Reisbureaumedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reisbureaumedewerker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Reisbureaumedewerker verkoopt reizen, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de klant. De Reisbureaumedewerker gaat in gesprek met klanten om vast te stellen wat hun ideale reisbestemming is, hoe ze willen reizen, wanneer ze willen reizen, in wat voor soort accommodatie ze willen verblijven en hoeveel geld ze aan de reis willen besteden.

De Reisbureaumedewerker geeft de klanten vervolgens verschillende reisopties en pakketreizen. Hij verstrekt reisinformatie en beantwoordt vragen. Als de klant een reis heeft uitgekozen, boekt de Reisbureaumedewerker deze reis voor hem. Zo boekt hij vliegtickets en de accommodatie.  Vervolgens print hij de vervoersbewijzen of stuurt de klant een link naar de aanbieder.

De Reisbureaumedewerker rekent de kosten af met de klant en houdt de gegevens van boekingen en betalingen bij. Ook informeert de Reisbureaumedewerker de klant over zaken als verzekeringen, eventuele benodigde vaccinaties, visa en bagagegewicht. Hij geeft de klant brochures en ondersteunt hem als die zijn reisplannen verandert. Als er klachten of problemen zijn, probeert de Reisbureaumedewerker deze zo goed mogelijk op te lossen.

De Reisbureaumedewerker houdt tevens een klantenbestand bij en onderhoudt contact met leveranciers en klanten. Ook kan de Reisbureaumedewerker helpen met het ontwikkelen en promoten van marketingstrategieën, zoals aanbiedingen.

Wil je werken als Reisbureaumedewerker?

Werk je al als Reisbureaumedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reisbureaumedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Reisbureaumedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reisbureaumedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Reisadviseur
 • Manager Reisbureau
 • Reisleider
 • Receptionist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reisbureaumedewerker

Wat verdient een Reisbureaumedewerker?

 

Een Reisbureaumedewerker kan rekenen op zo’n €1900,- tot €2900,- bruto per maand bij een fulltime functie. Dit bedrag hangt af van de genoten opleiding, leeftijd, werkgever en jaren werkervaring.

Een Reisbureaumedewerker krijgt meestal een reiskostenvergoeding en soms een dertiende maand. Soms krijgt een Reisbureaumedewerker een bonus als er targets moeten worden gehaald. 

Salarisschaal Reisbureaumedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Reisbureaumedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Reisbureaumedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reisbureaumedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Reisbureaumedewerker vacatures

Online Travel Consultant (stage)
Via Ella
Gaat je bloed sneller stromen van mooie reizen en bijzondere plekken op de wereld? Krijg je energie van het opzetten van iets nieuws? En heb je tijd en zin om …
Commercieel reisspecialist
PDZ Uitzendbureau
Als commercieel reisspecialist zal jij je bezighouden met het verkopen van de verschillende reizen die aangeboden worden. Je bent communicatief vaardig, van nature geïnteresseerd en kan goed overtuigen. Deze vaardigheden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reisbureaumedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Reisbureaumedewerker? 

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Reisbureaumedewerkers. Wel kunnen er steeds meer reizen via internet worden geboekt, dus steeds minder mensen gaan echt langs bij een reisbureau. Natuurlijk moeten de reisbureaus wel telefonisch bereikbaar zijn, dus daar zijn ook Reisbureaumedewerkers voor nodig.

Een Reisbureaumedewerker kan doorgroeien door zich te specialiseren in een bepaalde sector binnen de reiswereld, zoals de zakelijke reizen. Eventueel kan een Reisbureaumedewerker doorgroeien naar Manager Reisbureau. 

Baankans Reisbureaumedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reisbureaumedewerker worden: Opleidingen tot Reisbureaumedewerker

Hoe word je een Reisbureaumedewerker? 

 

Om Reisbureaumedewerker te worden, dien je een MBO- of HBO-opleiding richting toerisme te hebben afgerond of in het bezit te zijn van een SEPR-diploma. Laatstgenoemde diploma is hét vakdiploma voor de reisbranche.

Tevens is praktijkervaring voor de meeste werkgevers erg belangrijk. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Reisbureaumedewerker

Meer opleidingen Reisbureaumedewerker

Weet je nog niet of je Reisbureaumedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Reisbureaumedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Reisbureaumedewerker

Met wie werkt een Reisbureaumedewerker samen? 

 

Een Reisbureaumedewerker komt natuurlijk veel in aanraking met klanten die een reis komen boeken. Ook komt de Reisbureaumedewerker in contact met de Manager Reisbureau, want aan hem legt hij verantwoording af. De Reisbureaumedewerker komt ook in aanraking met andere mensen die werkzaam zijn in de toeristische sector, zoals Reisadviseurs, Reisleiders en Receptionisten van hotels waar de Reisbureaumedewerker contact mee opneemt.


 • Klant
 • Reisadviseur
 • Manager Reisbureau
 • Reisleider
 • Receptionist
Reisbureaumedewerker


Organisaties waar een Reisbureaumedewerker werkzaam is

Waar werkt een Reisbureaumedewerker meestal? 

 

Een Reisbureaumedewerker komt te werken bij een reisbureau. Deze bedrijven streven naar winst, dus ze behoren tot de profitsector. 

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Reisbureaumedewerker

Waar kun je het beste werken als Reisbureaumedewerker? Hieronder vindt je de best door de Reisbureaumedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reisbureaumedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reisbureaumedewerker:

Welke competenties heeft een een Reisbureaumedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Reisbureaumedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Reisbureaumedewerker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Reisbureaumedewerker zijn Succesvolle Werker en Gever.

Een Reisbureaumedewerker is gedreven, heeft een energieke uitstraling en probeert de verkoopdoelen te behalen (Succesvolle Werker).

Tevens leeft de Reisbureaumedewerker zich goed in in klanten. Hij helpt klanten bij het uitzoeken van een leuke reis, bij problemen en klachten en is erg ondersteunend (Gever). 

Bekijk de persoonstypen voor Reisbureaumedewerker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Reisbureaumedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reisbureaumedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reisbureaumedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reisbureaumedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reisbureaumedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reisbureaumedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reisbureaumedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reisbureaumedewerker iets voor je?

Zou je graag Reisbureaumedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reisbureaumedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reisbureaumedewerker

R.

Ik heb jaren op een reisbureau gewerkt, zit al ruim 25 jaar in het vak, en heb ervaring bij meerdere bedrijjven. Helaas, is het genoemde salaris echt niet van toepassing, en aan salarisverhogingen wordt er nauwelijks gedaan.  Het salaris is ongeveer het minimum bedrag wat vermeld staat, en zal voor een supervisor ongeveer EUR 200,= hoger zijn. Gezien de HBO opleiding die ik ervoor gedaan heb, is dat niet echt veel. Je kiest ook voor dit vak omdat je het echt leuk vindt. Groei naar een ander functie zit er vaak ook niet in, en aangezien tegenwoordig zoveel via internet geboekt wordt, zijn er drastisch veel reisbureaus al failliet gegaan en verwacht ik hierin niet veel verbetering.  Heel erg jammer,want de functie op zich was/is heel leuk.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar