Pijpfitter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Pijpfitter worden: Opleidingen tot Pijpfitter

Wil je Pijpfitter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Pijpfitter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Pijpfitter.

Hoe word je een Pijpfitter? 

Een pijpfitter is doorgaands op MBO niveau opgeleidt met een (metaal)technische studie. Een opleiding zoals bijvoorbeeld MBO Metaal & Werktuigbouw is een geschikte vooropleiding voor een pijpfitter. Er zijn ook specifieke opleidingen die opleiden tot pijfitter zoals VMBO Pijpfitter. Een veelgevraagd certificaat voor een pijpfitter is het certificaat flensmonteur. Een kandidaat pijpfitter heeft meer kans op een baan als pijpfitter als dit certificaat behaald is. Sommige firma’s leiden intern mensen op tot pijpfitter in deze gevallen is vaak geen specifieke opleiding vereist. 

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pijpfitter

Er zijn geen opleidingen Pijpfitter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pijpfitter in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Pijpfitter te worden?

Voordat je aan een opleiding Pijpfitter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Pijpfitter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Pijpfitter?

Het arbeidsperspectief is goed te noemen voor een pijpfitter. Er zijn veel vacatures te vinden en het werk zal niet snel verdwijnen. Pijpen en pijpsystemen komen in elke industrie immers voor. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands echter niet voor een pijpfitter.

 

 
 

De actuele kans op werk voor een Pijpfitter

Het beroep Pijpfitter is onderdeel van de beroepsfamilie Pijpfitters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Pijpfitters is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

60

Baankans Pijpfitter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Pijpfitter

Als je je wilt omscholen tot Pijpfitter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Pijpfitter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Pijpfitter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Pijpfitter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pijpfitter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling pijpfitter
Tempo-Team
Op zoek naar een leerling traject om pijpfitter te worden? Gemotiveerd? Bereid om te reizen voor werk? Direct in dienst bij de opdrachtgever? Lees snel verder!Wat bieden wij jou
Vacature Leerling werkplaatsmedewerker
MAATT
Als leerling werkplaats medewerker hou jij je bezig met de voorbereiding van de installaties voor de bouwplaats waar bijvoorbeeld nieuwe huizen worden gebouwd. Jij werkt in de werkplaats en je …
Vacature Leerling pijpfitter
Tempo-Team
Op zoek naar een leerling traject om pijpfitter te worden? Gemotiveerd? Bereid om te reizen voor werk? Direct in dienst bij de opdrachtgever? Lees snel verder! Wat bieden wij jouBruto …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pijpfitter

Als je Pijpfitter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pijpfitter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pijpfitter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pijpfitter?

Competenties en Vaardigheden Pijpfitter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Pijpfitter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Pijpfitter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pijpfitter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Pijpfitter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pijpfitter. Als Pijpfitter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pijpfitter:


zie volledige beschrijving persoonstype Pijpfitter

Vakkennis voor een Pijpfitter

Het is voor een Pijpfitter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Pijpfitter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Pijpfitter


Werkervaring Pijpfitter

Het is voor een startend Pijpfitter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pijpfitter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Pijpfitter, maar iets anders?

Is een opleiding Pijpfitter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Pijpfitter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Pijpfitter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Pijpfitter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Pijpfitter te worden?

Zou je graag Pijpfitter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Pijpfitter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar