Pianotechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pianotechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pianotechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pianotechnicus wordt.

 

Wat is een Pianotechnicus?

Een Pianotechnicus onderhoudt piano’s en vleugels en voert kleine reparaties uit. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van snaren, of het soepel laten lopen van toetsen of pedalen. Door slijtage van het hout, vilt en leer in de piano, moet de Pianotechnicus soms ook onderhoud plegen aan de mechaniek van de piano. Hierbij kan hij gebruik maken van schuur- of smeermiddelen. De werkzaamheden van een Pianotechnicus bestaan voor een groot deel uit het stemmen van piano’s en vleugels. Met speciaal gereedschap draait hij de stempennen strakker of losser. Dit doet hij volgens een systeem, waarin de volgorde van het stemmen in vastgelegd. Vaak gebruikt de Pianotechnicus een stemvork, om de precieze toonhoogte vast te stellen. Een Pianotechnicus zorgt er ook voor dat de piano schoon en stofvrij is van binnen.

Een Pianotechnicus werkt zelfstandig of in een pianotechnisch bedrijf. Hij bezoekt klanten thuis om hun piano’s en vleugels te onderhouden en te stemmen, geeft adviezen, stelt offertes op en handelt zijn eigen administratie af.Wil je werken als Pianotechnicus?

Werk je al als Pianotechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pianotechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pianotechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pianotechnicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Pianobouwer
  • Restaurateur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pianotechnicus

Wat verdient een Pianotechnicus?

Een beginnend Pianotechnicus verdient ongeveer €1300 per maand. Met meer ervaring kan dit oplopen tot €2000. Een zelfstandig Pianotechnicus met een succesvolle onderneming kan meer verdienen.

De arbeidsvoorwaarden van een Pianotechnicus zijn vastgelegde in de CAO voor personeel werkzaam in de detailhandel in muziekinstrumenten en bladmuziek, pianostemmers en pianotechnici. Hierin zijn onder andere toeslagen, zoals ervaringstoeslag, prestatietoeslag en stemvaardigheidstoeslag vastgelegd. Een Pianotechnicus ontvangt onder andere een overwerkvergoeding en avond- en weekendtoeslagen.

Salarisschaal Pianotechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pianotechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Pianotechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pianotechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pianotechnicus vacatures

Pianotechnicus (aankomend of gediplomeerde)
Vreeken Pianoservices
Totale restauratie van piano's en vleugels met bijbehorende werkzaamheden Vreeken pianoservice te Dordrecht zoekt een pianotechnicus voor in de winkel. Meneer Vreeken is een expert op het gebied van piano's …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pianotechnicus

Wat is de toekomst van Pianotechnicus?

Er zijn vrij weinig vacatures voor Pianotechnicus. Het aantal opleidingsplaatsen is aangepast aan de arbeidsmarkt, waardoor opgeleide Pianotechnici wel een baan kunnen vinden. De meeste Pianotechnici zijn ook ondernemer. Beginnende Pianotechnici kunnen met meer ervaring ook een eigen onderneming beginnen.

Baankans Pianotechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pianotechnicus worden: Opleidingen tot Pianotechnicus

Wil je pianotechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Pianotechnicus? 

De MBO opleiding Pianotechnicus leidt op tot Pianotechnicus.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pianotechnicus

Er zijn geen opleidingen Pianotechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pianotechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Pianotechnicus

Met wie werkt een Pianotechnicus samen? 

Een Pianotechnicus werkt voornamelijk zelfstandig. Soms schakelt hij hulp in van gespecialiseerde of meer ervaren Pianotechnici, of verwijst hij klanten door naar collega's.


  • Pianobouwer
  • Restaurateur
Pianotechnicus


Organisaties waar een Pianotechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pianotechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Pianotechnicus?

Pianotechnici zijn meestal zelfstandig ondernemer of werken bij een pianotechnisch bedrijf. Klanten van Pianotechnici of pianotechnische bedrijven zijn particulieren, muziekscholen, conservatoria en theaters.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Pianotechnicus

Waar kun je het beste werken als Pianotechnicus? Hieronder vind je de best door de Pianotechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pianotechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pianotechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pianotechnicus.

Welke competenties heeft een Pianotechnicus nodig?

Een Pianotechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pianotechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pianotechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pianotechnicus nodig? 

Een Pianotechnicus werkt gedisciplineerd en is integer. Hij werkt nauwkeurig, is veeleisend en gaat door tot alles perfect is (Perfectionist). Ook kan een Pianotechnicus goede inschattingen maken, van kosten of reparaties. Hij is onderzoekend en luistert goed naar de vragen en wensen van de klant (Waanermer).

Bekijk de persoonstypen voor Pianotechnicus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pianotechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pianotechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pianotechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pianotechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pianotechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pianotechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pianotechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pianotechnicus iets voor je?

Zou je graag Pianotechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pianotechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pianotechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar