Rentmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rentmeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rentmeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rentmeester wordt.

Wat is een Rentmeester?

 

Een Rentmeester verwerft, beheert en taxeert goederen, en dan met name onroerend goed. Bij alle vraagstukken over ontroerend goed is een gespecialiseerd vastgoeddeskundige nodig. De Rentmeester geeft advies over onder andere grondzaken, onteigeningen, gebiedsontwikkeling, grondbeleid, overdracht van eigendom en bestemmingswijzigingen.

Vroeger hield een Rentmeester zich alleen bezig met beheer van landgoederen. Tegenwoordig is de Rentmeester veel breder georiënteerd. De Rentmeester is zowel actief in landelijk gebied als in stedelijk gebied. Hij werkt daar in opdracht van overheden, waterschappen, (agrarische) ondernemers en particulieren.

Een Rentmeester wordt als deskundige ingeroepen bij het afhandelen van claims en aanspraken op gronden. Deze claims en aanspraken zorgen voor ingewikkelde processen bij de een bestemmingswijziging, herinrichting of herontwikkeling van gronden. Ook bij bedrijfsverplaatsingen en schadevergoedingen wordt de hulp van de Rentmeester ingeroepen. De Rentmeester geeft advies over wettelijke regelingen en voorschriften die betrekking hebben op het eigendom van het onroerend goed. 

Wil je werken als Rentmeester?

Werk je al als Rentmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rentmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rentmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rentmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Particulieren
 • Overheden
 • Agrariërs
 • Waterschappen
 • Aannemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €3750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rentmeester

Wat verdient een Rentmeester?

 

Een Rentmeester kan rekenen op zo’n €2500,- tot €3750,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de genoten opleiding, leeftijd en ervaring van de Rentmeester.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Rentmeester. Soms werkt de Rentmeester als zelfstandige en heeft hij dus geen secundaire arbeidsvoorwaarden, maar als hij in dienst is bij een werkgever, krijgt hij vaak een auto van de zaak, een 13e maand en ongeveer 25 vakantiedagen per jaar.

Salarisschaal Rentmeester

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rentmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Rentmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rentmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Rentmeester vacatures

Adviseur (rentmeester) landelijk vastgoed
Arcadis
Wat we zoeken? Versterking in de vorm van een rentmeester nieuwe stijl: een adviseur met ervaring in gebiedsontwikkeling (vooral landelijk vastgoed) die helpt bij het bouwen aan een evenwichtige, duurzame, …
Adviseur / projectleider en teamleider Rentmeesters en Taxateurs
Arcadis
Arcadis ziet dat er in Nederland een aantal thema’s grote invloed gaat hebben op de werkzaamheden. Dit zijn bijvoorbeeld klimaatadaptatie, energietransitie en nieuwe mobiliteitsvormen. Daarnaast zal veel meer aandacht besteed …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rentmeester

Wat is de toekomst van Rentmeester?

 

De roep naar breder advies binnen de vastgoedsector wordt steeds groter. Er is een groot tekort aan professionele Rentmeesters bij bijvoorbeeld herontwikkelingsprojecten.

Mensen met een achtergrond in de vastgoed of makelaardij kunnen door middel van omscholing de functie van Rentmeester uit gaan oefenen.

Bij goed functioneren kan de Rentmeester steeds complexere projecten krijgen toegewezen en steeds meer verantwoordelijkheid krijgen.

Baankans Rentmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rentmeester worden: Opleidingen tot Rentmeester

Wil je rentmeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rentmeester? 

 

Er bestaat een Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR). Zij streeft naar kwaliteitshandhaving van de beroepsgroep. Aangesloten Rentmeesters moeten daarom voldoen aan bepaalde eisen en certificaten:

-          Basistheorie Vastgoed

-          Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed

-          Aanvullende theorie Rentmeester

-          Module Rentmeesterspraktijk

Om aan deze eisen te voldoen, kan een opleiding Landelijk Vastgoed gevolgd worden. Om de richting Rentmeester te kunnen volgen, dient iemand in het bezit te zijn van een afgeronde HBO-opleiding en basiskennis te hebben van de makelaardij en taxatie. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rentmeester

Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed
Landelijk Vastgoed.......aan de slag in het buitengebied!Wilt u aan het werk als makelaar of rentmeester in een landelijke omgeving? Ook dat is mogelijk! Want landbouwgronden, bossen, natuurgebieden, landgoederen, woningen …
Meer opleidingen Rentmeester

Weet je nog niet of je Rentmeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rentmeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rentmeester

Met wie werkt een Rentmeester samen? 

 

Een Rentmeester heeft vanzelfsprekend veel contact met zijn opdrachtgevers, zoals particulieren, overheden, waterschappen en agrariërs. Zij schakelen Rentmeesters is bij bijvoorbeeld het taxeren, beheren en verwerven van onroerend goed. De opdrachtgevers en de Rentmeester gaan met elkaar om de tafel om afspraken te maken en te overleggen.

Ook komt de Rentmeester in contact met aannemers. Ze bespreken de plannen en houden contact bij het realiseren ervan. 


 • Particulieren
 • Overheden
 • Agrariërs
 • Waterschappen
 • Aannemers
Rentmeester


Organisaties waar een Rentmeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rentmeester meestal werkt.

Waar werkt een Rentmeester?

 

In Nederland kunnen Rentmeesters als zelfstandige aan de slag, maar ze kunnen ook werkzaam zijn bij rentmeesterkantoren. Er wordt gestreefd naar winst, dus deze bedrijven behoren tot de profitsector. Wel gaan Rentmeesters vaak aan de slag voor non-profitorganisaties, zoals waterschappen en overheden.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Rentmeester

Waar kun je het beste werken als Rentmeester? Hieronder vind je de best door de Rentmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rentmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rentmeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rentmeester.

Welke competenties heeft een Rentmeester nodig?

Een Rentmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rentmeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rentmeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rentmeester nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Rentmeester zijn Waarnemer en Bemiddelaar.

Een Rentmeester heeft een goed overzicht over alle processen en ziet waar zich problemen voordoen. De Rentmeester is analytisch, inzichtelijk en onderzoekend. Hij is gespecialiseerd in zijn vakgebied (Waarnemer).

Tevens is een Rentmeester rustig, kan hij goed luisteren naar zijn opdrachtgevers en weloverwogen keuzes maken. Hij is diplomatisch en geduldig en kiest voor de beste oplossing voor zoveel mogelijk mensen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Rentmeester


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rentmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rentmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rentmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rentmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rentmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rentmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rentmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rentmeester iets voor je?

Zou je graag Rentmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rentmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rentmeester

Cor van Zadelhoff

Zoek je een baan als rentmeester kijk op Overwater.nl

voormalig rentmeester

Bij alle vraagstukken over ontroerend goed is een gespecialiseerd vastgoeddeskundige nodig.   Dit zeiden we weleens "spottend"cdsfdsfdfp[

voormalig rentmeester

Bij alle vraagstukken over ontroerend goed is een gespecialiseerd vastgoeddeskundige nodig.   Dit zeiden we weleens "spottend"cdsfdsfdfp[

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar