Pedagogisch Medewerker Kinderopvang: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig heeft.Wat doet een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang begeleidt kinderen in een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang helpt deze kinderen bij hun ontwikkeling door activiteiten te organiseren, zoals knutselen, spelletjes spelen, dansen en toneelspelen. De activiteiten hangen af van de leeftijd van de kinderen. 

Verschillende typen Pedagogisch Medewerker Kinderen

Pedagogisch Medewerker KDV

een Pedagogisch Medewerker KDV werkt op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar.

Pedagogisch Medewerker BSO

Een Pedagogisch Medewerker BSO begeleidt in een buitenschoolse opvang (BSO), of naschoolse opvang (NSO). Een Pedagogisch Medewerker BSO werkt met kinderen van 4-12 jaar.

Pedagogisch Medewerker A of B

Een Pedagogisch Medewerker - Niveau A of B werkt met jongeren die in een instelling verblijven vanwege problemen in de opvoeding, omgang met anderen of (andere) problemen die hun ontwikkeling belemmeren.

Past het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Op het kinderdagverblijf werkt de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang met kinderen van tussen de nul en vier jaar. Hij of zij zorgt ervoor dat de kinderen op tijd een schone luier krijgen, voldoende eten en drinken en genoeg slapen.

Op een buitenschoolse opvang (BSO) werkt de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang met kinderen van tussen de 4 en 12. Ze zorgt ervoor dat deze kinderen kunnen sporten, of zich bijvoorbeeld bezig kunnen houden met de natuur, kunst of techniek.

Soms hebben de kinderen problemen, zoals opvoedingsproblemen of een taalachterstand. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zal voor elk kind bepalen welke methode gebruikt moet worden om het kind zo goed mogelijk te stimuleren. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bespreekt aanpakmethodes met de Leidinggevende en collega’s. Ook houdt de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang de ontwikkelingen van alle kinderen bij. Ook staat de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang altijd open voor vragen van ouders. 

Voorbeeldtaken en werkzaamheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang 

 • Met de kinderen spelen, zingen of knutselen
 • De baby's voeden en verschonen
 • Het ontsmetten van de babyflessen, afwassen en stofzuigen
 • Overleggen met de ouders, met deskundigen en/of collega's

 

Andere namen het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Pedagogisch Medewerker KDV, Pedagogisch Medewerker BSO


Vacatures Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Pedagogisch Medewerker Kinderopvang per ervaringsniveau

junior Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures startend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures senior Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures beginnend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures trainee Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures leidinggevend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures medior Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures aankomend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures ervaren Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures leerling Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures vacatures omscholen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vacatures opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang verdient zo tussen de €1880,- en €2600,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van onder meer ervaring en leeftijd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Bij onregelmatige werktijden kan ook een onregelmatigheidstoeslag van toepassing zijn.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Pedagogisch Medewerker Kinderopvang


Bekijk het salaris Pedagogisch Medewerker Kinderopvang per ervaringsniveau

Salaris junior Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Wat verdient een startend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Wat is het loon senior Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? beginnend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang salaris Maximaal salaris trainee Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Hoeveel verdient een leidinggevend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Wat is het salaris van een medior Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Salaris aankomend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Wat verdient een ervaren Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? Welk salaris krijgt een leerling Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?


Pedagogisch Medewerker Kinderopvang worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wil je Pedagogisch Medewerker Kinderopvang worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang? 

Om Pedagogisch Medewerker Kinderopvang te worden, moet de MBO-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang gedaan worden. Deze opleiding bestaat op niveau 3 en op niveau 4. 

Opleidingen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Thuisstudie
Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een …
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Thuisstudie
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Pedagogisch medewerker kinderopvang-3 | MBO erkend
Wil je aan de slag op een opvang, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang? Dan is deze opleiding wat voor jou! Jouw werk bestaat uit het stimuleren van de ontwikkeling van de …
Pedagogisch medewerker kinderopvang-3 | MBO erkend
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang E-Learning
Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een …
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang E-Learning
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)Pedagogisch Medewerker Kinderopvang worden: Omscholen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Als je je wilt omscholen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Als je Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?


Competenties en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Welke competenties heeft een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

 • Positiviteit
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Openheid
 • Luisteren
 • Overtuigingskracht
 • Stimuleren
 • Taalkennis
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Wendbaarheid
 • Flexibel gedrag
 • Proactief
 • Inlevingsvermogen
 • Oplossingsgericht
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Durf
 • Out of the box denken
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Ondernemend
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedagogisch Medewerker Kinderopvang passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn Baas en Bemiddelaar.

Het spreekt voor zich dat een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang goed orde kan houden. De Pedagogisch Medewerker Kinderopvang stelt duidelijke regels op een is consequent. Ze (of hij) is zelfstandig, verantwoordelijk en kan goed organiseren (Baas).

Tevens is de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ondersteunend, goedaardig en beschermend. Ze kan goed samenwerken, is betrokken, is communicatief en heeft een goed inlevingsvermogen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang


Eigenschappen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • VriendelijkArbeidsmarktperspectief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Wat zijn de baankansen voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Door de huidige crisis is er op het moment minder werk in de opvang. Veel ouders kiezen ervoor hun kinderen niet naar de opvang te doen om kosten te besparen. Ook is het een populair beroep, waardoor er veel aanbod is. Toch zijn er redelijk veel organisaties waar een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang terecht kan, dus over het algemeen vinden de meesten redelijk snel een baan.

Eventueel kan een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang doorgroeien naar de functie als Leidinggevende of andere managementtaken op zich nemen. Hiervoor moeten wel cursussen worden gevolgd.

De actuele kans op werk voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

763

Baankans Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Je kunt als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang meestal werkt.

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt meestal bij een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal. Dit zijn non-profitorganisaties. Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang kan echter ook bij kinderen thuis werkzaam zijn of kinderen in haar eigen huis opvangen. Hiervoor moet de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wel voldoen aan de wettelijke criteria voor gastouderschap. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang samen? 

Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wordt aangestuurd door een Leidinggevende. Zij overleggen over de kinderen en verschillende methodes. Ook kan de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij problemen met kinderen of ouders en vragen over bijvoorbeeld het rooster terecht bij deze Leidinggevende. Verder heeft de Pedagogisch Medewerker Kinderopvang uiteraard contact met de kinderen, hun ouders en collega’s.


 • Leidinggevende
 • Kinderen
 • Ouders
 • Collega’s
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Interview met een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

De beroepen die verwant zijn aan Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zijn:
Pedagogisch Medewerker (Niveau B)
Salaris: €1979 tot €2828
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Orthopedagoog
Salaris: €2877 tot €5280
Opleiding: WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Pedagogisch Medewerker (Niveau A)
Salaris: €2069 tot €3072
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Gezinsvoogd
Salaris: €2438 tot €3664
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Activiteitenbegeleider
Salaris: €2020 tot €3160
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis
Salaris: €1986 tot €2713
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker Kinderopvang in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Kinderen
 • Ouders
 • Collega’s

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1889 tot €2588

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

763Ga direct naar