Servicemonteur Werktuigbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Servicemonteur Werktuigbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep servicemonteur werktuigbouwkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je servicemonteur werktuigbouwkunde wordt.

Wat is een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde is een technicus die onderhoudswerkzaamheden uitvoert en storingen verhelpt. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt bij industriële en toeleverende bedrijven van (half)producten en (half)fabricaten. Zo kan de Servicemonteur Werktuigbouwkunde werken in de machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, metaalproductenindustrie, voeding- en genotsmiddelenindustrie, chemie en de hout- en papierindustrie. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt bij deze bedrijven op de afdeling storing of bij de technische dienst.

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde voert (eenvoudige) onderhoudswerkzaamheden uit in het elektrotechnische deel van machines en installaties. Daarnaast is een belangrijke taak van de Servicemonteur Werktuigbouwkunde het signaleren en verhelpen van storingen. Als een machine of apparaat een storing geeft, moet de Servicemonteur Werktuigbouwkunde op zoek gaan naar de oorzaak van deze storing en deze verhelpen.

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde kan zowel in het eigen bedrijf werken als op locatie bij klanten. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde doet veelal uitvoerende werkzaamheden en werkt zelfstandig. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde moet zelfstandig beslissingen kunnen nemen en storingen verhelpen. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt wel onder een leidinggevende die bij problemen kan helpen, ook kunnen collega’s hierbij uitkomst bieden.

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde kent verschillende installatietechnieken en weet hoe deze toegepast moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen en onderhouden van ventilatiesystemen, centrale verwarming, riolering en gas- en waterinstallaties.

Wil je werken als Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Werk je al als Servicemonteur Werktuigbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Servicemonteur Werktuigbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wat verdient een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Een beginnende Servicemonteur Werktuigbouwkunde verdient minimaal 1500 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 3000 euro. Het salaris is wel afhankelijk van het bedrijf waar de Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk.

Salarisschaal Servicemonteur Werktuigbouwkunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Servicemonteur Werktuigbouwkunde vacatures

Servicemonteur elektrotechniek | Servicemonteur werktuigbouwkunde
Strukton Worksphere
Ben jij een servicegerichte monteur met kennis van elektrotechnische óf werktuigbouwkundige installaties of allebei? Wie weet kan jij ons klantteam komen versterken? We maken graag kennis met je om te …
Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Van Rennes Elektro & Installatietechniek
Wat kun je verwachten? Een goedgevulde loonstrook. Een jaarlijks keuzebudget van €500,- waarmee wij jouw sportabonnement of nieuwe fiets betalen. Aantrekkelijke studieregelingen. Opties om je (aanvullende) rijbewijzen op onze kosten …
SERVICEMONTEUR WERKTUIGBOUWKUNDE
ENGIE
Ben jij er klaar voor om als Servicemonteur Werktuigbouwkunde de verantwoordelijkheid op je te nemen om de klanten van ENGIE zo weinig mogelijk productieverlies te laten leiden? Functieomschrijving Als Servicemonteur …
Servicemonteur werktuigbouwkunde
Krosto Techniek
Je bedient en beheert de werktuigbouwkundige gebouwinstallaties. Je signaleert de noodzaak tot (extra) onderhoud aan de installaties. Je verhelpt technische storingen aan de werktuigbouwkundige installaties. Je begeleidt monteurs van toeleveranciers …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wat is de toekomst van Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Er is voldoende werk voor de Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Zo kan de opleiding Servicetechnicus Werktuigbouwkunde (MBO niveau 4) gevolgd worden als verdieping.

Baankans Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Servicemonteur Werktuigbouwkunde worden: Opleidingen tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wil je servicemonteur werktuigbouwkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Servicemonteur Werktuigbouwkunde? 

Voor de functie van Servicemonteur Werktuigbouwkunde wordt minimaal MBO werk- en denkniveau gevraagd. Een opleiding die gevolgd kan worden is de MBO opleiding Servicemonteur Werktuigbouwkunde (niveau 3). Deze opleiding wordt ook wel Service Apparatuur en Installaties genoemd. Binnen deze opleiding wordt alle kennis en alle vaardigheden aangeleerd die belangrijk zijn voor de Servicemonteur Werktuigbouwkunde. De opleiding kan meestal als BBL opleiding gevolgd worden. Hierbij werkt de Servicemonteur Werktuigbouwkunde in opleiding vier dagen in de week en gaat één dag in de week naar school. De opleiding Servicemonteur Werktuigbouwkunde duurt ongeveer twee jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Meer opleidingen Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Weet je nog niet of je Servicemonteur Werktuigbouwkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Servicemonteur Werktuigbouwkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Met wie werkt een Servicemonteur Werktuigbouwkunde samen? 

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt veelal zelfstandig. Wel werkt de Servicemonteur Werktuigbouwkunde onder een leidinggevende. Ook kan bij problemen hulp aan collega’s gevraagd worden. Verder heeft de Servicemonteur Werktuigbouwkunde ook met de klant te maken.


Servicemonteur Werktuigbouwkunde


Organisaties waar een Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Servicemonteur Werktuigbouwkunde meestal werkt.

Waar werkt een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde is meestal werkzaam bij industriële en toeleverende bedrijven van (half)producten en (half)fabricaten. Zo kan de Servicemonteur Werktuigbouwkunde werken in de machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, metaalproductenindustrie, voeding- en genotsmiddelenindustrie, chemie en de hout- en papierindustrie. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt bij de technische dienst of op de afdeling storing. Al deze bedrijven zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Servicemonteur Werktuigbouwkunde? Hieronder vind je de best door de Servicemonteur Werktuigbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Servicemonteur Werktuigbouwkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Servicemonteur Werktuigbouwkunde.

Welke competenties heeft een Servicemonteur Werktuigbouwkunde nodig?

Een Servicemonteur Werktuigbouwkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Servicemonteur Werktuigbouwkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Servicemonteur Werktuigbouwkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Servicemonteur Werktuigbouwkunde nodig? 

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde moet goed kunnen werken en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Als er een storing is, moet deze zo snel mogelijk gesignaleerd, geanalyseerd en opgelost worden. Daarnaast moet de Servicemonteur Werktuigbouwkunde ook goed in kunnen schatten waar het probleem ligt en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Servicemonteur Werktuigbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar