Privéchauffeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Privéchauffeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep privéchauffeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je privéchauffeur wordt.

 

Wat is een Privéchauffeur?

Als privéchauffeur is je beste collega je auto. Je zult daar deze meeste tijd van je dag mee doorbrengen. Privéchauffeur is over het algemeen een veelzijdig beroep in de zin dat je veel op veel verschillende soorten plaatsen terecht zal komen. Je bent namelijk vaak in dienst van een vaste klant en die zul je vaak overal naar toe moeten brengen. Je zult als privéchauffeur over het algemeen werkzaam zijn bij een taxicentrale en een bepaald gebied hebben waarin je mensen vervoerd. Dit kan een stad zijn, een deel van een stad of juist een meer breder gebied(tussen verschillende dorpen en steden). Ook kan het zijn dat je als zelfstandige werkzaam bent. Je hoofdtaak als privéchauffeur is dus een vaak vaste klant vervoeren van locatie A naar B. Hierbij ben je wel afhankelijk van het verkeer op de weg en je zult dus soms voor onverwachte situaties komen te staan. Als privéchauffeur zul je dus voorbereid moeten zijn op onverwachte situaties omdat je soms ook belangrijke mensen in de auto kunt hebben en dus ook in benauwde situaties weg moet weten te komen.Wil je werken als Privéchauffeur?

Werk je al als Privéchauffeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Privéchauffeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Privéchauffeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Privéchauffeur in één oogopslag

Netwerk:

  • Klanten
  • Taxicentrale
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Privéchauffeur

Wat verdient een Privéchauffeur?

Je loon als privéchauffeur is afhankelijk van het feit of je particulier werkzaam bent of dat je aangesloten bent bij een taxicentrale. Ben je werkzaam als particulier dan zal je salaris afhankelijk zijn van het aantal kilometers dat je omzet(dus het aantal ritten dat je maakt) en bij een taxicentrale zal je vaker een soort van vast salaris krijgen maar dit is vaak ook afhankelijk van de ritten die je maakt.  Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zullen van dit soort aspecten afhankelijk zijn. Als je zelfstandige bent zullen er minder snel secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan dan als je bij een taxicentrale aangesloten bent.

Salarisschaal Privéchauffeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Privéchauffeur

Er zijn geen vacatures Privéchauffeur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Privéchauffeur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Privéchauffeur in werkt

Bekijk werken in Transport & Logistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Privéchauffeur

Wat is de toekomst van Privéchauffeur?

Over het arbeidsmarktperspectief van een privéchauffeur is weinig bekend en er kunnen dan ook geen zekerheden over gegeven worden. Over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn en het zal mede afhankelijk zijn van het gebied waarin je werkzaam bent. Steden zullen een beter banen aanbod hebben dan kleine dorpen. De doorgroeimogelijkheden van een privéchauffeur  zijn erg beperkt, omdat je vaak al werkzaam bent in het hogere segment.

Baankans Privéchauffeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Privéchauffeur worden: Opleidingen tot Privéchauffeur

Wil je Privéchauffeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Privéchauffeur.

Hoe word je een Privéchauffeur? 


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Privéchauffeur

Er zijn geen opleidingen Privéchauffeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Privéchauffeur in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen of doorgroeien tot Privéchauffeur

Als je Privéchauffeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Privéchauffeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Privéchauffeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Privéchauffeur?

Competenties en Vaardigheden Privéchauffeur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Privéchauffeur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Privéchauffeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Privéchauffeur

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Privéchauffeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Privéchauffeur. Als Privéchauffeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Privéchauffeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Privéchauffeur

Vakkennis voor een Privéchauffeur

Het is voor een Privéchauffeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Privéchauffeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Privéchauffeur


Werkervaring Privéchauffeur

Het is voor een startend Privéchauffeur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Privéchauffeur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Taxichauffeur .

Iets anders leren?

Is Privéchauffeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Privéchauffeur

Met wie werkt een Privéchauffeur samen? 

Als privéchauffeur sta je veel in contact met je klanten, je hebt een gesprekje met hen onderweg en het grootste deel van de dag zullen dat ook de mensen zijn met wie je je tijd doorbrengt. Ook kan het voorkomen dat als je bij een centrale werkzaam bent je in contact staat met je collega's daarvan en met je baas van wie je opdrachten binnen krijgt. Verder zul je tijdens je werk ook in contact komen met andere privéchauffeur en zul je daar meestal ervaringen uitwisselen of een praatje mee maken.


  • Klanten
  • Taxicentrale
  • Collega's
Privéchauffeur


Organisaties waar een Privéchauffeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Privéchauffeur meestal werkt.

Waar werkt een Privéchauffeur?

Als privéchauffeur zal je werkzaam zijn bij een taxicentrale of ben je werkzaam als zelfstandige. Deze beiden zijn gelegen in de profit-sector. Bij taxicentrales kan het gaan om een grote organisatie die zich uitstrekt over meerdere regio's maar ook om kleinschalige die maar 1 stad of dorp bestrijken. Als zelfstandige heb je meer keuzevrijheid qua opdrachten en het gebied waarin je werkzaam bent.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Privéchauffeur

Waar kun je het beste werken als Privéchauffeur? Hieronder vind je de best door de Privéchauffeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Privéchauffeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Privéchauffeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Privéchauffeur.

Welke competenties heeft een Privéchauffeur nodig?

Een Privéchauffeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Privéchauffeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Privéchauffeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Privéchauffeur nodig? 

Als privéchauffeur is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent, je zult namelijk soms lange uren moeten maken en ook kan het zijn dat je snachts moet werken. Dan is het wel belangrijk dat je je werk met plezier doet en gedreven bent(Succesvolle werker). Ook is het belangrijk in je baan als privéchauffeur dat je eerlijk en betrouwbaar bent. Klanten moeten er namelijk wel van uit kunnen gaan dat jij ze veilig naar hun plaats van bestemming brengt(Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Privéchauffeur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Privéchauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Privéchauffeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Privéchauffeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Privéchauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Privéchauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Privéchauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Privéchauffeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Privéchauffeur iets voor je?

Zou je graag Privéchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Privéchauffeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Privéchauffeur

Benno

Jan,bedankt voor je heldere toelichting.H.Gr.

Jan van Zelm

Het MOET tussen je oren zitten dat je ALTIJ gereed staat (..of zelfs ligt wanneer het midden in de nacht is) dat je plotseling voor 'jouw' VIP op de bok springt. Gelukkig is dat tegenwoordig in nagenoeg alle gevallen een hoger segment luxe-auto met vaak alles dat nodig is om zowel voor- alsook achterin  het leven aangenaam te maken. Verrassingen kun je in het verkeer ontmoeten, maar de voorbereiding voor de rit 'an-sich' heeft er daarvan al heel veel weggenomen !! Denk ook aan het plan 'B' (..soms zelfs C) naast het eigenlijke plan 'A'. Je weet maar nooit. Autorijden moet als 'ademhalen' gaan... Vanzelf, soepel en ALTIJD goed. Overzicht, inzicht, rust, attent en zuiver communiceren waar dat nódig is. En vergeet niet: "Silence rules ..", in principe ! Tenzij de passagier de aanleiding biedt en ziet om een gesprek aan te gaan. Vergeet NOOIT dat je beiden (afzonderlijk !!) thuis w

Ton

Ik wil die uitdaging aan gaan om directiechauffeur te worden.wil iemand mij die kans geven. ben zelf taxichauffeur. Met vriendelijke groet,Ton Smits

Cohen

Loon is zeker laag 

C.G.M. Venterink (Ineke)

L.S. Ik heb veel belangstelling voor dit beroep. Ik zit graag op de weg en het maakt daarbij niet uit hoeveel kilometers ik maak. Ik hoop dat ik hiervoor een kans krijg. Met vriendelijk groet: Ineke Venterink  

Maarten van de Kamp

Ik heb intresse

Ton

Ik wil die uitdaging aan gaan om directiechauffeur te worden.wil iemand mij die kans geven. ben zelf taxichauffeur. Met vriendelijke groet,Ton Smits

Maarten van de Kamp

Ik heb intresse

C.G.M. Venterink (Ineke)

L.S. Ik heb veel belangstelling voor dit beroep. Ik zit graag op de weg en het maakt daarbij niet uit hoeveel kilometers ik maak. Ik hoop dat ik hiervoor een kans krijg. Met vriendelijk groet: Ineke Venterink  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar