Plastisch Chirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plastisch Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Een Plastisch Chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt met aangeboren of opgelopen afwijkingen en verminkingen aan het lichaam of in het gezicht. Dit kunnen mensen zijn van allerlei leeftijden die door een ongeval (bijvoorbeeld brandwonden), ziekte (bijvoorbeeld kanker) of een aangeboren afwijking (bijvoorbeeld hazenlip, handafwijking) een ander uiterlijk hebben gekregen of een lichaamsfunctie verloren (gebruik van de hand bijvoorbeeld).

Plastische Chirurgie is een stroming binnen de chirurgie en kent nog verschillende substromingen: handchirurgie, microchirurgie en esthetische chirurgie. Het doel van de behandeling is om lichaamsdelen weer te laten functioneren of hun vorm te herstellen dan wel aan te passen. Zo kan een Plastisch Chirurg kan zich enkel richten op de esthetische chirurgie (medisch onnodige ingrepen als neuscorrecties en borstvergrotingen), hoewel in de praktijk maar weinig Plastisch Chirurgen zich op slechts één gebied richten.

Patiënten zijn via een huisarts of een medisch specialist doorverwezen naar de Plastisch Chirurg of ze maken op eigen initiatief een afspraak. De Plastisch Chirurg voert vervolgens een intakegesprek waarin wordt besproken wat de wensen van de patiënt zijn. Vervolgens stelt de Chirurg een eventuele diagnose en wordt er een behandelplan opgesteld dat uitvoerig wordt besproken met de patiënt. De behandeling varieert van eenvoudige ingrepen tot complexe operaties (denk aan huidtransplantatie).

Een Plastisch Chirurg mag medicijnen voorschrijven, bespreekt verloop en resultaat van de operatie met de patiënt en professionals en moet de administratie bijhouden.

Het is belangrijk dat hij zich aan de hygiënevoorschriften houdt, een goede fijne motoriek heeft en zeer nauwkeurig kan werken.

Hij heeft onregelmatige werktijden en draait avond- en weekenddiensten.

Wil je werken als Plastisch Chirurg?

Werk je al als Plastisch Chirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plastisch Chirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Plastisch Chirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Plastisch Chirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Revalidatiearts
 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Verpleegkundige
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plastisch Chirurg

Wat verdient een Plastisch Chirurg?

Het salaris van een Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook managementtaken vervult.

 Een zelfstandig gevestigde Plastisch Chirurg verdient ongeveer tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Plastisch Chirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Plastisch Chirurg

Op zoek naar een nieuwe baan als Plastisch Chirurg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plastisch Chirurg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Plastisch Chirurg vacatures

Plastisch chirurg - chef de clinique (waarnemer)
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem zijn sinds 2017 bestuurlijk gefuseerd. Santiz is de overkoepelende organisatie, met als gezamenlijke ambitie 'een vitale …
Plastisch Chirurg (1,0 FTE)
De vrijgevestigd medisch specialisten van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam hebben zich, verdeeld over 15 specialismen, sinds 2015 verenigd in de Coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf Ikazia U.A. (MSBI). In totaal verlenen …
Plastisch Chirurg
MSB Midden Nederland en Meander Medisch Centrum werken samen onder het motto "Steeds beter". Een ieder levert vanuit zijn deskundigheid en competenties een bijdrage aan het realiseren van de ambities …
We een hebben een vacature voor een Plastisch Chirurg 1.0 FTE per direct vanwege het vertrek v[]
Op de afdeling Plastische Chirurgie werken momenteel zeven stafartsen, zeven AIOS en één ANIOS. Er wordt nauw samengewerkt met het St. Antonius Ziekenhuis. De werkzaamheden vinden plaats op vijf locaties: …
Plastisch chirurg
Plastisch chirurg OLVG, - Nu solliciteren Vakgebied Artsen Functie Plastisch chirurg Branche Ziekenhuis Aanstelling Vaste aanstelling Plaatsingsdatum 1 november 2019 Niveau HBO Ervaring Ervaren Dienstverband Fulltime Onze vakgroep Plastische Chirurgie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plastisch Chirurg

Hoe goed is de toekomst voor de Plastisch Chirurg? 

Hoewel het aantal opleidingsplekken voor Plastisch Chirurgen beperkt is en een plek moeilijk te bemachtigen, is het voor een afgestudeerd Plastisch Chirurg vrij makkelijk om aan een baan te komen.

Je kunt je verder specialiseren.  Je zou bijvoorbeeld nog een opleiding kunnen volgen of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of kun je een bestuurs- of directiefunctie op je nemen. Hoewel de meeste Chirurgen in dienstverband werken bestaat met name voor Plastisch Chirurgen de mogelijkheid om een privékliniek te openen.

Baankans Plastisch Chirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Plastisch Chirurg worden: Opleidingen tot Plastisch Chirurg

Hoe word je een Plastisch Chirurg? 

Om Plastisch Chirurg te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) afronden. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je je specialiseren in chirurgie. Dit kan aan een Academisch Ziekenhuis en duurt eveneens zes jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Plastisch Chirurg

Meer opleidingen Plastisch Chirurg

Weet je nog niet of je Plastisch Chirurg wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Plastisch Chirurg of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Plastisch Chirurg

Met wie werkt een Plastisch Chirurg samen? 

Een Plastisch Chirurg werkt samen met operatieassistenten en anesthesisten en komt regelmatig in contact met collega Chirurgen. Ook onderhoudt een Plastisch Chirurg contacten met revalidatieartsen en verpleegkundigen die voor een groot deel voor de nazorg van patiënten zorgen.


 • Revalidatiearts
 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Verpleegkundige
 • Patiënt
Plastisch Chirurg


Organisaties waar een Plastisch Chirurg werkzaam is

Waar werkt een Plastisch Chirurg meestal? 
 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Plastisch Chirurg

Waar kun je het beste werken als Plastisch Chirurg? Hieronder vindt je de best door de Plastisch Chirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plastisch Chirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plastisch Chirurg:

Welke competenties heeft een een Plastisch Chirurg nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Plastisch Chirurg

Wat voor persoonlijkheid heb je als Plastisch Chirurg nodig? 

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn, je moet leergierig zijn en je moet nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet zelfverzekerd en besluitvaardig zijn en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Plastisch Chirurg


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Plastisch Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plastisch Chirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plastisch Chirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plastisch Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plastisch Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plastisch Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plastisch Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plastisch Chirurg iets voor je?

Zou je graag Plastisch Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plastisch Chirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Plastisch Chirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar