Projectmanager Sales Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectmanager Sales? Lees de functieomschrijving.

De Projectmanager Sales geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn op de Sales afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager Sales zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling. Het is goed mogelijk dat er voor andere projecten andere projectmanagers aangesteld zijn zodat de verantwoordelijkheid verdeeld is. De Projectmanager Sales is verantwoordelijk voor het team zelf. De Projectmanager Sales mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de Projectmanager Sales ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de Projectmanager Sales krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de Projectmanager Sales zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de Projectmanager Sales de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de Projectmanager Sales.  De Projectmanager Sales is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de Projectmanager Sales zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De Projectmanager Sales moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de Projectmanager Sales het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de Projectmanager Sales hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de Projectmanager Sales naar de directeur van de Sales afdeling van het bedrijf.  

Wil je werken als Projectmanager Sales?

Werk je al als Projectmanager Sales en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectmanager Sales worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Projectmanager Sales, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectmanager Sales in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectmanager Sales

Wat verdient een Projectmanager Sales?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de Projectmanager Sales verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de Projectmanager Sales  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de Projectmanager Sales   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de Projectmanager Sales   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de Projectmanager Sales   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Projectmanager Sales

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Projectmanager Sales

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectmanager Sales

Hoe goed is de toekomst voor de Projectmanager Sales? 

 

Het arbeidsperspectief voor de Projectmanager Sales   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de Projectmanager Sales  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de Projectmanager Sales   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de Projectmanager Sales   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de Projectmanager Sales  over moet waken en in het aantal mensen dat de Projectmanager Sales   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de Projectmanager Sales  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de Projectmanager Sales   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de Projectmanager Sales   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Projectmanager Sales

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Projectmanager Sales worden: Opleidingen tot Projectmanager Sales

Hoe word je een Projectmanager Sales? 

 

Om Projectmanager Sales te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als projectmanager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de Projectmanager Sales de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de Projectmanager Sales. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar projectmanager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De Projectmanager Sales zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.  

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Projectmanager Sales

QuickBooks Pro 2017
In deze cursus maak je kennis met QuickBooks Pro 2017. QuickBooks Pro 2017 is accounting software dat wordt gebruikt in kleine tot middelgrote organisaties. De cursus begint met een introductie. …
Meer opleidingen Projectmanager Sales

Weet je nog niet of je Projectmanager Sales wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Projectmanager Sales of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Projectmanager Sales

Met wie werkt een Projectmanager Sales samen? 

 

De Projectmanager Sales  heeft veel te maken met het personeel van het project waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de Projectmanager Sales  komen met vragen die de Projectmanager Sales  moet beantwoorden of problemen die de Projectmanager Sales   moet oplossen omtrent de projecten waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Tevens heeft de Projectmanager Sales  veel te maken met klanten. De Projectmanager Sales  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de Projectmanager Sales   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De Projectmanager Sales   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • Directeur
Projectmanager Sales


Organisaties waar een Projectmanager Sales werkzaam is

Waar werkt een Projectmanager Sales meestal? 

Een non profit organisatie heeft geen sales afdeling dus de Projectmanager Sales zal veelal werkzaam zijn in profitorganisaties. 

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Projectmanager Sales

Waar kun je het beste werken als Projectmanager Sales? Hieronder vindt je de best door de Projectmanager Sales beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectmanager Sales.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectmanager Sales:

Welke competenties heeft een een Projectmanager Sales nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Projectmanager Sales

Wat voor persoonlijkheid heb je als Projectmanager Sales nodig? 

 

De Projectmanager Sales  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de Projectmanager Sales  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Of wanneer een bepaald project geen vooruitgang boekt. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de Projectmanager Sales  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De Projectmanager Sales  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Projectmanager Sales


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Projectmanager Sales

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectmanager Sales

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectmanager Sales

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectmanager Sales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectmanager Sales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectmanager Sales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectmanager Sales. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectmanager Sales iets voor je?

Zou je graag Projectmanager Sales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectmanager Sales bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Projectmanager Sales

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar