Plastisch Chirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plastisch Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep plastisch chirurg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je plastisch chirurg wordt.

 

Wat is een Plastisch Chirurg?

Een Plastisch Chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt met aangeboren of opgelopen afwijkingen en verminkingen aan het lichaam of in het gezicht. Dit kunnen mensen zijn van allerlei leeftijden die door een ongeval (bijvoorbeeld brandwonden), ziekte (bijvoorbeeld kanker) of een aangeboren afwijking (bijvoorbeeld hazenlip, handafwijking) een ander uiterlijk hebben gekregen of een lichaamsfunctie verloren (gebruik van de hand bijvoorbeeld).

Plastische Chirurgie is een stroming binnen de chirurgie en kent nog verschillende substromingen: handchirurgie, microchirurgie en esthetische chirurgie. Het doel van de behandeling is om lichaamsdelen weer te laten functioneren of hun vorm te herstellen dan wel aan te passen. Zo kan een Plastisch Chirurg kan zich enkel richten op de esthetische chirurgie (medisch onnodige ingrepen als neuscorrecties en borstvergrotingen), hoewel in de praktijk maar weinig Plastisch Chirurgen zich op slechts één gebied richten.

Patiënten zijn via een huisarts of een medisch specialist doorverwezen naar de Plastisch Chirurg of ze maken op eigen initiatief een afspraak. De Plastisch Chirurg voert vervolgens een intakegesprek waarin wordt besproken wat de wensen van de patiënt zijn. Vervolgens stelt de Chirurg een eventuele diagnose en wordt er een behandelplan opgesteld dat uitvoerig wordt besproken met de patiënt. De behandeling varieert van eenvoudige ingrepen tot complexe operaties (denk aan huidtransplantatie).

Een Plastisch Chirurg mag medicijnen voorschrijven, bespreekt verloop en resultaat van de operatie met de patiënt en professionals en moet de administratie bijhouden.

Het is belangrijk dat hij zich aan de hygiënevoorschriften houdt, een goede fijne motoriek heeft en zeer nauwkeurig kan werken.

Hij heeft onregelmatige werktijden en draait avond- en weekenddiensten.Wil je werken als Plastisch Chirurg?

Werk je al als Plastisch Chirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plastisch Chirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Plastisch Chirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Plastisch Chirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Revalidatiearts
 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Verpleegkundige
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plastisch Chirurg

Wat verdient een Plastisch Chirurg?

Het salaris van een Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook managementtaken vervult.

 Een zelfstandig gevestigde Plastisch Chirurg verdient ongeveer tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Plastisch Chirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Plastisch Chirurg

Er zijn geen vacatures Plastisch Chirurg aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Plastisch Chirurg in werkt.

Meer weten over de sector waar een Plastisch Chirurg in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plastisch Chirurg

Wat is de toekomst van Plastisch Chirurg?

Hoewel het aantal opleidingsplekken voor Plastisch Chirurgen beperkt is en een plek moeilijk te bemachtigen, is het voor een afgestudeerd Plastisch Chirurg vrij makkelijk om aan een baan te komen.

Je kunt je verder specialiseren.  Je zou bijvoorbeeld nog een opleiding kunnen volgen of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of kun je een bestuurs- of directiefunctie op je nemen. Hoewel de meeste Chirurgen in dienstverband werken bestaat met name voor Plastisch Chirurgen de mogelijkheid om een privékliniek te openen.

Baankans Plastisch Chirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Plastisch Chirurg worden: Opleidingen tot Plastisch Chirurg

Wil je Plastisch Chirurg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Plastisch Chirurg.

Hoe word je een Plastisch Chirurg? 

Om Plastisch Chirurg te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) afronden. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je je specialiseren in chirurgie. Dit kan aan een Academisch Ziekenhuis en duurt eveneens zes jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Plastisch Chirurg

Er zijn geen opleidingen Plastisch Chirurg aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Plastisch Chirurg in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Plastisch Chirurg

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Plastisch Chirurg wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Plastisch Chirurg zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Plastisch Chirurg

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Plastisch Chirurg?

Competenties en Vaardigheden Plastisch Chirurg

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Plastisch Chirurg nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Plastisch Chirurg nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Plastisch Chirurg

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Plastisch Chirurg

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Plastisch Chirurg. Als Plastisch Chirurg wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Plastisch Chirurg:


zie volledige beschrijving persoonstype Plastisch Chirurg

Vakkennis voor een Plastisch Chirurg

Het is voor een Plastisch Chirurg ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Plastisch Chirurg zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Plastisch Chirurg


Werkervaring Plastisch Chirurg

Het is voor een startend Plastisch Chirurg die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Plastisch Chirurg is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Chirurg, Orthopedisch Chirurg, Dermatoloog .

Iets anders leren?

Is Plastisch Chirurg het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Plastisch Chirurg

Met wie werkt een Plastisch Chirurg samen? 

Een Plastisch Chirurg werkt samen met operatieassistenten en anesthesisten en komt regelmatig in contact met collega Chirurgen. Ook onderhoudt een Plastisch Chirurg contacten met revalidatieartsen en verpleegkundigen die voor een groot deel voor de nazorg van patiënten zorgen.


 • Revalidatiearts
 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Verpleegkundige
 • Patiënt
Plastisch Chirurg


Organisaties waar een Plastisch Chirurg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Plastisch Chirurg meestal werkt.

Waar werkt een Plastisch Chirurg?

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Plastisch Chirurg

Waar kun je het beste werken als Plastisch Chirurg? Hieronder vind je de best door de Plastisch Chirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plastisch Chirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plastisch Chirurg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Plastisch Chirurg.

Welke competenties heeft een Plastisch Chirurg nodig?

Een Plastisch Chirurg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Plastisch Chirurg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Plastisch Chirurg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Plastisch Chirurg nodig? 

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn, je moet leergierig zijn en je moet nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet zelfverzekerd en besluitvaardig zijn en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Plastisch Chirurg


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Plastisch Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plastisch Chirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plastisch Chirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plastisch Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plastisch Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plastisch Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plastisch Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plastisch Chirurg iets voor je?

Zou je graag Plastisch Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plastisch Chirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Plastisch Chirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar