Pompbediende Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pompbediende? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pompbediende. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pompbediende wordt.

 

Wat is een Pompbediende?

Een pompbediende is iemand die bij tankstations automobilisten assisteert en helpt bij het tanken van benzine.

De pompbediende staat klaar bij het tankstation waar hij werkzaam is om de automobilist te assisteren bij het tanken van benzine. De pompbediende vraagt aan de automobilist hoeveel benzine hij voor hem moet tanken, bekijkt desgewenst de bandenspanning, peilt en ververst eventueel de olie, checkt de ruitenwisservloeistof en maakt de voorruit van de auto schoon. Hij levert een stukje service bij het pompstation en zorgt ervoor dat mensen na het tanken hun weg weer vlot kunnen vervolgen. Dit stukje (vrijwel overal gratis) service wordt door veel automobilisten zeer gewaardeerd. Hierdoor is de pompbediende een visitekaartje voor het pompstation waarvoor hij werkzaam is. Daarom moet de pompbediende klantvriendelijk en resultaatgericht te werk kunnen gaan. 

Alhoewel het beroep van pompbediende een tijdje weg is geweest is het de afgelopen jaren door veel tankstations geherintroduceerd, iets waar met name de wat oudere automobilisten erg blij mee zijn.

Omdat er voor het beroep van pompbediende geen opleiding is vereist is het de ideale baan voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

 Wil je werken als Pompbediende?

Werk je al als Pompbediende en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pompbediende worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pompbediende, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pompbediende in één oogopslag

Netwerk:

  • Klanten (automobilisten)
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €800 tot €1333

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pompbediende

Wat verdient een Pompbediende?

Een pompbediende werkt volgens het tankstation cao. De lonen voor pompbediende zijn verschillend en afhankelijk van het soort tankstation waarvoor de pompbediende werkzaam is. Gemiddeld ligt het netto maandloon van een fulltime pompbediende tussen de €800 en €1333.

Salarisschaal Pompbediende

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pompbediende

Er zijn geen vacatures Pompbediende aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Pompbediende in werkt.

Meer weten over de sector waar een Pompbediende in werkt

Bekijk werken in Transport & Logistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pompbediende

Wat is de toekomst van Pompbediende?

Het arbeidsmarktperspectief voor de pompbediende wordt steeds groter omdat het beroep van pompbediende langzaam wordt geherintroduceerd en steeds meer tankstations pompbediendes aannemen. Wel zijn er weinig tot geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Pompbediende

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Pompbediende worden: Opleidingen tot Pompbediende

Wil je Pompbediende worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pompbediende.

Hoe word je een Pompbediende? 

Voor de functie van pompbediende is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pompbediende

Er zijn geen opleidingen Pompbediende aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pompbediende in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen of doorgroeien tot Pompbediende

Als je Pompbediende wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pompbediende zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pompbediende

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pompbediende?

Competenties en Vaardigheden Pompbediende

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pompbediende nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pompbediende nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pompbediende

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Pompbediende

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pompbediende. Als Pompbediende wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pompbediende:


zie volledige beschrijving persoonstype Pompbediende

Vakkennis voor een Pompbediende

Het is voor een Pompbediende ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pompbediende zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pompbediende


Werkervaring Pompbediende

Het is voor een startend Pompbediende die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pompbediende is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Pompbediende het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Pompbediende

Met wie werkt een Pompbediende samen? 

De pompbediende komt het meest in aanmerking met de automobilisten, wiens auto hij checkt en voor wie hij de benzine tankt, de servicemedewerkers in het tankstation (die hem om duidelijkheid kunnen vragen of advies kunnen vragen) en zijn werkgever (mocht er iets mis zijn gegaan).


  • Klanten (automobilisten)
  • Werkgever
Pompbediende


Organisaties waar een Pompbediende werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pompbediende meestal werkt.

Waar werkt een Pompbediende?

De pompbediende werkt voor een tankstation.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Pompbediende

Waar kun je het beste werken als Pompbediende? Hieronder vind je de best door de Pompbediende beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pompbediende.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pompbediende:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pompbediende.

Welke competenties heeft een Pompbediende nodig?

Een Pompbediende heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pompbediende

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pompbediende passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pompbediende nodig? 

Omdat het beroep van pompbediende een zeer zelfstandig beroep is moet de pompbediende onafhankelijk en zelfstandig kunnen werken. De pompbediende moet goed naar de automobilist kunnen luisteren, de juiste hoeveelheid brandstof tanken en accuraat werken zodat hij op snelle en nette wijze kan werken. De pompbediende zorgt voor een extra stukje service en moet zich daarom goed en klantvriendelijk presenteren. Daarnaast moet hij vlot kunnen werken zodat de automobilist snel zijn weg weer kan vervolgen. (waarnemer en succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Pompbediende


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pompbediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pompbediende

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pompbediende

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pompbediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pompbediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pompbediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pompbediende. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pompbediende iets voor je?

Zou je graag Pompbediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pompbediende bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pompbediende

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar