Personal trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Personal trainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep personal trainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je personal trainer wordt.

 

Wat is een Personal trainer?

De Personal trainer is een professional die mensen begeleidt bij het sporten. De Personal trainer geeft uitleg en instructies bij de verschillende oefeningen. Ook stelt de Personal trainer doelen en zorgt dat deze doelen behaald worden. Ook kijkt de Personal trainer naar de sterke en zwakke punten van zijn leerlingen door hen bepaalde opdrachten uit te laten voeren. Ook kunnen deze opdrachten uitgevoerd worden om verbeteringen in conditie en kracht te meten.

Naast het advies en de begeleiding bij het fitnessen, kan de Personal trainer ook advies en begeleiding bij andere dingen bieden. Denk hierbij aan algemene gezondheid en advies over voeding. Ook als de Personal trainer denkt dat de leerling een medische aandoening heeft, moet de Personal trainer zijn leerling doorverwijzen naar de juiste professional. De Personal trainer moet dus goed in kunnen schatten wat er aan de hand is. Ook moet de Personal trainer goed weten welke oefening waarvoor geschikt is. Voor iemand met rugpijn zijn bepaalde oefeningen niet geschikt, terwijl andere oefeningen goed zijn om de rugspieren te versterken. De Personal trainer moet goed naar zijn leerling kunnen luisteren en de juiste informatie weten te bemachtigen. Alleen op die manier kan de Personal trainer het juiste fitnessschema met de juiste oefeningen samenstellen.

De Personal trainer moet zelf ook sportief ingesteld zijn, alle mogelijk fitnessoefeningen en hun effecten weten, goed mensen in kunnen schatten en verstand hebben van voeding en algemene gezondheid. Wil je werken als Personal trainer?

Werk je al als Personal trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Personal trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Personal trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Personal trainer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Personal trainer

Wat verdient een Personal trainer?

De Personal trainer verdient gemiddeld tussen de €1900,- en €2900,-. Dit is afhankelijk van of de Personal trainer voor een sportschool werkt of als zelfstandige. 

Salarisschaal Personal trainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Personal trainer

Er zijn geen vacatures Personal trainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Personal trainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Personal trainer in werkt

Bekijk werken in Voeding & Beweging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Personal trainer

Wat is de toekomst van Personal trainer?

Er is een gemiddelde vraag naar Personal trainers. Er zijn voldoende vacatures beschikbaar. Doorgroeimogelijkheden zijn soms ook aanwezig. Denk hierbij naar een functie met meer verantwoordelijkheden of om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Baankans Personal trainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Personal trainer worden: Opleidingen tot Personal trainer

Wil je personal trainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Personal trainer? 

De Personal trainer heeft meestal een sportopleiding gevolgd. De Personal trainer heeft hier met diverse sporten en fitnessoefeningen kennisgemaakt en hier voldoende kennis over ontwikkeld. Ook leert de Personal trainer hier coachen en mensen te motiveren.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Personal trainer

Personal Fitness Trainer Course
They measure clients' present fitness levels and design fitness programmes and regimes which are tailored to each individual. Providing a comprehensive service, the therapist is a motivator, nutrition advisor, lifestyle …
Pilates Trainer (mat 2)
PILATES TRAINER (MAT 2) Deze 3-daagse praktijkgerichte vervolgcursus Pilates Trainer (mat 2) is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers en Personal Trainers die -aan de hand van de 5 Pilates Principes- op …
Trainer Senioren
Wist je dat spiermassa al afneemt vanaf het 30e levensjaar? Het ouder worden gaat gepaard met fysiologische veranderingen. Zowel lichamelijk als mentaal verander je. Als fitnessprofessional, leefstijlcoach of als Personal Trainer …
Personal Trainer Thuisstudie
Personal Trainer opleiding : mensen begeleiden naar een fit & gezond levenAnderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de opleiding Personal Trainer leer je hoe je mensen …
Masterclass Sales Training Telephone & Acquisition. Customized and personal
Telephone sales and acquisition is a profession apart. How can you gain trust within a single or a few telephone calls? How to get by gatekeepers and how to close …
Meer opleidingen Personal trainer

Weet je nog niet of je Personal trainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Personal trainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Personal trainer

Met wie werkt een Personal trainer samen? 

De Personal trainer werkt vaak samen met andere trainers, medische professionals en voedingsdeskundigen. 


Personal trainer


Organisaties waar een Personal trainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Personal trainer meestal werkt.

Waar werkt een Personal trainer?

De Personal trainer kan als zelfstandige werken of voor een sportschool. De Personal trainer is altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Personal trainer

Waar kun je het beste werken als Personal trainer? Hieronder vind je de best door de Personal trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Personal trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Personal trainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Personal trainer.

Welke competenties heeft een Personal trainer nodig?

Een Personal trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Personal trainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Personal trainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Personal trainer nodig? 

De Personal trainer moet een harde werker zijn, voldoende kennis van sporten en de verschillende fitnessactiviteiten hebben en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker). Ook moet de Personal trainer goed kunnen motiveren, anderen willen helpen hun doelen te behalen en goed naar anderen kunnen luisteren (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Personal trainer


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Personal trainer

Wouter van Ommen is personal trainer.

Ben je benieuwd wat een personal trainer allemaal doet op een dag? Wouter van Ommen is personal trainer en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Personal trainer

Beoordeling van het beroep Personal trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Personal trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Personal trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Personal trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Personal trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Personal trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Personal trainer iets voor je?

Zou je graag Personal trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Personal trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Personal trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar