Promotiemedewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Promotiemedewerker worden: Opleidingen tot Promotiemedewerker

Wil je Promotiemedewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Promotiemedewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Promotiemedewerker.

Hoe word je een Promotiemedewerker? 

Voor het werk van promotiemedewerker is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die iets willen bijverdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Promotiemedewerker

Er zijn geen opleidingen Promotiemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Promotiemedewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Is het verstandig om Promotiemedewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Promotiemedewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Promotiemedewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Promotiemedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een promotiemedewerker ligt in de lente en zomermaanden vrij hoog; er is dan behoorlijk wat werkgelegenheid voor promotiemedewerkers (alhoewel ze wel met elkaar concurreren en daarom als goede werker bij het uitzendbureau of promotiebureau te boek staat). In de herfst en winter is er minder werkgelegenheid, dit omdat er dan door de kou minder mensen de straat op worden gestuurd om te gaan promoten.

Voor dit beroep zijn geen doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Promotiemedewerker

Het beroep Promotiemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Standwerkers, kranten- en flyeruitdelers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Standwerkers, kranten- en flyeruitdelers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

48

Baankans Promotiemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Promotiemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Promotiemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Promotiemedewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Promotiemedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Promotiemedewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Promotiemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Promotiemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Promotiemedewerker

Als je Promotiemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Promotiemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Promotiemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Promotiemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Promotiemedewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Promotiemedewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Promotiemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Promotiemedewerker

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Promotiemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Promotiemedewerker. Als Promotiemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Promotiemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Promotiemedewerker

Vakkennis voor een Promotiemedewerker

Het is voor een Promotiemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Promotiemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Promotiemedewerker


Werkervaring Promotiemedewerker

Het is voor een startend Promotiemedewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Promotiemedewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Promotiemedewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Promotiemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Promotiemedewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Promotiemedewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Promotiemedewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Promotiemedewerker te worden?

Zou je graag Promotiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Promotiemedewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar