Privéchauffeur worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Privéchauffeur worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Privéchauffeur worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Privéchauffeur? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Privéchauffeur goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Privéchauffeur?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Privéchauffeur wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Privéchauffeur.

Alles over hoe je Privéchauffeur kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Privéchauffeur?

Welke vaardigheden heb je nodig om Privéchauffeur te worden?

Om Privéchauffeur te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Privéchauffeur zijn Vriendelijkheid, Respectvol en Dienstverlenendheid. Ook zijn Doorzettingsvermogen, Incasseringsvermogen en Rust bewaren belangrijke vaardigheden als je Privéchauffeur wilt worden.

Welke competenties heb je nodig om Privéchauffeur te worden?

Als je Privéchauffeur wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Privéchauffeur

  • Klantgerichtheid
  • Stressbestendigheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Privéchauffeur te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Privéchauffeur te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Privéchauffeur worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Privéchauffeur. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Privéchauffeur zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

Als privéchauffeur is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent, je zult namelijk soms lange uren moeten maken en ook kan het zijn dat je snachts moet werken. Dan is het wel belangrijk dat je je werk met plezier doet en gedreven bent(Succesvolle werker). Ook is het belangrijk in je baan als privéchauffeur dat je eerlijk en betrouwbaar bent. Klanten moeten er namelijk wel van uit kunnen gaan dat jij ze veilig naar hun plaats van bestemming brengt(Perfectionist).

Opleiding Privéchauffeur

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Privéchauffeur kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Privéchauffeur. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Privéchauffeur. Maar ook cursussen en trainingen voor de Privéchauffeur.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Privéchauffeur

Er zijn geen opleidingen Privéchauffeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Privéchauffeur in werkt

Bekijk meer opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen tot Privéchauffeur

Hoe kan je omscholen tot Privéchauffeur? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Privéchauffeur zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Privéchauffeur

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Privéchauffeur?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Privéchauffeur. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Privéchauffeur?

Als je wilt omscholen tot Privéchauffeur is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Privéchauffeur

Wat verdient een Privéchauffeur? Het salaris van een Privéchauffeur begint bij €1800,- bruto per maand. Een ervaren Privéchauffeur verdient tot maximaal €2600,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.