Rentmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rentmeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rentmeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rentmeester wordt.

 

Wat is een Rentmeester?

 

Een Rentmeester verwerft, beheert en taxeert goederen, en dan met name onroerend goed. Bij alle vraagstukken over ontroerend goed is een gespecialiseerd vastgoeddeskundige nodig. De Rentmeester geeft advies over onder andere grondzaken, onteigeningen, gebiedsontwikkeling, grondbeleid, overdracht van eigendom en bestemmingswijzigingen.

Vroeger hield een Rentmeester zich alleen bezig met beheer van landgoederen. Tegenwoordig is de Rentmeester veel breder georiënteerd. De Rentmeester is zowel actief in landelijk gebied als in stedelijk gebied. Hij werkt daar in opdracht van overheden, waterschappen, (agrarische) ondernemers en particulieren.

Een Rentmeester wordt als deskundige ingeroepen bij het afhandelen van claims en aanspraken op gronden. Deze claims en aanspraken zorgen voor ingewikkelde processen bij de een bestemmingswijziging, herinrichting of herontwikkeling van gronden. Ook bij bedrijfsverplaatsingen en schadevergoedingen wordt de hulp van de Rentmeester ingeroepen. De Rentmeester geeft advies over wettelijke regelingen en voorschriften die betrekking hebben op het eigendom van het onroerend goed. Wil je werken als Rentmeester?

Werk je al als Rentmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rentmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rentmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rentmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Particulieren
 • Overheden
 • Agrariërs
 • Waterschappen
 • Aannemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €3750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rentmeester

Wat verdient een Rentmeester?

 

Een Rentmeester kan rekenen op zo’n €2500,- tot €3750,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de genoten opleiding, leeftijd en ervaring van de Rentmeester.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Rentmeester. Soms werkt de Rentmeester als zelfstandige en heeft hij dus geen secundaire arbeidsvoorwaarden, maar als hij in dienst is bij een werkgever, krijgt hij vaak een auto van de zaak, een 13e maand en ongeveer 25 vakantiedagen per jaar.

Salarisschaal Rentmeester

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Rentmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Rentmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rentmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Rentmeester vacatures

Vacature Rentmeester / Grondzakenmedewerker | Qirion | Duiven of Amsterdam
Qirion
Alliander is het netwerkbedrijf dat met ruim 7000 medewerkers verantwoordelijk is voor een groot deel van het energienet in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat het licht brandt en de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rentmeester

Wat is de toekomst van Rentmeester?

 

De roep naar breder advies binnen de vastgoedsector wordt steeds groter. Er is een groot tekort aan professionele Rentmeesters bij bijvoorbeeld herontwikkelingsprojecten.

Mensen met een achtergrond in de vastgoed of makelaardij kunnen door middel van omscholing de functie van Rentmeester uit gaan oefenen.

Bij goed functioneren kan de Rentmeester steeds complexere projecten krijgen toegewezen en steeds meer verantwoordelijkheid krijgen.

Baankans Rentmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Rentmeester worden: Opleidingen tot Rentmeester

Wil je Rentmeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Rentmeester.

Hoe word je een Rentmeester? 

 

Er bestaat een Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR). Zij streeft naar kwaliteitshandhaving van de beroepsgroep. Aangesloten Rentmeesters moeten daarom voldoen aan bepaalde eisen en certificaten:

-          Basistheorie Vastgoed

-          Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed

-          Aanvullende theorie Rentmeester

-          Module Rentmeesterspraktijk

Om aan deze eisen te voldoen, kan een opleiding Landelijk Vastgoed gevolgd worden. Om de richting Rentmeester te kunnen volgen, dient iemand in het bezit te zijn van een afgeronde HBO-opleiding en basiskennis te hebben van de makelaardij en taxatie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Rentmeester

Er zijn geen opleidingen Rentmeester aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Rentmeester in werkt

Bekijk alle opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Omscholen of doorgroeien tot Rentmeester

Als je Rentmeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Rentmeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Rentmeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Rentmeester?

Competenties en Vaardigheden Rentmeester

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Rentmeester nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Rentmeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Rentmeester

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken

Persoonlijkheid van een Rentmeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Rentmeester. Als Rentmeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Rentmeester:


zie volledige beschrijving persoonstype Rentmeester

Vakkennis voor een Rentmeester

Het is voor een Rentmeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Rentmeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Rentmeester


Werkervaring Rentmeester

Het is voor een startend Rentmeester die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Rentmeester is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Makelaar, Accountmanager Vastgoed, Taxateur Onroerend Goed, Grondverwerver .

Iets anders leren?

Is Rentmeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Rentmeester

Met wie werkt een Rentmeester samen? 

 

Een Rentmeester heeft vanzelfsprekend veel contact met zijn opdrachtgevers, zoals particulieren, overheden, waterschappen en agrariërs. Zij schakelen Rentmeesters is bij bijvoorbeeld het taxeren, beheren en verwerven van onroerend goed. De opdrachtgevers en de Rentmeester gaan met elkaar om de tafel om afspraken te maken en te overleggen.

Ook komt de Rentmeester in contact met aannemers. Ze bespreken de plannen en houden contact bij het realiseren ervan. 


 • Particulieren
 • Overheden
 • Agrariërs
 • Waterschappen
 • Aannemers
Rentmeester


Organisaties waar een Rentmeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rentmeester meestal werkt.

Waar werkt een Rentmeester?

 

In Nederland kunnen Rentmeesters als zelfstandige aan de slag, maar ze kunnen ook werkzaam zijn bij rentmeesterkantoren. Er wordt gestreefd naar winst, dus deze bedrijven behoren tot de profitsector. Wel gaan Rentmeesters vaak aan de slag voor non-profitorganisaties, zoals waterschappen en overheden.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Rentmeester

Waar kun je het beste werken als Rentmeester? Hieronder vind je de best door de Rentmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rentmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rentmeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rentmeester.

Welke competenties heeft een Rentmeester nodig?

Een Rentmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rentmeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rentmeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rentmeester nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Rentmeester zijn Waarnemer en Bemiddelaar.

Een Rentmeester heeft een goed overzicht over alle processen en ziet waar zich problemen voordoen. De Rentmeester is analytisch, inzichtelijk en onderzoekend. Hij is gespecialiseerd in zijn vakgebied (Waarnemer).

Tevens is een Rentmeester rustig, kan hij goed luisteren naar zijn opdrachtgevers en weloverwogen keuzes maken. Hij is diplomatisch en geduldig en kiest voor de beste oplossing voor zoveel mogelijk mensen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Rentmeester


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rentmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rentmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rentmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rentmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rentmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rentmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rentmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rentmeester iets voor je?

Zou je graag Rentmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rentmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rentmeester

Cor van Zadelhoff

Zoek je een baan als rentmeester kijk op Overwater.nl

voormalig rentmeester

Bij alle vraagstukken over ontroerend goed is een gespecialiseerd vastgoeddeskundige nodig.   Dit zeiden we weleens "spottend"cdsfdsfdfp[

voormalig rentmeester

Bij alle vraagstukken over ontroerend goed is een gespecialiseerd vastgoeddeskundige nodig.   Dit zeiden we weleens "spottend"cdsfdsfdfp[

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar