Reisbureaumedewerker worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Reisbureaumedewerker worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Reisbureaumedewerker worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Reisbureaumedewerker? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Reisbureaumedewerker goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Reisbureaumedewerker?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Reisbureaumedewerker wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Reisbureaumedewerker.

Alles over hoe je Reisbureaumedewerker kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Reisbureaumedewerker?

 

Om Reisbureaumedewerker te worden, dien je een MBO- of HBO-opleiding richting toerisme te hebben afgerond of in het bezit te zijn van een SEPR-diploma. Laatstgenoemde diploma is hét vakdiploma voor de reisbranche.

Tevens is praktijkervaring voor de meeste werkgevers erg belangrijk. 

Welke vaardigheden heb je nodig om Reisbureaumedewerker te worden?

Om Reisbureaumedewerker te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Reisbureaumedewerker zijn Luistervaardigheid, Belangstelling hebben en Vragen stellen. Ook zijn Resultaatgerichtheid, Argumentatiekracht en Spontaniteit belangrijke vaardigheden als je Reisbureaumedewerker wilt worden. Verder zijn Sociaal gevoel, Uitdrukkingsvaardigheid en Ontspannenheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Reisbureaumedewerker te worden?

Als je Reisbureaumedewerker wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Reisbureaumedewerker

  • Assertiviteit
  • Financieel bewustzijn
  • Klantgerichtheid
  • Luisteren
  • Overtuigen
  • Sociabiliteit
  • Uitdrukkingsvaardigheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Reisbureaumedewerker te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Reisbureaumedewerker te worden zijn Empathie, Behulpzaamheid en Vriendelijkheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Reisbureaumedewerker worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Reisbureaumedewerker. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Reisbureaumedewerker zijn de Gever en de Succesvolle werker.

 

Persoonstypen die passen bij een Reisbureaumedewerker zijn Succesvolle Werker en Gever.

Een Reisbureaumedewerker is gedreven, heeft een energieke uitstraling en probeert de verkoopdoelen te behalen (Succesvolle Werker).

Tevens leeft de Reisbureaumedewerker zich goed in in klanten. Hij helpt klanten bij het uitzoeken van een leuke reis, bij problemen en klachten en is erg ondersteunend (Gever). 

Opleiding Reisbureaumedewerker

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Reisbureaumedewerker kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Reisbureaumedewerker. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Reisbureaumedewerker. Maar ook cursussen en trainingen voor de Reisbureaumedewerker.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reisbureaumedewerker

Er zijn geen opleidingen Reisbureaumedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reisbureaumedewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Reizen & Recreatie

Omscholen tot Reisbureaumedewerker

Hoe kan je omscholen tot Reisbureaumedewerker? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Reisbureaumedewerker zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Reisbureaumedewerker

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Reisbureaumedewerker?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Reisbureaumedewerker. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Reisbureaumedewerker?

Als je wilt omscholen tot Reisbureaumedewerker is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Reisbureaumedewerker

Wat verdient een Reisbureaumedewerker? Het salaris van een Reisbureaumedewerker begint bij €1900,- bruto per maand. Een ervaren Reisbureaumedewerker verdient tot maximaal €2900,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.