Polisbeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Polisbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een polisbeheerder beheert een verzekeringsportefeuille van een groep klanten.  In een verzekeringsportefeuille kunnen meerdere verschillende soorten verzekeringspolissen per klant zitten. Bijvoorbeeld een auto-, inboedel-, aansprakelijkheid- of rechtsbijstandsverzekering. Een polisbeheerder adviseert bedrijven of particulieren over de gevaren die zij kunnen lopen en welke verzekeringen deze gevaren kunnen verzekeren. Het is de taak van de polisbeheerder om de geadviseerde verzekeringen voor de klant af te sluiten, de premies en afrekeningen van de verzekeringen te berekenen en alle verdere informatie over de verzekeringen aan de klanten te verstrekken.

Een polisbeheerder gaat vaak een langdurige relatie aan met de klant. Dit betekend dat het doorgaands niet om een enkele verzekering gaat maar om meerdere verzekeringen gedurende een bepaalde periode of zelfs een heel leven van de klant.

Mochten de klanten vragen hebben over een verzekering of schade geleden hebben die een verzekering dekt dan is de polisbeheerder het contactpersoon van de klanten. Een polisbeheerder kan in dienst zijn van een verzekeringsmaatschappij maar ook als tussenpersoon fungeren. Als een polisbeheerder als tussenpersoon fungeert dan kan deze doorgaands verzekeringen van meerdere verzekeringsmaatschappijen aan de klanten aanbieden. 

 
 

Wil je werken als Polisbeheerder?

Werk je al als Polisbeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Polisbeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Polisbeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Polisbeheerder in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Polisbeheerder

Wat verdient een Polisbeheerder?

Een polisbeheerder verdient gemiddeld 2200 euro per maand. Dit kan oplopen tot 6000 euro of meer aan de hand van de ervaring en prestaties van de polisbeheerder.

 

 
 

Salarisschaal Polisbeheerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Polisbeheerder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Polisbeheerder

Hoe goed is de toekomst voor de Polisbeheerder? 

Het algemene arbeidsperspectief van een polisbeheerder is goed te noemen. Nederland is een land waar veel mensen kiezen voor extra zekerheid door veel verschillende zaken van hun leven te verzekeren. Er zal dan ook altijd vraag zijn naar mensen die de verzekeringen beheren. Polisbeheerder worden is dan ook niet moeilijk zo lang iemand beschikt over HBO niveau en bereid is de benodigde extra diploma’s te behalen. Doorgroeimogelijkheden van een polisbeheerder zijn door groeien naar een meer leidinggevende functie of grote klanten krijgen. 

 
 

Baankans Polisbeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Polisbeheerder worden: Opleidingen tot Polisbeheerder

Hoe word je een Polisbeheerder? 

Van een polisbeheerder wordt doorgaands HBO denk- en werkniveau verreist. Er zijn geen specifieke opleidingen die opleiden tot polisbeheerder maar veel algemene financiële opleidingen zijn goede vooropleidingen om als polisbeheerder aan de slag te kunnen gaan.  Opleidingen zoals Accountancy en Financieel Management bijvoorbeeld. Verder is het verplicht om een WFD (Wet Financiële Dienstverlening) Diploma op het gebied van verzekeren te hebben alvorens klanten te mogen adviseren en financiële producten te verkopen. Veel verzekeringsmaatschappijen en andere financiële werkgevers bieden deze opleiding intern bij aanstelling direct aan. 

 

 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Polisbeheerder

Meer opleidingen Polisbeheerder

Weet je nog niet of je Polisbeheerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Polisbeheerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Polisbeheerder

Met wie werkt een Polisbeheerder samen? 

Een polisbeheerder heeft veel klant contact. Dit kan bij de klanten thuis of op het bedrijf zijn of op het kantoor van de polisbeheerder. Naast het klantcontact heeft een als tussenpersoon fungerende polisbeheerder veel contact met de verzekeringsmaatschappijen waarvoor de polisbeheerder verzekeringen afsluit. 

 
 

Polisbeheerder


Organisaties waar een Polisbeheerder werkzaam is

Waar werkt een Polisbeheerder meestal? 

Een polisbeheerder is werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij of als (zelfstandig) tussenpersoon bij een financieel adviesbureau. 

 

 
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Polisbeheerder

Waar kun je het beste werken als Polisbeheerder? Hieronder vindt je de best door de Polisbeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Polisbeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Polisbeheerder:

Welke competenties heeft een een Polisbeheerder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Polisbeheerder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Polisbeheerder nodig? 

Een polisbeheerder moet goed de situatie van de klant kunnen analyseren. Helder kunnen krijgen wat de eventuele gevaren zijn voor de klant en hier de juiste verzekeringen bij zoeken. Een scherp analytisch vermogen en een goed inzicht zijn dus eigenschappen die een goede polisbeheerder heeft. Het persoonstype de waarnemer past dan ook goed bij dit beroep. Verder dient een polisbeheerder betrokken te zijn bij de klanten. Het persoonstype de gever past daarom ook bij het beroep polisbeheerder.

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Polisbeheerder


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Polisbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Polisbeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Polisbeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Polisbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Polisbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Polisbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Polisbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Polisbeheerder iets voor je?

Zou je graag Polisbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Polisbeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar