Personal trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Personal trainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep personal trainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je personal trainer wordt.

 

Wat is een Personal trainer?

De Personal trainer is een professional die mensen begeleidt bij het sporten. De Personal trainer geeft uitleg en instructies bij de verschillende oefeningen. Ook stelt de Personal trainer doelen en zorgt dat deze doelen behaald worden. Ook kijkt de Personal trainer naar de sterke en zwakke punten van zijn leerlingen door hen bepaalde opdrachten uit te laten voeren. Ook kunnen deze opdrachten uitgevoerd worden om verbeteringen in conditie en kracht te meten.

Naast het advies en de begeleiding bij het fitnessen, kan de Personal trainer ook advies en begeleiding bij andere dingen bieden. Denk hierbij aan algemene gezondheid en advies over voeding. Ook als de Personal trainer denkt dat de leerling een medische aandoening heeft, moet de Personal trainer zijn leerling doorverwijzen naar de juiste professional. De Personal trainer moet dus goed in kunnen schatten wat er aan de hand is. Ook moet de Personal trainer goed weten welke oefening waarvoor geschikt is. Voor iemand met rugpijn zijn bepaalde oefeningen niet geschikt, terwijl andere oefeningen goed zijn om de rugspieren te versterken. De Personal trainer moet goed naar zijn leerling kunnen luisteren en de juiste informatie weten te bemachtigen. Alleen op die manier kan de Personal trainer het juiste fitnessschema met de juiste oefeningen samenstellen.

De Personal trainer moet zelf ook sportief ingesteld zijn, alle mogelijk fitnessoefeningen en hun effecten weten, goed mensen in kunnen schatten en verstand hebben van voeding en algemene gezondheid. 

Past het beroep Personal trainer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Personal trainer?

Werk je al als Personal trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Personal trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Personal trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Personal trainer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Personal trainer

Wat verdient een Personal trainer?

De Personal trainer verdient gemiddeld tussen de €1900,- en €2900,-. Dit is afhankelijk van of de Personal trainer voor een sportschool werkt of als zelfstandige. 

Salarisschaal Personal trainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Personal trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Personal trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Personal trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Personal trainer vacatures

Vacature Personal trainer / Health Club Officer - Nagomi
Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is een internationaal vijfsterrenhotel. Stap onze wereld binnen en ontdek hoe Oosterse en Westerse invloeden op unieke wijze met elkaar verweven zijn door onze mix van de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Personal trainer

Wat zijn de baankansen voor een Personal trainer?

Er is een gemiddelde vraag naar Personal trainers. Er zijn voldoende vacatures beschikbaar. Doorgroeimogelijkheden zijn soms ook aanwezig. Denk hierbij naar een functie met meer verantwoordelijkheden of om als zelfstandige aan de slag te gaan.

De actuele kans op werk voor een Personal trainer

Het beroep Personal trainer is onderdeel van de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's. De kans op werk voor de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Personal trainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Personal trainer worden: Opleidingen tot Personal trainer

Wil je Personal trainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Personal trainer.

Hoe word je een Personal trainer? 

De Personal trainer heeft meestal een sportopleiding gevolgd. De Personal trainer heeft hier met diverse sporten en fitnessoefeningen kennisgemaakt en hier voldoende kennis over ontwikkeld. Ook leert de Personal trainer hier coachen en mensen te motiveren.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Personal trainer

Imago en Communicatie | Train de trainer, leer advies geven over Personal Branding, uitstraling en non-verbale communicatie
Waarschijnlijk zie je regelmatig professionals die zich presenteren op een manier die hen niet eert. Mogelijk denken zij dat het voldoende is om goed te zijn in je vak, en …
Imago en Communicatie | Train de trainer, leer advies geven over Personal Branding, uitstraling en non-verbale communicatie
Personal Trainer Thuisstudie
Personal Trainer opleiding : mensen begeleiden naar een fit & gezond levenAnderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de opleiding Personal Trainer leer je hoe je mensen …
Personal Trainer Thuisstudie
Personal Trainer
Je moet als Personal Trainer precies weten wat je doet en hoever je kunt gaan. Alles moet kloppen en op elkaar worden afgestemd zodat er een verantwoord en gepersonaliseerd trainings- …
Personal Trainer
Pakket Personal Trainer PRO
Het meest uitgebreide en complete pakket Personal Trainer Pro is geschikt voor de ambitieuze cursist die als erkend Personal Trainer zelfstandig aan de slag wil met diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters
Pakket Personal Trainer PRO
Medical Personal Trainer - Bovenste extremiteit-
Deze 3 daagse cursus is geschikt voor o.a. Fitnesstrainers en Personal Trainers die meer theoretische kennis en praktische handvatten willen hebben om verantwoord met klanten met (lichte) fysieke klachten aan
Medical Personal Trainer - Bovenste extremiteit-

Omscholen tot Personal trainer

Als je je wilt omscholen tot Personal trainer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Personal trainer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Personal trainer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Personal trainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Personal trainer

Als je Personal trainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Personal trainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Personal trainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Personal trainer?

Competenties en Vaardigheden Personal trainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Personal trainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Personal trainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Personal trainer

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Personal trainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Personal trainer. Als Personal trainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Personal trainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Personal trainer

Vakkennis voor een Personal trainer

Het is voor een Personal trainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Personal trainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Personal trainer

Personal Trainer Pro On Demand (online zelfstudie)
Ben jij sportief, enthousiast en droom jij van een baan als Personal Trainer? Het Personal Trainer Pro pakket kun je nu ook volledig On Demand volgen. Studeer waar en wanneer …
Personal Trainer Pro On Demand (online zelfstudie)
Personal Trainer Plus On Demand (online zelfstudie)
Wil jij een verschil gaan maken als Personal Trainer en mensen in beweging zetten? Met de geaccrediteerde opleiding tot Personal Trainer creëer je de juiste fundering voor jouw carrière, en dat …
Personal Trainer Plus On Demand (online zelfstudie)
Personal Trainer Business On Demand (online zelfstudie)
De opleiding Personal Trainer Business is een must voor elke (toekomstige) Personal Trainer die zijn of haar eigen Personal Trainer bedrijf wil opzetten of reeds werkzaam is als Personal Trainer en meer omzet en …
Personal Trainer Business On Demand (online zelfstudie)
MBO Sport- en Bewegingsleider (niveau 3)
Als Sport- en Bewegingsleider ben jij gekwalificeerd om zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten te organiseren, te plannen en uit te voeren. Je stemt de activiteiten af op de doelgroep, je kunt …
MBO Sport- en Bewegingsleider (niveau 3)
Fitnesstrainer B On Demand (online zelfstudie)
De Start2Move opleiding Fitnesstrainer B On Demand/ Personal Trainer is een vervolgopleiding waarmee je na afronding een breed scala aan vaardigheden beheerst en met een internationaal erkend diploma direct aan …
Fitnesstrainer B On Demand (online zelfstudie)

Werkervaring Personal trainer

Het is voor een startend Personal trainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Personal trainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Personal trainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Personal trainer

Je kunt als Personal trainer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Personal trainer is onderdeel van de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Personal trainer

Verwante beroepen Personal trainer


Hoofd beroepsgroep Personal trainer

Het beroep Personal trainer valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Personal trainer

Met wie werkt een Personal trainer samen? 

De Personal trainer werkt vaak samen met andere trainers, medische professionals en voedingsdeskundigen. 


Personal trainer


Organisaties waar een Personal trainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Personal trainer meestal werkt.

Waar werkt een Personal trainer?

De Personal trainer kan als zelfstandige werken of voor een sportschool. De Personal trainer is altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Personal trainer

Waar kun je het beste werken als Personal trainer? Hieronder vind je de best door de Personal trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Personal trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Personal trainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Personal trainer.

Welke competenties heeft een Personal trainer nodig?

Een Personal trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Personal trainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Personal trainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Personal trainer nodig? 

De Personal trainer moet een harde werker zijn, voldoende kennis van sporten en de verschillende fitnessactiviteiten hebben en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker). Ook moet de Personal trainer goed kunnen motiveren, anderen willen helpen hun doelen te behalen en goed naar anderen kunnen luisteren (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Personal trainer


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Personal trainer

Wouter van Ommen is personal trainer.

Ben je benieuwd wat een personal trainer allemaal doet op een dag? Wouter van Ommen is personal trainer en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Personal trainer

Beoordeling van het beroep Personal trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Personal trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Personal trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Personal trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Personal trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Personal trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Personal trainer iets voor je?

Zou je graag Personal trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Personal trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Personal trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar