Opleidingen Pijpfitter

Zou je graag Pijpfitter willen worden? Of ben je al Pijpfitter en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Pijpfitter, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Een pijpfitter is doorgaands op MBO niveau opgeleidt met een (metaal)technische studie. Een opleiding zoals bijvoorbeeld MBO Metaal & Werktuigbouw is een geschikte vooropleiding voor een pijpfitter. Er zijn ook specifieke opleidingen die opleiden tot pijfitter zoals VMBO Pijpfitter. Een veelgevraagd certificaat voor een pijpfitter is het certificaat flensmonteur. Een kandidaat pijpfitter heeft meer kans op een baan als pijpfitter als dit certificaat behaald is. Sommige firma’s leiden intern mensen op tot pijpfitter in deze gevallen is vaak geen specifieke opleiding vereist. 

 

 
 

De 1 beste opleidingen voor een Pijpfitter:

Allround pijpfitter mbo-3

| Open inschrijving |€ 13513.00 |Niveau: MBO 3 | Max. deelnemers: 12 | Totale lesduur: 2

De opleiding “Allround Pijpenbewerker” voldoet aan de vraag van het bedrijfsleven om een hoger opleidingsniveau voor pijpfitters. De opleiding werd daarom in nauw overleg met gerenommeerde bedrijven vormgegeven. Deze opleiding voldoet aan het functieprofiel van de “1e fitter”. Een 1e fitter is sterk in het pijpfitten, dat mag duidelijk zijn. Daarnaast is hij in staat …