Sales Coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Coördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales coördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales coördinator wordt.

Wat is een Sales Coördinator?

De Sales Coördinator is verantwoordelijk voor diverse salesactiviteiten. Zo heeft de Sales Coördinator contact met de klant, adviseert de Sales Coördinator de klant bij de aanschaf van de aangeboden diensten en producten, werkt offertes uit en zet diverse salesacties op. De werkzaamheden van de Sales Coördinator zijn hierdoor zeer divers en de functie van Sales Coördinator is ook een uitdagende functie.

Het contact met de klant is erg belangrijk voor de Sales Coördinator. De Sales Coördinator moet de klant goed adviseren over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. De Sales Coördinator moet de producten en diensten goed kennen en over de prijzen kunnen adviseren. De Sales Coördinator moet ook na een aankoop het contact met de klant onderhouden om zo later nogmaals iets aan de klant te kunnen verkopen. Relatiebeheer is een belangrijk speerpunt van de Sales Coördinator.

De Sales Coördinator verkoopt niet enkel aan de klant, maar voert ook alle werkzaamheden rondom de verkoop uit. Zo maakt de Sales Coördinator ook de offertes en regelt de verdere afhandeling. Ook moet de Sales Coördinator op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling op de markt. Hierdoor kan de Sales Coördinator de klant altijd op de hoogte houden en van het beste advies voorzien. Ook biedt de Sales Coördinator vaak ondersteuning aan andere afdeling, bijvoorbeeld bij marketingactiviteiten. De Sales Coördinator heeft door het vele klantencontact namelijk een goed beeld van de wensen en behoeften van de klant. De marketingafdeling kan deze gebruiken om een zo goed mogelijk marketingplan op te kunnen stellen.

Wil je werken als Sales Coördinator?

Werk je al als Sales Coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales Coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Coördinator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Accountmanager
  • Accountbeheerder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Coördinator

Wat verdient een Sales Coördinator?

Het startsalaris van een Sales Coördinator ligt ongeveer rond de 2000 euro en kan door het opdoen van ervaring oplopen tot ongeveer 4000 euro. Vaak wordt er ook een auto van de zaak geboden zodat de Sales Coördinator gemakkelijk naar de klant kan reizen.

Salarisschaal Sales Coördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sales Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Coördinator vacatures

Sales Coordinator
More Recruitment B.V.
Functieomschrijving Are you the Sales Coordinator we are looking for? Our client is an international design company, who is active in over 120 countries acros five continents. From out the …
Junior Sales Coordinator Amsterdam (f/ m/ d)
Holidu GmbH
Ben jij klaar voor het Holidu & Bookiply avontuur in Nederland? Bookiply hoort bij Holidu en is een reis & tech scale-up en bouwt op dit moment de voornaamsteproperty service …
Sales Coordinator
More Recruitment BV
Are you the Sales Coordinator we are looking for? Our client is an international design company, who is active in over 120 countries acros five continents. From out the office …
Junior Sales Coordinator Amsterdam (f/ m/ d)
Holidu GmbH
Ben jij klaar voor het Holidu & Bookiply avontuur in Nederland? Bookiply hoort bij Holidu en is een reis & tech scale-up en bouwt op dit moment de voornaamsteproperty service …
After Sales Coordinator
PRO-Intermediair
De functie.Als Coördinator sta je aan de basis van iedere succesvolle behandeling van uit te voeren service acties richting de klant en haar belangen wereldwijd nadat de producten en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Coördinator

Wat is de toekomst van Sales Coördinator?

Er is voldoende werkgelegenheid voor de Sales Coördinator. Veel organisaties verkopen diensten en/of producten en hebben hierdoor een Sales Coördinator in dienst. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook aanwezig. Zo kan de Sales Coördinator bijvoorbeeld doorgroeien tot Sales Manager.

Baankans Sales Coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sales Coördinator worden: Opleidingen tot Sales Coördinator

Wil je sales coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sales Coördinator? 

Voor de functie van Sales Coördinator is affiniteit en ervaring in de sales vooral belangrijk. Er is geen specifieke opleiding, maar een commerciële of economische opleiding is vaak voldoende. Wel wordt er meestal HBO of WO denkniveau gevraagd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sales Coördinator

Sales training Consultative Selling - Customized
Consultative Selling 2.0 - Mastertraining voor professionals Een training die volledig in het teken staat van een bijzondere verkoopfilosofie. Bij consultative selling ligt de focus op het toevoegen van waarde …
MBO Leergang Marketing en Sales
Resultaat Na deze MBO leergang Marketing en Sales bent u in staat om op een praktische en doeltreffende manier te werken binnen de afdelingen marketing en sales. U heeft inzicht in …
MBO Leergang Marketing en Sales
Resultaat Na deze MBO leergang Marketing en Sales bent u in staat om op een praktische en doeltreffende manier te werken binnen de afdelingen marketing en sales. U heeft inzicht in …
Online b2b sales boost programma
In het persoonlijke b2b sales boost programma wordt je als b2b sales professional over een periode van ruim twee maanden intensief individueel begeleid om een sprong te maken in jouw …
Sales B (Verkoopleider of Accountmanager)
Met dit diploma kun je jezelf ook goed verkopen bij een werkgever! Het Sales-B examen is bedoeld voor personen die betrokken zijn bij het opstellen van en die verantwoordelijk zijn …
Meer opleidingen Sales Coördinator

Weet je nog niet of je Sales Coördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sales Coördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sales Coördinator

Met wie werkt een Sales Coördinator samen? 

De Sales Coördinator doet veel aan relatiebeheer en verkoopactiviteiten en heeft hierdoor veel contact met de klant. Ook kan de Sales Coördinator contact hebben met directe collega’s en collega’s bij andere afdeling. Zo kan de Sales Coördinator de marketingafdeling van advies voorzien over de te volgen marketingstrategie. Ook werkt de Sales Coördinator soms samen met de accountmanagers of accountbeheerders voor het contact met de klant.


  • Accountmanager
  • Accountbeheerder
Sales Coördinator


Organisaties waar een Sales Coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Coördinator meestal werkt.

Waar werkt een Sales Coördinator?

De Sales Coördinator kan bij allerlei organisaties werkzaam zijn. Diverse organisaties bieden bepaalde diensten en producten aan aan klanten. Bij veel van deze organisaties is een Sales Coördinator werkzaam. Al deze organisaties zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Coördinator

Waar kun je het beste werken als Sales Coördinator? Hieronder vind je de best door de Sales Coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Coördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Coördinator.

Welke competenties heeft een Sales Coördinator nodig?

Een Sales Coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales Coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Coördinator nodig? 

De Sales Coördinator moet doelgericht en gedreven werken. Resultaten en verkoopaantallen zijn belangrijk (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Coördinator de markt goed kunnen analyseren en ontwikkelingen tijdig signaleren en hierop inspelen (waarnemer). Verkopen blijft mensenwerk dus ook emoties en de gunfactor moeten niet onderschat worden.

Bekijk de persoonstypen voor Sales Coördinator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Coördinator iets voor je?

Zou je graag Sales Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Coördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar