Sales Coördinator: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Sales Coördinator: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Sales Coördinator. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Sales Coördinator nodig heeft.Wat doet een Sales Coördinator? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Sales Coördinator?

De Sales Coördinator is verantwoordelijk voor diverse salesactiviteiten. Zo heeft de Sales Coördinator contact met de klant, adviseert de Sales Coördinator de klant bij de aanschaf van de aangeboden diensten en producten, werkt offertes uit en zet diverse salesacties op. De werkzaamheden van de Sales Coördinator zijn hierdoor zeer divers en de functie van Sales Coördinator is ook een uitdagende functie.

Het contact met de klant is erg belangrijk voor de Sales Coördinator. De Sales Coördinator moet de klant goed adviseren over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. De Sales Coördinator moet de producten en diensten goed kennen en over de prijzen kunnen adviseren. De Sales Coördinator moet ook na een aankoop het contact met de klant onderhouden om zo later nogmaals iets aan de klant te kunnen verkopen. Relatiebeheer is een belangrijk speerpunt van de Sales Coördinator.

De Sales Coördinator verkoopt niet enkel aan de klant, maar voert ook alle werkzaamheden rondom de verkoop uit. Zo maakt de Sales Coördinator ook de offertes en regelt de verdere afhandeling. Ook moet de Sales Coördinator op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling op de markt. Hierdoor kan de Sales Coördinator de klant altijd op de hoogte houden en van het beste advies voorzien. Ook biedt de Sales Coördinator vaak ondersteuning aan andere afdeling, bijvoorbeeld bij marketingactiviteiten. De Sales Coördinator heeft door het vele klantencontact namelijk een goed beeld van de wensen en behoeften van de klant. De marketingafdeling kan deze gebruiken om een zo goed mogelijk marketingplan op te kunnen stellen.

Past het beroep Sales Coördinator bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Sales Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Sales Coördinator per ervaringsniveau

junior Sales Coördinator vacatures startend Sales Coördinator vacatures senior Sales Coördinator vacatures beginnend Sales Coördinator vacatures trainee Sales Coördinator vacatures leidinggevend Sales Coördinator vacatures medior Sales Coördinator vacatures aankomend Sales Coördinator vacatures ervaren Sales Coördinator vacatures leerling Sales Coördinator vacatures vacatures omscholen tot Sales Coördinator vacatures opleiding tot Sales Coördinator

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Coördinator

Wat verdient een Sales Coördinator?

Het startsalaris van een Sales Coördinator ligt ongeveer rond de 2000 euro en kan door het opdoen van ervaring oplopen tot ongeveer 4000 euro. Vaak wordt er ook een auto van de zaak geboden zodat de Sales Coördinator gemakkelijk naar de klant kan reizen.

Salarisschaal Sales Coördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Sales Coördinator

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Sales Coördinator


Bekijk het salaris Sales Coördinator per ervaringsniveau

Salaris junior Sales Coördinator Wat verdient een startend Sales Coördinator? Wat is het loon senior Sales Coördinator? beginnend Sales Coördinator salaris Maximaal salaris trainee Sales Coördinator Hoeveel verdient een leidinggevend Sales Coördinator? Wat is het salaris van een medior Sales Coördinator? Salaris aankomend Sales Coördinator Wat verdient een ervaren Sales Coördinator? Welk salaris krijgt een leerling Sales Coördinator?


Sales Coördinator worden: Opleidingen tot Sales Coördinator

Wil je Sales Coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sales Coördinator.

Hoe word je een Sales Coördinator? 

Voor de functie van Sales Coördinator is affiniteit en ervaring in de sales vooral belangrijk. Er is geen specifieke opleiding, maar een commerciële of economische opleiding is vaak voldoende. Wel wordt er meestal HBO of WO denkniveau gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sales Coördinator

Er zijn geen opleidingen Sales Coördinator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sales Coördinator in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Sales Coördinator worden: Omscholen tot Sales Coördinator

Als je je wilt omscholen tot Sales Coördinator is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Sales Coördinator zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Sales Coördinator dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Sales Coördinator

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Sales Coördinator

Als je Sales Coördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sales Coördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sales Coördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sales Coördinator?


Competenties en Vaardigheden Sales Coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Coördinator.

Welke competenties heeft een Sales Coördinator nodig?

Een Sales Coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Sales Coördinator

 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Eigen mening
 • Doelgericht
 • Ambitie
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Luisteren
 • Resultaatgerichtheid
 • Argumenteren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Sales Coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Coördinator nodig? 

De Sales Coördinator moet doelgericht en gedreven werken. Resultaten en verkoopaantallen zijn belangrijk (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Coördinator de markt goed kunnen analyseren en ontwikkelingen tijdig signaleren en hierop inspelen (waarnemer). Verkopen blijft mensenwerk dus ook emoties en de gunfactor moeten niet onderschat worden.

Bekijk de persoonstypen voor Sales Coördinator


Eigenschappen Sales Coördinator

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Sales Coördinator

Wat zijn de baankansen voor een Sales Coördinator?

Er is voldoende werkgelegenheid voor de Sales Coördinator. Veel organisaties verkopen diensten en/of producten en hebben hierdoor een Sales Coördinator in dienst. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook aanwezig. Zo kan de Sales Coördinator bijvoorbeeld doorgroeien tot Sales Manager.

De actuele kans op werk voor een Sales Coördinator

Het beroep Sales Coördinator is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

38

Baankans Sales Coördinator

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Sales Coördinator

Je kunt als Sales Coördinator een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Sales Coördinator is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Sales Coördinator


Organisaties waar een Sales Coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Coördinator meestal werkt.

Waar werkt een Sales Coördinator?

De Sales Coördinator kan bij allerlei organisaties werkzaam zijn. Diverse organisaties bieden bepaalde diensten en producten aan aan klanten. Bij veel van deze organisaties is een Sales Coördinator werkzaam. Al deze organisaties zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Netwerk Sales Coördinator

Met wie werkt een Sales Coördinator samen? 

De Sales Coördinator doet veel aan relatiebeheer en verkoopactiviteiten en heeft hierdoor veel contact met de klant. Ook kan de Sales Coördinator contact hebben met directe collega’s en collega’s bij andere afdeling. Zo kan de Sales Coördinator de marketingafdeling van advies voorzien over de te volgen marketingstrategie. Ook werkt de Sales Coördinator soms samen met de accountmanagers of accountbeheerders voor het contact met de klant.


 • Accountmanager
 • Accountbeheerder
Sales Coördinator

Interview met een Sales Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Sales Coördinator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Accountmanager
 • Accountbeheerder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

38Ga direct naar