Servicemonteur Werktuigbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Servicemonteur Werktuigbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep servicemonteur werktuigbouwkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je servicemonteur werktuigbouwkunde wordt.

 

Wat is een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde is een technicus die onderhoudswerkzaamheden uitvoert en storingen verhelpt. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt bij industriële en toeleverende bedrijven van (half)producten en (half)fabricaten. Zo kan de Servicemonteur Werktuigbouwkunde werken in de machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, metaalproductenindustrie, voeding- en genotsmiddelenindustrie, chemie en de hout- en papierindustrie. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt bij deze bedrijven op de afdeling storing of bij de technische dienst.

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde voert (eenvoudige) onderhoudswerkzaamheden uit in het elektrotechnische deel van machines en installaties. Daarnaast is een belangrijke taak van de Servicemonteur Werktuigbouwkunde het signaleren en verhelpen van storingen. Als een machine of apparaat een storing geeft, moet de Servicemonteur Werktuigbouwkunde op zoek gaan naar de oorzaak van deze storing en deze verhelpen.

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde kan zowel in het eigen bedrijf werken als op locatie bij klanten. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde doet veelal uitvoerende werkzaamheden en werkt zelfstandig. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde moet zelfstandig beslissingen kunnen nemen en storingen verhelpen. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt wel onder een leidinggevende die bij problemen kan helpen, ook kunnen collega’s hierbij uitkomst bieden.

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde kent verschillende installatietechnieken en weet hoe deze toegepast moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen en onderhouden van ventilatiesystemen, centrale verwarming, riolering en gas- en waterinstallaties.Wil je werken als Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Werk je al als Servicemonteur Werktuigbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Servicemonteur Werktuigbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wat verdient een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Een beginnende Servicemonteur Werktuigbouwkunde verdient minimaal 1500 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 3000 euro. Het salaris is wel afhankelijk van het bedrijf waar de Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk.

Salarisschaal Servicemonteur Werktuigbouwkunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Servicemonteur Werktuigbouwkunde vacatures

Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Kracht Recruitment
Werk jij graag zelfstandig of in een klein team en vind je problemen oplossen en met klanten spreken het leukste onderdeel van je werk? Ga als Servicemonteur Werktuigbouwkunde aan de …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde - Capelle aan den IJssel
Abilitec, Capelle aan den IJssel
Installatiemonteur - Als Servicemonteur Werktuigbouwkunde ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en wijzigen van gebouwgebonden werktuigbouwkundige, zoals (HVAC) installaties hieronder vallen o.a. de verwarmingsinstallaties, luchtbehandeling en koeling voor eindgebruikers binnen …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde - Son en Breugel
Strukton Worksphere, Son en Breugel
Monteur Werktuigbouwkunde - Servicemonteur Werktuigbouwkunde Son, 40 uur per week Word jij onze nieuwe servicemonteur werktuigbouwkunde? Zoek jij een zelfstandige baan waar jij verantwoordelijk bent voor het technisch onderhoud bij …
Vacature Servicemonteur werktuigbouwkunde
Krosto Techniek
Je repareert, vervangt en verzorgt de nieuwbouw van werktuigbouwkundige installaties, zoals heaters en koelmachines. Je documenteert je werkzaamheden nauwkeurig voor latere rapportages. Je instrueert en adviseert klanten en gebruikers. Aan …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Young Engineering
Voor onze opdrachtgever in regio Arnhem zijn wij op zoek naar een Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Je bezoekt klanten op diverse locaties met je bedrijfsbus. De locaties kunnen variëren van kantoren, industrie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wat is de toekomst van Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Er is voldoende werk voor de Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Zo kan de opleiding Servicetechnicus Werktuigbouwkunde (MBO niveau 4) gevolgd worden als verdieping.

Baankans Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Servicemonteur Werktuigbouwkunde worden: Opleidingen tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wil je Servicemonteur Werktuigbouwkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Servicemonteur Werktuigbouwkunde.

Hoe word je een Servicemonteur Werktuigbouwkunde? 

Voor de functie van Servicemonteur Werktuigbouwkunde wordt minimaal MBO werk- en denkniveau gevraagd. Een opleiding die gevolgd kan worden is de MBO opleiding Servicemonteur Werktuigbouwkunde (niveau 3). Deze opleiding wordt ook wel Service Apparatuur en Installaties genoemd. Binnen deze opleiding wordt alle kennis en alle vaardigheden aangeleerd die belangrijk zijn voor de Servicemonteur Werktuigbouwkunde. De opleiding kan meestal als BBL opleiding gevolgd worden. Hierbij werkt de Servicemonteur Werktuigbouwkunde in opleiding vier dagen in de week en gaat één dag in de week naar school. De opleiding Servicemonteur Werktuigbouwkunde duurt ongeveer twee jaar.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Frequentieregelaars
Voor wie Je bent een aantal jaren werkzaam in de utilitaire of industriële elektrotechniek of werktuigbouwkunde (als servicemonteur, operator, medewerker TD of werkvoorbereider) en je hebt te maken met motorregelingen …
Frequentieregelaars

Omscholen of doorgroeien tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Als je Servicemonteur Werktuigbouwkunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Servicemonteur Werktuigbouwkunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Competenties en Vaardigheden Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Servicemonteur Werktuigbouwkunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Servicemonteur Werktuigbouwkunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Als Servicemonteur Werktuigbouwkunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Servicemonteur Werktuigbouwkunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Vakkennis voor een Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Het is voor een Servicemonteur Werktuigbouwkunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Servicemonteur Werktuigbouwkunde


Werkervaring Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Het is voor een startend Servicemonteur Werktuigbouwkunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Servicemonteur Werktuigbouwkunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Servicemonteur Werktuigbouwkunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Met wie werkt een Servicemonteur Werktuigbouwkunde samen? 

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt veelal zelfstandig. Wel werkt de Servicemonteur Werktuigbouwkunde onder een leidinggevende. Ook kan bij problemen hulp aan collega’s gevraagd worden. Verder heeft de Servicemonteur Werktuigbouwkunde ook met de klant te maken.


Servicemonteur Werktuigbouwkunde


Organisaties waar een Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Servicemonteur Werktuigbouwkunde meestal werkt.

Waar werkt een Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde is meestal werkzaam bij industriële en toeleverende bedrijven van (half)producten en (half)fabricaten. Zo kan de Servicemonteur Werktuigbouwkunde werken in de machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, metaalproductenindustrie, voeding- en genotsmiddelenindustrie, chemie en de hout- en papierindustrie. De Servicemonteur Werktuigbouwkunde werkt bij de technische dienst of op de afdeling storing. Al deze bedrijven zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Servicemonteur Werktuigbouwkunde? Hieronder vind je de best door de Servicemonteur Werktuigbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Servicemonteur Werktuigbouwkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Servicemonteur Werktuigbouwkunde.

Welke competenties heeft een Servicemonteur Werktuigbouwkunde nodig?

Een Servicemonteur Werktuigbouwkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Servicemonteur Werktuigbouwkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Servicemonteur Werktuigbouwkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Servicemonteur Werktuigbouwkunde nodig? 

De Servicemonteur Werktuigbouwkunde moet goed kunnen werken en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Als er een storing is, moet deze zo snel mogelijk gesignaleerd, geanalyseerd en opgelost worden. Daarnaast moet de Servicemonteur Werktuigbouwkunde ook goed in kunnen schatten waar het probleem ligt en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Servicemonteur Werktuigbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Servicemonteur Werktuigbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Servicemonteur Werktuigbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Servicemonteur Werktuigbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Werktuigbouwkunde?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
ABC Professionals
Bedrijfsprofiel:De werkzaamheden zullen worden verricht bij een installatiebedrijf dat staat voor totaaloplossingen, vakwerk & betrouwbare service in de installatietechniek. Zij creëren en realiseren innovatieve energiebewuste concepten met optimaal comfort. …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Strukton Worksphere
Servicemonteur Werktuigbouwkunde Son, 40 uur per week Word jij onze nieuwe servicemonteur werktuigbouwkunde? Zoek jij een zelfstandige baan waar jij verantwoordelijk bent voor het technisch onderhoud bij een grote diversiteit …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Strukton Worksphere
Servicemonteur Werktuigbouwkunde Son, uur per week Word jij onze nieuwe servicemonteur werktuigbouwkunde? Zoek jij een zelfstandige baan waar jij verantwoordelijk bent voor het technisch onderhoud bij een grote diversiteit aan klanten …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Kracht Recruitment
Werk jij graag zelfstandig of in een klein team en vind je problemen oplossen en met klanten spreken het leukste onderdeel van je werk? Ga als Servicemonteur Werktuigbouwkunde aan de …
Vacature Servicemonteur Werktuigbouwkunde
Kracht Recruitment
Ben jij goed in het vinden van storingen en kan je al aan de installatie horen wat er mankeert? Ga als Servicemonteur Werktuigbouwkunde in de omgeving van ’s-Hertogenbosch aan de …

Actuele blogposts


reacties op Servicemonteur Werktuigbouwkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar