Politieagent Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Politieagent worden: Opleidingen tot Politieagent

Wil je Politieagent worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Politieagent, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Politieagent.

Hoe word je een Politieagent? 

Als vooropleiding, afhankelijk van bij welk korps je wilt gaan werken aangezien voor sommige korpsen strengere eisen gelden, dien je minimaal in het bezit te zijn van een kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. De opleiding betreft een MBO niveau 3 en duurt drie jaar.

Je krijgt een opleiding waarbij werken en leren wordt afgewisseld in achtereenvolgende blokken waarin je twaalf weken leert en vervolgens twaalf weken werkt. Deze opleiding krijg je aan de Politieacademie. Bij sommige korpsen is het mogelijk een verkorte opleiding te volgen, wanneer je in het bezit bent van een gepaste afgeronde MBO opleiding.

De 3 best beoordeelde opleidingen Politieagent

bijgewerkt op 07-01-2022

Arbodoelen bereiken
Zorg dat de gewenste veranderingen worden doorgevoerd! Arbozaken hebben helaas niet altijd de hoogste prioriteit, waardoor u als politieagent moet optreden. Hoe beïnvloedt u het gedrag van collega’s, zodat afspraken …
Arbodoelen bereiken
Telefoneren
Na afloop van de training telefoneren van LVE Communicatie ... ... voert u voortaan zelfverzekerd telefoongesprekken; ... weet u welke rol u moet kiezen voor een vlekkeloos telefoongesprek; ... k …
Telefoneren
Help! Jongens in de groep!
Op dinsdag is het altijd zo druk. We hebben een volle groep en ook nog eens 2/3 van de kinderen zijn jongens. Ik ben ’s avonds echt doodop. Ik lijk …
Help! Jongens in de groep!

Is het verstandig om Politieagent te worden?

Voordat je aan een opleiding Politieagent begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Politieagent worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Politieagent?

Elk jaar moeten de politiekorpsen 1600 Agenten aannemen. Daarnaast gaan er over vier jaar veel Agenten met pensioen. Je kunt binnen de politie doorgroeien tot hoofdagent en later tot brigadier. Als hoofdagent krijg je meer vrijheid in het zoeken naar oplossingen en je krijgt meer verantwoordelijkheden binnen het politiewerk waar je als Agent al mee in aanraking bent gekomen. Als brigadier krijg je een meer coördinerende taak binnen jouw ambtsgebied naast het hoofdagent-werk. Daarnaast heb je als Agent de mogelijkheid om te specialiseren binnen de politie als bijvoorbeeld ME’er, politiehond begeleider, lid van een arrestatieteam, verkeersagent, waterpolitieagent, spoorwegagent, lid van de vreemdelingenpolitie of rechercheur.

De actuele kans op werk voor een Politieagent

De kans op werk voor het beroep Politieagent is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Politieagent

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Politieagent

Als je je wilt omscholen tot Politieagent is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Politieagent door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Politieagent zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Politieagent

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Politieagent dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Politieagent

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Politieagent

Als je Politieagent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Politieagent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Politieagent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Politieagent?

Competenties en Vaardigheden Politieagent

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Politieagent nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Politieagent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Politieagent

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Politieagent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Politieagent. Als Politieagent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Politieagent:


zie volledige beschrijving persoonstype Politieagent

Vakkennis voor een Politieagent

Het is voor een Politieagent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Politieagent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Politieagent


Werkervaring Politieagent

Het is voor een startend Politieagent die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Politieagent is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Politieagent, maar iets anders?

Is een opleiding Politieagent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Politieagent

Als je Politieagent wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Politieagent


Weten hoe het is om als Politieagent te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Politieagent te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Politieagent te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Politieagent te worden?

Zou je graag Politieagent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Politieagent voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar