Plant Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plant Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep plant manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je plant manager wordt.

 

Wat is een Plant Manager?

De Plant Manager is de eindverantwoordelijke in een bepaald productieproces. Het is de taak van de Plant Manager om te zorgen dat het productieproces zo goed mogelijk verloopt, door het personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten, leiding te geven aan de procesoperators en mogelijkheden voor verbetering aan te stippen.

De Plant Manager legt verantwoordelijkheid af aan een directeur of (operations) manager van het bedrijf en moet er zelf voor zorgen dat eventuele wijzigingen of verbeteringen in het poductieproces ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Bij deze projecten moet de Plant Manager ook het budget opstellen en bewaken, zdat er niet te veel geld in nieuwe projecten geinvesteerd wordt. Aan de andere kant houdt de Plant Manager ook de efficiëntie van het productieproces in de gaten door de productiecijfers te analyseren en hierover te rapporteren aan de baas.

Zo zijn de kerntaken van een Plant Manager te omschrijven als het regelen en coördineren van medewerkers, het overzien en plannen van verbeteringen en het opstellen van financiële rapporten. Hij heeft dus niet enkel een leidinggevende functie, maar moet ook kennis van financiën en administratie hebben, alsmede technisch inzicht (in het productieproces). Naar de buitenwereld toe is de Plant Manager ook degene die verantwoordelijk is voor de navolging van eventuele wetgeving en de communicatie van het productieproces aan meerderen.

In de praktijk is het dan ook de Plant Manager die ervoor zorgt dat de fabriek en operators blijven draaien.Wil je werken als Plant Manager?

Werk je al als Plant Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plant Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Plant Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Plant Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Operator
  • Directeur
  • Technicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4400 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plant Manager

Wat verdient een Plant Manager?

Omdat de functie van Plant Manager een leidinggevend karakter heeft en veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, beginnen de salarissen bij de €4400. Dit salaris kan in sommige functies (met Universitaire opleiding en meer dan 20 jaar ervaring) oplopen tot €8000 per maand. De verdere arbeidsvoorwaarden zijn over het algemeen goed geregeld.

Salarisschaal Plant Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Plant Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Plant Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plant Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Plant Manager vacatures

Plantmanager
Wienerberger Nederland
Plantmanager Fulltime | Panningen Als Plantmanager op onze unieke fabriek waar raamdorpels en glazuurstenen worden gemaakt, heb je een veelzijdige rol en heb je een duidelijke visie waarmee je collega’s …
Plant Manager
Search & Selection
•  In this hands-on position you will manage and coordinate plant operations for the operational unit of Angleboard NL in Nuenen. • Your responsibilities include : Production, Maintenance, Quality, Purchasing and Logistics. …
Plantmanager (omgeving Rotterdam)
YER Recruitment Solutions B.V.
Functieomschrijving De Plantmanager rapporteert aan de Managing Director Nederland en functioneel aan de Business Unit Directeur. De Plantmanager wordt verantwoordelijk voor het formuleren, uitdragen en uitvoeren van het overeengekomen beleid …
Plant Manager, Angleboard (Nuenen)
Jobbird
Our client, V.A.C. BV has three units in the Netherlands: Van Antwerpen Cartonnage (Zwijndrecht), Angleboard NL (Nuenen) and Cader (Best). They are one of Europe’s leading producers of sealed paper …
Plant Manager
Belangrijke taken en verantwoordelijkheden: Coördineren en aansturen van de activiteiten, processen en mensen en zorgdragen voor een juiste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting. Neerzetten van een efficiënte organisatie, gericht op continue …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plant Manager

Wat is de toekomst van Plant Manager?

Er zijn genoeg vacatures voor Plant Managers beschikbaar, zowel tijdelijk als vast. Als hij lang genoeg doorwerkt en de goede contacten onderhoudt kan hij zich opwerken naar hogere managementfuncties, afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

Baankans Plant Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Plant Manager worden: Opleidingen tot Plant Manager

Wil je plant manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Plant Manager? 

De meeste functies als Plant Manager zijn op minimaal HBO werk- en denkniveau. Mogelijke opleidingen zijn Bestuurskunde, of meer gespecialiseerd Levensmiddelentechnologie. Een Universitaire opleiding in Moleculaire- of Scheikundige Technologie is aan te raden voor werk in bijvoorbeeld een kerncentrale.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Plant Manager

AutoCAD Plant 3D Project Setup and Configuration (2 dagen)
CursusomschrijvingIn deze cursus brengen wij u de basis bij voor het succesvol uitvoeren van projecten met AutoCAD Plant 3D. U leert Projecten te maken en te configureren, waarbij de …
ISO 55001: De norm verklaard
U wilt ISO 55001 gaan invoeren. Een belangrijke stap, waarbij u zult ervaren dat ISO 55001 uw organisatie meer toegevoegde waarde kan bieden dan alleen op het gebied van assetmanagement. …
ISO 55000: de norm verklaard
Voor wie Iedereen die invloed heeft op het managen van assets: de asseteigenaar, (plant)manager, beheerder, onderhouder, ontwerper, contractor, toeleverancier, etc.. Kortom degenen die betrokken zijn bij de beslissingen gedurende de …
AutoCAD P&ID Basis training (2 dagen)
CursusomschrijvingIn deze 2 dagen durende basistraining leert u Piping en Proces schema’s te tekenen met behulp van AutoCAD P&ID, de nieuwe oplossing voor het tekenen van P&ID’s van Autodesk …
Operationeel Manager
De operationeel manager, ook wel plant manager, is verantwoordelijk voor de gehele productiefaciliteit en houdt zich bezig met continue procesverbetering. De operationeel manager stuurt productiemanagers, inkoop managers en soms ook de …
Meer opleidingen Plant Manager

Weet je nog niet of je Plant Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Plant Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Plant Manager

Met wie werkt een Plant Manager samen? 

De Plant Manager heeft veel interactie met zijn operators, in het geven van opdrachten en het ontvangen van feedback over het productieproces. Daarnaast moet hij overleg plegen met de directeur en/of directe leidinggevende om zo de eigen werkzaamheden te verklaren en verdedigen. Daarnaast is het voor het verbeteren van het productieproces ook belangrijk om contact te onderhouden met de technici, omdat die vaak ook goede ideeën hebben over mogelijke verbeteringen in het proces.


  • Operator
  • Directeur
  • Technicus
Plant Manager


Organisaties waar een Plant Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Plant Manager meestal werkt.

Waar werkt een Plant Manager?

De Plant Manager werkt in een fabriek die vaak onder een overkoepelende leiding in verbinding staat met nog andere fabrieken. Men werkt dus voornamelijk in een grote organisatie, waar men de leiding heeft over maar een klein gedeelte van het (overkoepelende) bedrijf.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Plant Manager

Waar kun je het beste werken als Plant Manager? Hieronder vind je de best door de Plant Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plant Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plant Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Plant Manager.

Welke competenties heeft een Plant Manager nodig?

Een Plant Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Plant Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Plant Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Plant Manager nodig? 

De Plant Manager moet als leidinggevende het beste uit de werknemers willen halen en hun belangen goed vertegenwoordigen (Baas). Daarnaast moet de Plant Manager de efficiëntie goed in de gaten blijven houden en daarmee resultaatgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Plant Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Plant Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plant Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plant Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plant Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plant Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plant Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plant Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plant Manager iets voor je?

Zou je graag Plant Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plant Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Plant Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar