Rietsnijder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rietsnijder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rietsnijder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rietsnijder wordt.

Wat is een Rietsnijder?

De Rietsnijder of Rietteler is een uitstervend beroep. Er zijn op dit moment in Nederland nog maar enkele tientallen Rietsnijders. Zij doen hun werk met veel passie en plezier en werken door weer en wind. Riet snijden wordt heerlijk in de buitenlucht gedaan en je kan dan ook ruimschoots genieten van de natuur. Toch moet het riet ook bij minder weer gesneden worden en moet het werk dan ook niet onderschat worden.

 

Riet snijden

Riet wordt van ongeveer half december tot eind maart gesneden. Het riet snijden is een langdurig proces en wordt vooral met de hand gedaan. Het riet wordt eerst gesneden, vervolgens wordt het gesorteerd en schoongemaakt. Daarna wordt het in bossen bijeen gebonden om voor gebruik te kunnen worden vervoerd. Riet wordt gebruikt als bijvoorbeeld bedekking van de kappen van molens en de daken van boerderijen en villa’s. Het riet wordt daar door rietdekkers op het dak aangelegd.

 

Natuurbeheer

Behalve deze praktische benutting van riet wordt het riet snijden vaak ook als natuuronderhoud gezien. Natuurgebieden worden zo met zorg en aandacht onderhouden. Riettelers zijn hierdoor tegenwoordig ook natuurbeheerders. De rijkdom aan rietsoorten wordt zo onderhouden en zelfs vergroot. Ook verschillende soorten vogels hebben profijt bij deze natuurlijke manier van natuuronderhoud en daarom is het belangrijk dat de Rietsnijders voor 1 april klaar zijn met hun werk.

Wil je werken als Rietsnijder?

Werk je al als Rietsnijder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rietsnijder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rietsnijder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rietsnijder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Rietdekker
  • Boswachter
  • Natuurbeheerder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rietsnijder

Wat verdient een Rietsnijder?

Over het exacte salaris van de Rietsnijder is maar weinig bekend. Het is een beroep dat meestal niet het hele jaar door uitgeoefend kan worden. Hierdoor zal de Rietsnijder vaak ook nog andere werkzaamheden hebben om in een volledig inkomen te kunnen voorzien.

Salarisschaal Rietsnijder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rietsnijder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rietsnijder

Wat is de toekomst van Rietsnijder?

Er zijn in Nederland nog maar weinig Rietsnijders actief. Toch is er wel vraag naar Rietsnijders omdat zij de natuur onderhouden. Veel natuurgebieden hebben Rietsnijders in dienst die het riet in het natuurgebied jaarlijks onderhouden.

Baankans Rietsnijder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rietsnijder worden: Opleidingen tot Rietsnijder

Wil je rietsnijder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rietsnijder? 

Het vak van het riet snijden wordt meestal in de praktijk aangeleerd. Er is daarom geen speciale opleiding voor het snijden van riet.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rietsnijder

Meer opleidingen Rietsnijder

Weet je nog niet of je Rietsnijder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rietsnijder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rietsnijder

Met wie werkt een Rietsnijder samen? 

De Rietsnijder werkt vaak zelfstandig en alleen. Soms werkt de Rietsnijder samen met andere Rietsnijders. Ook levert de Rietsnijders de bossen riet vaak aan Rietdekkers en heeft soms contact met hen. Omdat de Rietsnijder tegenwoordig vaak ook natuurbeheerder is, heeft de Rietsnijder vaak ook contact met bijvoorbeeld de Boswachter of andere natuurbeheerder.


  • Rietdekker
  • Boswachter
  • Natuurbeheerder
Rietsnijder


Organisaties waar een Rietsnijder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rietsnijder meestal werkt.

Waar werkt een Rietsnijder?

De Rietsnijder werkt meestal als zelfstandige of in opdracht van een natuurgebied. De Rietsnijder werkt meestal in de profit sector, maar kan ook in de non-profit sector werkzaam zijn.


Best beoordeelde werkgevers Rietsnijder

Waar kun je het beste werken als Rietsnijder? Hieronder vind je de best door de Rietsnijder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rietsnijder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rietsnijder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rietsnijder.

Welke competenties heeft een Rietsnijder nodig?

Een Rietsnijder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rietsnijder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rietsnijder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rietsnijder nodig? 

De Rietsnijder is een harde werker, hij kan door weer en wind de hele dag lichamelijk werk doen. De Rietsnijder is een doorzetter, energiek en werkt doelgericht (Succesvolle werker). De Rietsnijder is levendig en optimistisch ingesteld (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Rietsnijder


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Rietsnijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rietsnijder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rietsnijder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rietsnijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rietsnijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rietsnijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rietsnijder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rietsnijder iets voor je?

Zou je graag Rietsnijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rietsnijder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rietsnijder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar