Promotiemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Promotiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep promotiemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je promotiemedewerker wordt.

 

Wat is een Promotiemedewerker?

Een promotiemedewerker is iemand die producten promoot.

Een promotiemedewerker is werkzaam in een team. In dit team, dat de straat op gaat voor door een bepaald merk, gaat de promotiemedewerker op straat, tijdens evenementen (in hallen e.d.), in supermarkten, winkels of op beurzen reclame maken voor een bepaald merk. Dit doet de promotiemedewerker door aan voorbijgangers (of mensen die bij de beurs of het evenement aanwezig zijn) gratis samples van het product uit te delen en door het product aan te prijzen en te promoten. De bedoeling van het werk van een promotiemedewerker is het enthousiast maken van mensen voor een bepaald product (bijvoorbeeld een colamerk, een type deodorant, een snack, scheerspul of haargel e.d.).

Een promotiemedewerker moet flexibel inzetbaar zijn; hij krijgt een oproep wanneer er weer een nieuw product gepromoot moet worden. Daarnaast moet de promotiemedewerker spontaan en representatief zijn en van voldoende overtuigingskracht beschikken om de mensen warm te maken voor het product dat hij, samen met zijn, team promoot. De promotiemedewerker moet daarnaast sociaal zijn en leuk met mensen kunnen praten; hij is het visitekaartje van het merk en moet er daarom voor zorgen dat hij de goede naam van het merk in zijn waarde laat en promoot.

 Het werk van promotiemedewerker wordt over het algemeen gedaan door studenten.

Past het beroep Promotiemedewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Promotiemedewerker?

Werk je al als Promotiemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Promotiemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Promotiemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Promotiemedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Mensen
  • Team
  • Product

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1333

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

28


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Promotiemedewerker

Wat verdient een Promotiemedewerker?

Het salaris van een promotiemedewerker ligt, afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten en het aantal werk dat de promotiemedewerker zelf aanneemt, gemiddeld tussen de €1000 en  €1333,- netto per maand. 

Salarisschaal Promotiemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Promotiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Promotiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Promotiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Promotiemedewerker vacatures

Vacature Promotiemedewerkers gezocht: Je verdient €13,30 per uur!
Careermaker
Wat ga je doenAls Promotiemedewerker voor Delta ga jij samen met je team in de omgeving van Schiedam en later ook omstreken aan de slag. Je gaat langs bij de …
Vacature Bijbaan Promotiemedewerker Utrecht
OGD
Wat krijg je van ons?de mogelijkheid om aan je cv te werken en om jezelf te ontwikkelen door middel van cursussen;veel doorgroeikansen binnen OGD, ook voor na je studie;een gezellige …
Vacature Bijbaan als Promotiemedewerker in Musea & Dierenparken voor HotNetworkz
Hot Networkz
Met een bijbaan als Promotiemedewerker in een museum of dierenpark werf je nieuwe deelnemers voor onze opdrachtgever, verdien je tussen de €80 en €250 per dag, bepaal jij je eigen …
Vacature Promotiemedewerker
ABR Infra Services
Ben jij beschikbaar op maandag en/of dinsdag en ben jij nog opzoek naar een (bij)baan op deze dagen? Wij zoeken enthousiaste medewerkers met een rijbewijs en bij voorkeur een eigen …
Vacature Promotiemedewerker
Luba Uitzendbureau
Over de functie Er is net een nieuw project gestart in Haarlem en Heemstede. Je gaat met een tablet langs de deuren om mensen gratis glasvezel aan te bieden. Hebben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Promotiemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Promotiemedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een promotiemedewerker ligt in de lente en zomermaanden vrij hoog; er is dan behoorlijk wat werkgelegenheid voor promotiemedewerkers (alhoewel ze wel met elkaar concurreren en daarom als goede werker bij het uitzendbureau of promotiebureau te boek staat). In de herfst en winter is er minder werkgelegenheid, dit omdat er dan door de kou minder mensen de straat op worden gestuurd om te gaan promoten.

Voor dit beroep zijn geen doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Promotiemedewerker

De kans op werk voor het beroep Promotiemedewerker is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

28

Baankans Promotiemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Promotiemedewerker worden: Opleidingen tot Promotiemedewerker

Wil je Promotiemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Promotiemedewerker.

Hoe word je een Promotiemedewerker? 

Voor het werk van promotiemedewerker is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die iets willen bijverdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Promotiemedewerker

Er zijn geen opleidingen Promotiemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Promotiemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Omscholen tot Promotiemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Promotiemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Promotiemedewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Promotiemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Promotiemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Promotiemedewerker

Als je Promotiemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Promotiemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Promotiemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Promotiemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Promotiemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Promotiemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Promotiemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Promotiemedewerker

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Promotiemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Promotiemedewerker. Als Promotiemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Promotiemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Promotiemedewerker

Vakkennis voor een Promotiemedewerker

Het is voor een Promotiemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Promotiemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Promotiemedewerker


Werkervaring Promotiemedewerker

Het is voor een startend Promotiemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Promotiemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verkoper .

Iets anders leren?

Is Promotiemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Promotiemedewerker

Met wie werkt een Promotiemedewerker samen? 

Het netwerk van de promotiemedewerker bestaat uit zijn uitzendbureau of het promotiebureau waarbij hij ingeschreven staat en die hem werk geven, het team waarin hij werkzaam is en de mensen op straat, het evenement, het winkelcentrum of de beurs aan wie hij het product moet promoten.


  • Mensen
  • Team
  • Product
Promotiemedewerker


Organisaties waar een Promotiemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Promotiemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Promotiemedewerker?

De promotiemedewerker wordt via het uitzendbureau of het promotiebureau voor verschillende merken de straat (of het winkelcentrum e.d.) opgestuurd.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Promotiemedewerker

Waar kun je het beste werken als Promotiemedewerker? Hieronder vind je de best door de Promotiemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Promotiemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Promotiemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Promotiemedewerker.

Welke competenties heeft een Promotiemedewerker nodig?

Een Promotiemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Promotiemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Promotiemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Promotiemedewerker nodig? 

Een promotiemedewerker moet flexibel inzetbaar zijn, representatief en communicatief vaardig zijn, en het niet erg vinden om reclame te maken voor een bepaald type werk. De promotiemedewerker is verantwoordelijk voor het trekken van klanten naar een nieuw (of bestaand merk) (succesvolle werker).

Daarnaast is het werk van promotiewerker ideaal voor de student die lekker buiten in een gezellig team producten wil promoten en met mensen een praatje wil maken. (levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Promotiemedewerker


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Promotiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Promotiemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Promotiemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Promotiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Promotiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Promotiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Promotiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Promotiemedewerker iets voor je?

Zou je graag Promotiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Promotiemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Promotiemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar