Pijpfitter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pijpfitter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pijpfitter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pijpfitter wordt.

 

Wat is een Pijpfitter?

Een pijpfitter installeert en onderhoudt diverse soorten pijpen en pijpsystemen. Deze verschillende soorten pijpen kunnen o.a. bestaan uit pneumatische en hydraulische uitrustingen die gebruikt kunnen worden voor verwarming, verkoeling, stoom, besproeiing en vele andere soorten industriële processen. Een pijpfitter krijgt een opdracht binnen voor de fabricage van bepaalde pijpen of een bepaald pijpsysteem. De pijpfitter verzameld of maakt vervolgens de benodigde materialen door de pijpen op de juiste maat te snijden.

Vervolgens installeert de pijpfitter het materiaal door de pijpen aan elkaar vast te lassen of solderen. Naast het installeren van de pijpen kan de pijpfitter vaak ook nog verantwoordelijk zijn voor het maken van een draagconstructie die de pijpen vasthoudt. Dan bestaan de werkzaamheden van de pijpfitter vaak ook nog uit boren, verzekeren en schroeven etc. Naast het installeren van de pijpen kan een pijpfitter ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de pijpsystemen. Dan is het de taak van de pijpfitter om de systemen te controleren op mankementen en bij schade (bijvoorbeeld lekkage) de pijpen te repareren. Een pijpfitter is doorgaands in dienst van een metaalconstructie- of assembleerbedrijf. 

 
 

Wil je werken als Pijpfitter?

Werk je al als Pijpfitter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pijpfitter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pijpfitter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pijpfitter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pijpfitter

Wat verdient een Pijpfitter?

Een pijpfitter zal doorgaans tussen de 1.000 en 3.000 euro per maand verdienen. Dit is afhankelijk van de ervaring en het type werkzaamheden van de pijpfitter. Als een pijpfitter zich veel bezighoudt met het ontwerp van de pijpsystemen dan verdient deze in de meeste gevallen een hoger salaris

 

 

 
 

Salarisschaal Pijpfitter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pijpfitter

Op zoek naar een nieuwe baan als Pijpfitter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pijpfitter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pijpfitter vacatures

Allround W-monteur
MAATT
Jij zal als allround w-monteur zelfstandig aan de slag gaan met de aanleg van nieuwe installaties, dit zal voornamelijk zijn op renovatieprojecten en zo nu en dan een nieuwbouw project.
W-monteur nieuwbouw
MAATT
Jij zal als allround w-monteur zelfstandig aan de slag gaan met de aanleg van nieuwe installaties, dit zal voornamelijk zijn op renovatieprojecten en zo nu en dan een nieuwbouw project.
W-monteur renovatie
MAATT
Jij zal als allround w-monteur zelfstandig aan de slag gaan met de aanleg van nieuwe installaties, dit zal voornamelijk zijn op renovatieprojecten en zo nu en dan een nieuwbouw project.
Monteur Stoomtechniek
Loopbaan.nu
Monteur StoomtechniekIn deze rol als monteur ben je verantwoordelijk voor het keuren, reviseren, repareren en testen van van verschillende drukvaten en ketels die worden ingezet in verschillende branches zoals onder …
Uitvoerder Piping
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Voor een mooie organisatie uit de omgeving Rotterdam zijn we op zoek naar een ervaren Uitvoerder Piping. Als Uitvoerder Piping kom je terecht in een inspirerende werkomgeving waar kwalitatieve en mooie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pijpfitter

Wat is de toekomst van Pijpfitter?

Het arbeidsperspectief is goed te noemen voor een pijpfitter. Er zijn veel vacatures te vinden en het werk zal niet snel verdwijnen. Pijpen en pijpsystemen komen in elke industrie immers voor. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands echter niet voor een pijpfitter.

 

 
 

Baankans Pijpfitter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pijpfitter worden: Opleidingen tot Pijpfitter

Wil je pijpfitter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Pijpfitter? 

Een pijpfitter is doorgaands op MBO niveau opgeleidt met een (metaal)technische studie. Een opleiding zoals bijvoorbeeld MBO Metaal & Werktuigbouw is een geschikte vooropleiding voor een pijpfitter. Er zijn ook specifieke opleidingen die opleiden tot pijfitter zoals VMBO Pijpfitter. Een veelgevraagd certificaat voor een pijpfitter is het certificaat flensmonteur. Een kandidaat pijpfitter heeft meer kans op een baan als pijpfitter als dit certificaat behaald is. Sommige firma’s leiden intern mensen op tot pijpfitter in deze gevallen is vaak geen specifieke opleiding vereist. 

 

 
 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pijpfitter

Allround pijpfitter mbo-3
De Vakwijs opleiding “Allround Pijpenbewerker” voldoet aan de vraag van het bedrijfsleven om een hoger opleidingsniveau voor pijpfitters. De opleiding werd daarom in nauw overleg met gerenommeerde bedrijven vormgegeven. Deze …
Niveaubepaling pijpfitter of sleutelaar
Doel De Vakwijs niveaubepaling pijpfitter of sleutelaar is een onafhankelijk instrument dat u kunt inzetten als onzekerheid bestaat over het niveau van een nieuwe medewerker of sollicitant. Middels een praktisch/theoretisch
Meer opleidingen Pijpfitter

Weet je nog niet of je Pijpfitter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pijpfitter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Pijpfitter

Met wie werkt een Pijpfitter samen? 

Een pijpfitter werkt doorgaands alleen of samen met collega pijpfitters. Een pijpfitter krijgt zijn opdrachten doorgaands (via zijn leidinggevende) van een aannemer of ploegbaas. Een pijpfitter heeft doorgaands veel extern contact omdat er veel op locatie gewerkt wordt.

 

 
 

Pijpfitter


Organisaties waar een Pijpfitter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pijpfitter meestal werkt.

Waar werkt een Pijpfitter?

Een pijpfitter kan als zelfstandige werken of in dienst zijn van een metaalconstructie-, of assembleerbedrijf. Al deze voorbeelden zijn profit organisaties. 

 

 
 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Pijpfitter

Waar kun je het beste werken als Pijpfitter? Hieronder vind je de best door de Pijpfitter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pijpfitter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pijpfitter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pijpfitter.

Welke competenties heeft een Pijpfitter nodig?

Een Pijpfitter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pijpfitter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pijpfitter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pijpfitter nodig? 

Een pijpfitter moet nauwkeurig en exact te werk gaan. Een tiende mm kan al het verschil zijn tussen het succes of de mislukking van een klus. Precisie is dus van  groot belang. Daarom past het persoonstype de perfectionist bij het beroep. Verder moet een pijpfitter beschikken over enige analytische kwaliteiten. Dit betekend dat een pijpfitter een goed (technisch) inzicht moet hebben om zo de pijpsystemen aan te kunnen leggen. De waarnemer is dan ook een persoonstype wat past bij de pijpfitter.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Pijpfitter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pijpfitter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pijpfitter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pijpfitter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pijpfitter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pijpfitter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pijpfitter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pijpfitter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pijpfitter iets voor je?

Zou je graag Pijpfitter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pijpfitter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pijpfitter

J.vdschaft@ziggo.nl

Bij boeken voor pijpenbewerker werk link niet bij doorwijzing.

Helma Jongerius

ik ben op zoek naar een pijpfitter uit de achterhoek voor een klus in de keuken. er moet een combisteamer worden aangesloten op gas en water en de afvoer ervan.   we wonen in de achterhoek het is voor ons bedrijf er is haast bij.   met vriendelijke groet Helma Jongerius

Jan

Hallo Helma,dit is een beroepengids en een hele goede vind ik en dus geensite om mensen in te huren.Ik weet zeker dat in de achterhoek genoeg pijpfitters te vinden zijn.Maar als ik in jouw schoenen stond schakelde ik een verwarmings bedrijf of een goede loodgieter in.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar