Opleidingen Priester

Zou je graag Priester willen worden? Of ben je al Priester en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Priester, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Priester

Er zijn geen opleidingen aanwezig.


Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Priester

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Priester

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren

Hoe word je een Priester? 

Om Priester te worden volgt men een opleidng aan een universiteit of intern binnen een Seminarie.  Dat is een interne opleiding onder leiding van een rector. Andere begeleiders zijn de decaan voor de inhoud van de studie en een spirituaal, die er is voor studenten als geestelijk begeleider.
Voor de toelating heeft men minimaal een HAVO-diploma nodig/  Soms kan van deze studielijn worden afgeweken.  Ook wordt gekeken naar de religieuze instelling van een aankomend Priester en de attitude ten opzichte van het celibaat. :De roeping staat ten allen tijde centraal en het verlangen van om Priester te worden in de Rooms-Katholieke Kerk. Daarbij is een dienstbare opstelling ten aanzien van de kerkelijke instelling van groot belang. In het studietraject wordt de aankomend Priester begeleid door een Bisschop en door de Paus.
 
Voor een opleiding aan de universiteit is er in Nederland één mogelijkheid:  Katholieke theologie studeren aan de Tilburg University.  Tijdens de studie stelt men  de meest wezenlijke vragen naar mens en God. Gedurende de opleiding verdiept men zich in de traditie en geschiedenis van geloof en kerk en met de zingeving van het geloof in de tegenwoordige tijd.
 
Voor het gehele studietraject geldt een  driejarige Bachelor Theologie en een driejarige Masteropleiding. Bij de laatste kun je een kerkelijke graad behalen die door het Vaticaan (de Heilige Stoel) is erkend.