn of kinderen in haar eigen huis opvangen. Hiervoor moet de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wel voldoen aan de wettelijke criteria voor gastouderschap. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Hieronder vind je de best door de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Spom kinderopvang

Locatie: Gelderland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Welke competenties heeft een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedagogisch Medewerker Kinderopvang passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn Baas en Bemiddelaar.

Het spreekt voor zich dat een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang goed orde kan houden. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang stelt duidelijke regels op een is consequent. Ze (of hij) is zelfstandig, verantwoordelijk en kan goed organiseren (Baas).

Tevens is de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ondersteunend, goedaardig en beschermend. Ze kan goed samenwerken, is betrokken, is communicatief en heeft een goed inlevingsvermogen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Medewerker Kinderopvang willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Vacature Pedagogisch medewerker kinderopvang babygroep - Zaandam
Bring at Work
Bring at Work is op zoek naar een professionele pedagogisch medewerker kinderopvang babygroep voor uur in de week met ervaring met baby's en die zelfstandig op de groep kan …
Vacature Pedagogisch medewerker BSO
Stichting Prokino Kinderopvang
Pedagogisch medewerker BSO Mozadance Zwolle Stichting Prokino Kinderopvang Zwolle Midden Noord Ben je enthousiast, flexibel, energiek, kindgericht en werk je graag in teamverband?  Ben je goed in het begeleiden van kinderen, …
Vacature Pedagogisch medewerker BSO en KdV
Stichting Prokino Kinderopvang
Pedagogisch medewerker (flex) - ZwolleStichting Prokino kinderopvang ZwolleWord jij blij van improviseren, ruimte voor creativiteit en kinderen die jou een held vinden als ze met jou knutselen, zingen …
Vacature Pedagogisch medewerker BSO
Stichting Prokino
Pedagogisch medewerker BSOStichting Prokino Kinderopvang regio ZwolleWord jij blij van improviseren, ruimte hebben voor creativiteit en kinderen die jou een held vinden als ze met jou knutselen, zingen of …
Vacature Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Het Krugerpark
Het Krugerpark zoekt een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang te MBO geplaatst op 04-05-2021 Dit is Het Krugerpark Het Krugerpark is in 2012 opgericht door pedagoog Ruth Verlare, met de visie om …

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar