Personeels Functionaris Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Personeels Functionaris worden: Opleidingen tot Personeels Functionaris

Wil je Personeels Functionaris worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Personeels Functionaris, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Personeels Functionaris.

Hoe word je een Personeels Functionaris? 

Een Personeels Functionaris wordt men met een HBO-opleiding, gespecialiseerd op het gebied van personeel en arbeid. Dit is een brede opleiding die zich vooral richt op mensen, werk en organisaties. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan beroepskwaliteiten als: werving- en selectie, loopbaanbeleid en het beoordelen van zijn of haar medewerkers.  Ervaring in een soortgelijke functie is een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Personeels Functionaris

Er zijn geen opleidingen Personeels Functionaris aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Personeels Functionaris in werkt

Bekijk meer opleidingen Zakelijke Dienstverlening

Is het verstandig om Personeels Functionaris te worden?

Voordat je aan een opleiding Personeels Functionaris begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Personeels Functionaris worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Personeels Functionaris?

Een Personeels Functionaris heeft een goed arbeidsperspectief. Indien men verder wil doorgroeien, kan via de bachelor-masterstructuur  in één jaar de Mastertitel worden behaald. Hiermee heeft de Personeels Functionaris op langere termijn meer kans op bijvoorbeeld een leidinggevende functie.

De actuele kans op werk voor een Personeels Functionaris

Het beroep Personeels Functionaris is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken. De kans op werk voor de beroepsfamilie Specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

45

Baankans Personeels Functionaris

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Personeels Functionaris

Als je je wilt omscholen tot Personeels Functionaris is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Personeels Functionaris door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Personeels Functionaris zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Personeels Functionaris

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Personeels Functionaris dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Personeels Functionaris

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Personeels Functionaris

Als je Personeels Functionaris wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Personeels Functionaris zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Personeels Functionaris

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Personeels Functionaris?

Competenties en Vaardigheden Personeels Functionaris

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Personeels Functionaris nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Personeels Functionaris nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Personeels Functionaris

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Personeels Functionaris

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Personeels Functionaris. Als Personeels Functionaris wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Personeels Functionaris:


zie volledige beschrijving persoonstype Personeels Functionaris

Vakkennis voor een Personeels Functionaris

Het is voor een Personeels Functionaris ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Personeels Functionaris zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Personeels Functionaris


Werkervaring Personeels Functionaris

Het is voor een startend Personeels Functionaris die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Personeels Functionaris is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Personeels Functionaris, maar iets anders?

Is een opleiding Personeels Functionaris het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Personeels Functionaris te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Personeels Functionaris te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Personeels Functionaris te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Personeels Functionaris te worden?

Zou je graag Personeels Functionaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Personeels Functionaris voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar