Sales Coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Coördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales coördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales coördinator wordt.

 

Wat is een Sales Coördinator?

De Sales Coördinator is verantwoordelijk voor diverse salesactiviteiten. Zo heeft de Sales Coördinator contact met de klant, adviseert de Sales Coördinator de klant bij de aanschaf van de aangeboden diensten en producten, werkt offertes uit en zet diverse salesacties op. De werkzaamheden van de Sales Coördinator zijn hierdoor zeer divers en de functie van Sales Coördinator is ook een uitdagende functie.

Het contact met de klant is erg belangrijk voor de Sales Coördinator. De Sales Coördinator moet de klant goed adviseren over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. De Sales Coördinator moet de producten en diensten goed kennen en over de prijzen kunnen adviseren. De Sales Coördinator moet ook na een aankoop het contact met de klant onderhouden om zo later nogmaals iets aan de klant te kunnen verkopen. Relatiebeheer is een belangrijk speerpunt van de Sales Coördinator.

De Sales Coördinator verkoopt niet enkel aan de klant, maar voert ook alle werkzaamheden rondom de verkoop uit. Zo maakt de Sales Coördinator ook de offertes en regelt de verdere afhandeling. Ook moet de Sales Coördinator op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling op de markt. Hierdoor kan de Sales Coördinator de klant altijd op de hoogte houden en van het beste advies voorzien. Ook biedt de Sales Coördinator vaak ondersteuning aan andere afdeling, bijvoorbeeld bij marketingactiviteiten. De Sales Coördinator heeft door het vele klantencontact namelijk een goed beeld van de wensen en behoeften van de klant. De marketingafdeling kan deze gebruiken om een zo goed mogelijk marketingplan op te kunnen stellen.Wil je werken als Sales Coördinator?

Werk je al als Sales Coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales Coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Coördinator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Accountmanager
  • Accountbeheerder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Coördinator

Wat verdient een Sales Coördinator?

Het startsalaris van een Sales Coördinator ligt ongeveer rond de 2000 euro en kan door het opdoen van ervaring oplopen tot ongeveer 4000 euro. Vaak wordt er ook een auto van de zaak geboden zodat de Sales Coördinator gemakkelijk naar de klant kan reizen.

Salarisschaal Sales Coördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Coördinator vacatures

Vacature Inside Sales Coordinator
OOCL Netherlands Branch
OOCL Netherlands Branch, is een onderdeel van de in Hong Kong gevestigde scheepvaartgroep OOCL en is gespecialiseerd in het gecontaineriseerd handelsverkeer tussen het Verre Oosten, Europa, USA, Canada, Australie en …
Vacature Inside Sales Coordinator
OOCL Netherlands Branch
OOCL Netherlands Branch, is een onderdeel van de in Hong Kong gevestigde scheepvaartgroep OOCL en is gespecialiseerd in het gecontaineriseerd handelsverkeer tussen het Verre Oosten, Europa, USA, Canada, Australie en …
Vacature Inside Sales Coordinator
OOCL Netherlands Branch
OOCL Netherlands Branch, is een onderdeel van de in Hong Kong gevestigde scheepvaartgroep OOCL en is gespecialiseerd in het gecontaineriseerd handelsverkeer tussen het Verre Oosten, Europa, USA, Canada, Australie en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Coördinator

Wat is de toekomst van Sales Coördinator?

Er is voldoende werkgelegenheid voor de Sales Coördinator. Veel organisaties verkopen diensten en/of producten en hebben hierdoor een Sales Coördinator in dienst. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook aanwezig. Zo kan de Sales Coördinator bijvoorbeeld doorgroeien tot Sales Manager.

Baankans Sales Coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sales Coördinator worden: Opleidingen tot Sales Coördinator

Wil je Sales Coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sales Coördinator.

Hoe word je een Sales Coördinator? 

Voor de functie van Sales Coördinator is affiniteit en ervaring in de sales vooral belangrijk. Er is geen specifieke opleiding, maar een commerciële of economische opleiding is vaak voldoende. Wel wordt er meestal HBO of WO denkniveau gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sales Coördinator

Er zijn geen opleidingen Sales Coördinator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sales Coördinator in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Sales Coördinator

Als je Sales Coördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sales Coördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sales Coördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sales Coördinator?

Competenties en Vaardigheden Sales Coördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sales Coördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sales Coördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sales Coördinator

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Sales Coördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sales Coördinator. Als Sales Coördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sales Coördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Sales Coördinator

Vakkennis voor een Sales Coördinator

Het is voor een Sales Coördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sales Coördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sales Coördinator


Werkervaring Sales Coördinator

Het is voor een startend Sales Coördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sales Coördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sales Coördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sales Coördinator

Met wie werkt een Sales Coördinator samen? 

De Sales Coördinator doet veel aan relatiebeheer en verkoopactiviteiten en heeft hierdoor veel contact met de klant. Ook kan de Sales Coördinator contact hebben met directe collega’s en collega’s bij andere afdeling. Zo kan de Sales Coördinator de marketingafdeling van advies voorzien over de te volgen marketingstrategie. Ook werkt de Sales Coördinator soms samen met de accountmanagers of accountbeheerders voor het contact met de klant.


  • Accountmanager
  • Accountbeheerder
Sales Coördinator


Organisaties waar een Sales Coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Coördinator meestal werkt.

Waar werkt een Sales Coördinator?

De Sales Coördinator kan bij allerlei organisaties werkzaam zijn. Diverse organisaties bieden bepaalde diensten en producten aan aan klanten. Bij veel van deze organisaties is een Sales Coördinator werkzaam. Al deze organisaties zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Coördinator

Waar kun je het beste werken als Sales Coördinator? Hieronder vind je de best door de Sales Coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Coördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Coördinator.

Welke competenties heeft een Sales Coördinator nodig?

Een Sales Coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales Coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Coördinator nodig? 

De Sales Coördinator moet doelgericht en gedreven werken. Resultaten en verkoopaantallen zijn belangrijk (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Coördinator de markt goed kunnen analyseren en ontwikkelingen tijdig signaleren en hierop inspelen (waarnemer). Verkopen blijft mensenwerk dus ook emoties en de gunfactor moeten niet onderschat worden.

Bekijk de persoonstypen voor Sales Coördinator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Coördinator iets voor je?

Zou je graag Sales Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Coördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar