Postbezorger Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Postbezorger worden: Opleidingen tot Postbezorger

Wil je Postbezorger worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Postbezorger, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Postbezorger.

Hoe word je een Postbezorger? 

Voor het beroep Postbezorger is geen opleiding vereist. Wel is er, nadat je de sollicitatieprocedure doorstaan heb en dus als postbezorger aangenomen bent, een interne opleiding. Deze opleiding bestaat uit het meelopen met een ervaren postbezorger om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. Om Postbezorger te worden is dan ook helemaal geen specifiek opleidingsniveau noodzakelijk. Er zijn hierdoor ook geen opleidingsrichtingen die zorgen voor een gemakkelijkere instroom voor de functie van Postbezorger. De enige eisen voor de functie zijn: de leeftijd van 16 jaar bereikt hebben en de Nederlandse taal beheersen. Er zijn hiernaast wel nog persoonlijke eigenschappen die noodzakelijk zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Postbezorger

Er zijn geen opleidingen Postbezorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Postbezorger in werkt

Bekijk meer opleidingen Transport & Logistiek

Is het verstandig om Postbezorger te worden?

Voordat je aan een opleiding Postbezorger begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Postbezorger worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Postbezorger?

Ondanks dat het aantal poststukken wat op een dag bezorgd moet worden sinds de opkomst van het internet drastisch omlaag gegaan is, zal de functie van Postbezorger voorlopig niet verdwijnen. Dit omdat er altijd mensen, maar vooral ook instanties, zijn die hun mededelingen via de post willen doen. Het bezorgen van post wordt vaak tijdelijk gedaan, bijvoorbeeld als bijbaan voor een student, waardoor de circulatie binnen deze functie groot is. Een baan als postbezorger zal dan ook vrij gemakkelijk te vinden zijn, er zijn altijd veel vacatures postbezorger te vinden.
Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen het post bezorgen in principe niet. Er zijn wel andere functies binnen het bedrijf, zoals leidinggevende, maar deze functies hebben niets te maken met de feitelijke werkzaamheden van een Postbezorger en hiervoor moet dan ook apart gesolliciteerd worden.

De actuele kans op werk voor een Postbezorger

De kans op werk voor het beroep Postbezorger is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1689

Baankans Postbezorger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Postbezorger

Als je je wilt omscholen tot Postbezorger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Postbezorger door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Postbezorger zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Postbezorger

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Postbezorger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Postbezorger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Postbezorger

Als je Postbezorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Postbezorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Postbezorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Postbezorger?

Competenties en Vaardigheden Postbezorger

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Postbezorger nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Postbezorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Postbezorger

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Postbezorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Postbezorger. Als Postbezorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Postbezorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Postbezorger

Vakkennis voor een Postbezorger

Het is voor een Postbezorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Postbezorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Postbezorger


Werkervaring Postbezorger

Het is voor een startend Postbezorger die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Postbezorger is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Postbezorger, maar iets anders?

Is een opleiding Postbezorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Postbezorger te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Postbezorger te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Postbezorger te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Postbezorger te worden?

Zou je graag Postbezorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Postbezorger voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar