Roeitrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Roeitrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Roeitrainer train je een of meerder groepen in Roeien. De Roeitrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Roeitrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Roeitrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Roeitrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Roeitrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Wil je werken als Roeitrainer?

Werk je al als Roeitrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Roeitrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Roeitrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Roeitrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Roeitrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Roeitrainer

Wat verdient een Roeitrainer?

 

  Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Roeitrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Roeitrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Roeitrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Roeitrainer. Als de Roeitrainer al jaren lesgeeft in Roei dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Roeitrainers. Dan zal de Roeitrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Roeitrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Roeitrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Roeitrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Roeitrainer? 

 

Voor de Roeitrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Roeitrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Roeitrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Roeitrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Roeitrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Roeitrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Roeitrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Roeitrainer worden: Opleidingen tot Roeitrainer

Hoe word je een Roeitrainer? 

 

De Roeitrainer kan in principe les geven in Roei als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Roeitrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Roeitrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Roeitrainer, hoe hoger het niveau van de Roeitrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Roeitrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Roeitrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Roeitrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Roeitrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Roeitrainer

Meer opleidingen Roeitrainer

Weet je nog niet of je Roeitrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Roeitrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Roeitrainer

Met wie werkt een Roeitrainer samen? 

 

De Roeitrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Roeitrainers. Zeker als de Roeitrainer werkzaam bij een Roeiclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Roeitrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Roeitrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Roeitrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


 • Leerlingen
 • Roeitrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Roeitrainer


Organisaties waar een Roeitrainer werkzaam is

Waar werkt een Roeitrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Roeitrainer werkzaam is. Als de Roeitrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Roeiteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Roeitrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Roeitrainer

Waar kun je het beste werken als Roeitrainer? Hieronder vindt je de best door de Roeitrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Roeitrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Roeitrainer:

Welke competenties heeft een een Roeitrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Roeitrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Roeitrainer nodig? 

 

Als Roeitrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Roeitrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Roeitrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Roeitrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Roeitrainer een goede waarnemer is. De Roeitrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Roeitrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Roeitrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Roeitrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Roeitrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Roeitrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Roeitrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Roeitrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Roeitrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Roeitrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Roeitrainer iets voor je?

Zou je graag Roeitrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Roeitrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Roeitrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar