Relatietherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Relatietherapeut? Lees de functieomschrijving.

In bijna elke relatie komen ruzies, ergernissen, discussies en problemen voor. Dit is heel normaal en hoeft niet te betekenen dat een relatie ongezond is. Als de partners er niet meer zelf uit komen, kunnen zij de hulp van een Relatietherapeut inschakelen. De Relatietherapeut heeft als doel de relationele problemen tussen de partners op te lossen.

 

De Relatietherapeut kan bij uiteenlopende problemen helpen. Bij partners die langzaam uit elkaar groeien of juist bij partners die vaak heftige ruzies hebben. Ook kan de Relatietherapeut helpen na ontrouw of problemen door jaloezie. De Relatietherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van partners bij dit soort problemen.

 

De Relatietherapeut zal samen met de partners gaan zoeken naar een manier om met de problemen om te gaan. Er wordt gekeken naar de achtergrond van de problemen en de herkomst van de partners. Ook worden er vaak oefeningen gedaan om meer constructief met elkaar te kunnen communiceren. Vaak geeft de Relatietherapeut huiswerk aan de partners mee om thuis verder te kunnen oefenen.

 

De Relatietherapeut praat per sessie ongeveer een uur tot anderhalf uur met de partners. In het begin vinden deze sessies regelmatig plaats, later zal dit afgebouwd worden. De partners en de Relatietherapeut bepalen samen hoeveel sessies zij nodig achten om de problemen op te kunnen lossen.

Wil je werken als Relatietherapeut?

Werk je al als Relatietherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Relatietherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Relatietherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Relatietherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Gezinstherapeut

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Relatietherapeut

Wat verdient een Relatietherapeut?

Gemiddeld ligt het salaris van de Relatietherapeut €2500,- en €6500,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen vaak een eindejaarstoeslag en vakantiegeld.

Salarisschaal Relatietherapeut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Relatietherapeut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Relatietherapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Relatietherapeut? 

Er is voldoende vraag naar Relatietherapeuten. Daarnaast zijn er ook doorgroeimogelijkheden waaronder het starten van een eigen bedrijf.

Baankans Relatietherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Relatietherapeut worden: Opleidingen tot Relatietherapeut

Hoe word je een Relatietherapeut? 

De Relatietherapeut heeft vaak een opleiding Psychologie gevolgd op HBO of WO niveau. Deze opleiding duurt drie tot vier jaar. Vaak kan de Relatietherapeut zich binnen de opleiding specialiseren.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Relatietherapeut

Coaching en Relatietherapie
Coaching en Relatietherapie In mijn praktijk voor coaching en relatietherapie begeleid ik mensen in lastige situaties in het leven; als iemand van het gezin ernstig of chronisch ziek wordt, als er problemen zijn …
Coachen met de Bepper Balance Methode (coaching)
Dit is een 2-daagse training voor coachende en begeleidende professionals om te leren werken met de Bepper Balance Methode. Geschikt voor o.a.; Professionale coach Supervisor Intern begeleider Loopbaanbegeleider Teamcoach Mediator
Meer opleidingen Relatietherapeut

Weet je nog niet of je Relatietherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Relatietherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Relatietherapeut

Met wie werkt een Relatietherapeut samen? 

De Relatietherapeut werkt voornamelijk zelfstandig, maar kan om hulp vragen bij andere therapeuten. Vaak wordt de Relatietherapeut ook wel omschreven als een systeemtherapeut. Ook de gezinstherapeut wordt wel omschreven als een systeemtherapeut.


  • Gezinstherapeut
Relatietherapeut


Organisaties waar een Relatietherapeut werkzaam is

Waar werkt een Relatietherapeut meestal? 

De Relatietherapeut werkt vaak voor een organisatie waar meer therapeuten en gezondheidsmedewerkers voor werkzaam zijn. Ook kan de Relatietherapeut als zelfstandige werken. De Relatietherapeut is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Relatietherapeut

Waar kun je het beste werken als Relatietherapeut? Hieronder vindt je de best door de Relatietherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Relatietherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Relatietherapeut:

Welke competenties heeft een een Relatietherapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Relatietherapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Relatietherapeut nodig? 

De Relatietherapeut moet warm en betrokken zijn en openstaan voor de behoeftes en gevoelens van anderen (Gever). De Relatietherapeut moet openstaan voor ervaringen en ideeën van anderen en zich in hun situatie willen verdiepen. Daarnaast moet de Relatietherapeut ook goed kunnen observeren en analyseren om de situatie zo goed mogelijk in te kunnen schatten om zo tot de beste oplossing voor de problemen te komen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Relatietherapeut


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Relatietherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Relatietherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Relatietherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Relatietherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Relatietherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Relatietherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Relatietherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Relatietherapeut iets voor je?

Zou je graag Relatietherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Relatietherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Relatietherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar