Politiek analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Politiek analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep politiek analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je politiek analist wordt.

 

Wat is een Politiek analist?

Er zijn verschillende soorten analisten die elk hun eigen vakgebied hebben. De Politiek analist voert analyses uit die met de politiek te maken hebben. In de politiek komen op verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus de belangtegenstellingen in de samenleving tot hun recht. Deze belangentegenstellingen kunnen van zowel groepen als individuen zijn. Om iets als politiek te kunnen bestempelen, is door wetenschappers bepaald dat er sprake moet zijn van enige potentie tot het gebruik van macht en geweld.

De Politiek analist is op de hoogte van alles wat er in de politiek speelt. De Politiek analist heeft een zo uitgebreid mogelijk kennis van de politiek. Als er iets op politiek vlak gebeurt, is de Politiek analist als één van de eersten op de hoogte. Vaak wordt de Politiek analist vervolgens om een mening gevraagd. Kennis van zaken is daarom heel belangrijk voor de Politiek analist. Op basis hiervan kan de Politiek analist een goede analyse maken en deze op een overtuigende manier op het publiek proberen over te brengen.

De Politiek analist moet van nature veel affiniteit hebben met de politiek om te weten wat er speelt. Ook moet de Politiek analist nieuwsgierig en analytisch ingesteld zijn. De Politiek analist moet zijn analyse goed over kunnen brengen en daarom zijn goede mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden ook van groot belang. Ook moet de Politiek analist enigszins objectief kunnen zijn. De Politiek analist moet een goede objectieve analyse van de gebeurtenissen kunnen geven zonder daarbij te veel zijn eigen mening op te leggen.Wil je werken als Politiek analist?

Werk je al als Politiek analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Politiek analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Politiek analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Politiek analist in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Politiek analist

Wat verdient een Politiek analist?

Het salaris van de Politiek analist is lastig in te schatten. Dit is ook sterk afhankelijk van de organisatie waar de Politiek analist en de frequentie waarmee de Politiek analist zijn analyses aanbiedt. 

Salarisschaal Politiek analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Politiek analist

Er zijn geen vacatures Politiek analist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Politiek analist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Politiek analist in werkt

Bekijk werken in Media & Journalistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Politiek analist

Wat is de toekomst van Politiek analist?

Er is niet veel vraag naar Politiek analisten. Je moet objectief zijn, affiniteit met politiek hebben en veel kennis van de politiek hebben om als Politiek analist door te breken. Gedrevenheid is dan ook een belangrijke factor om succesvol Politiek analist te kunnen worden. Doorgroeimogelijkheden zijn er in geringe mate. Denk hierbij aan doorgroeien naar een groter televisiestation of krant.

Baankans Politiek analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Politiek analist worden: Opleidingen tot Politiek analist

Wil je Politiek analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Politiek analist.

Hoe word je een Politiek analist? 

De Politiek analist heeft vaak een opleiding in de richting van de politiek gevolgd. Denk hierbij aan opleiding als Politicologie. Toch is dit niet noodzakelijk voor de functie van Politiek analist. Vaak stroomt de Politiek analist ook als het ware de politiek in en kan doorgroeien tot Politiek analist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Politiek analist

Er zijn geen opleidingen Politiek analist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Politiek analist in werkt

Bekijk alle opleidingen Media & Journalistiek

Omscholen of doorgroeien tot Politiek analist

Als je Politiek analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Politiek analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Politiek analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Politiek analist?

Competenties en Vaardigheden Politiek analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Politiek analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Politiek analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Politiek analist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Politiek analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Politiek analist. Als Politiek analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Politiek analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Politiek analist

Vakkennis voor een Politiek analist

Het is voor een Politiek analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Politiek analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Politiek analist


Werkervaring Politiek analist

Het is voor een startend Politiek analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Politiek analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Politiek analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Politiek analist

Met wie werkt een Politiek analist samen? 

De Politiek analist heeft vaak een groot netwerk binnen de politiek. Dit is ook nodig om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van alles wat er speelt. Ook heeft de Politiek analist vaak te maken met een opdrachtgever.


Politiek analist


Organisaties waar een Politiek analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Politiek analist meestal werkt.

Waar werkt een Politiek analist?

De Politiek analist kan voor een bestuurlijke organisatie werken, maar vaak werkt de Politiek analist voor bijvoorbeeld de televisie of een krant of tijdschrift. De Politiek analist kan zowel mondelinge als schriftelijk analyses geven. De Politiek analist kan zowel in de non-profit als de profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Politiek analist

Waar kun je het beste werken als Politiek analist? Hieronder vind je de best door de Politiek analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Politiek analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Politiek analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Politiek analist.

Welke competenties heeft een Politiek analist nodig?

Een Politiek analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Politiek analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Politiek analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Politiek analist nodig? 

De Politiek analist moet analytisch sterk zijn, weten waar hij het over heeft en van nature zeer nieuwsgierig zijn en als eerste van alles op de hoogte willen zijn (Waarnemer). De Politiek analist moet objectief kunnen werken en beschikken over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. De Politiek analist moet een harde werker zijn en er helemaal voor gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Politiek analist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Politiek analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Politiek analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Politiek analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Politiek analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Politiek analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Politiek analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Politiek analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Politiek analist iets voor je?

Zou je graag Politiek analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Politiek analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Politiek analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar