Signmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Signmaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep signmaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je signmaker wordt.

 

Wat is een Signmaker?

Een Signmaker houdt zich bezig met visuele communicatie, zoals billboards, vlaggen, bewegwijzering, posters, naamborden, lichtreclame of gevelreclame.

Eerst maakt een Signmaker een technisch ontwerp op de computer. Dan maakt hij het product met behulp van bijvoorbeeld een snijplotter, een hittepers, een graveermachine, een freesmachine en een printer. Ten slotte monteert hij het product op de juiste plek. Hiervoor heeft hij soms wel een vergunning nodig.

Soms geeft de Signmaker ook leiding aan een team. Of er een Leidinggevende is of niet, hangt af van de grootte van het bedrijf waar de Signmaker werkzaam is. Ook maakt de Signmaker, afhankelijk van zijn gevolgde opleiding, soms een ondernemingsplan, houdt hij zich bezig met acquisitie en calculatie. Wil je werken als Signmaker?

Werk je al als Signmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Signmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Signmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Signmaker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Vormgever
 • Projectleider
 • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Signmaker

Wat verdient een Signmaker?

Een Signmaker kan rekenen op zo’n €1500,- tot €3800,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Signmaker.

De signsector heeft een eigen cao. Hierin staat bijvoorbeeld dat een Signmaker recht heeft op een vakantietoeslag van 8% van het vaste brutoloon, een onkostenvergoeding, een toeslag voor nachtdiensten en een kostenvergoeding voor relevante scholing. 

Salarisschaal Signmaker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Signmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Signmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Signmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Signmaker vacatures

Vacature Stage: Signmaker
Fotofabriek
Fotofabriek zoekt een Stage: Signmaker te MBO geplaatst op 06-11-2020 Stage: Signmaker Wie zijn wij? Fotofabriek is sinds 2008 opgericht en is onderdeel van Chris Russell BV. Chris Russell is …
Vacature Signmaker
Luba
Over de functie Wij zijn op zoek naar een zelfstandige en ervaren signmaker/decorateur. Jij gaat samen met een team op pad om de klanten te voorzien van promotiemateriaal zoals gevel- …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Signmaker

Wat is de toekomst van Signmaker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Signmaker is in economisch slechte tijden vaak niet heel goed. Veel bedrijven die zich bezighouden met belettering zijn de afgelopen jaren failliet gegaan.

Bij goed functioneren kan een Signmaker doorgroeien naar Afdelingshoofd of Projectleider. Ook kan hij zijn eigen bedrijf oprichten. Eventueel kan de Signmaker ook doorstuderen op het HBO, bijvoorbeeld in de richting van industrieel ontwerpen. 

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Signmaker worden: Opleidingen tot Signmaker

Wil je Signmaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Signmaker.

Hoe word je een Signmaker? 

Om Signmaker te worden, moet een MBO-signopleiding gedaan worden. Deze opleiding bestaat op verschillende niveaus.

Op niveau 2 is er de opleiding Medewerker Sign. Deze studie duurt twee jaar. De student leert hoe hij de machines moet bedienen en hoe dus hoe hij de producten moet vervaardigen.

Op niveau 3 is er de opleiding Allround Signmaker. De Signmaker heeft dan tevens contact met de opdrachtgevers en hij stuurt de medewerkers aan. Deze opleiding kan gevolgd worden na de opleiding op niveau 2 en duurt één jaar.

De opleiding Signspecialist op niveau 4 leidt de Signmaker op tot iemand die ook technische ontwerpen maakt, zoals gevelconstructies. Ook kan de Signmaker na afronding van deze opleiding een ondernemingsplan opstellen. Ook deze vervolgopleiding duurt weer één jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Signmaker

Er zijn geen opleidingen Signmaker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Signmaker in werkt

Bekijk alle opleidingen Architectuur & Design

Omscholen of doorgroeien tot Signmaker

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Signmaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Signmaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Signmaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Signmaker?

Competenties en Vaardigheden Signmaker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Signmaker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Signmaker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Signmaker

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Signmaker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Signmaker. Als Signmaker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Signmaker

Het is voor een Signmaker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Signmaker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Signmaker


Werkervaring Signmaker

Het is voor een startend Signmaker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Signmaker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Signmaker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Signmaker

Met wie werkt een Signmaker samen? 

Het netwerk van een Signmaker bestaat doorgaans uit collega’s, een leidinggevende, een Vormgever, een Projectleider en opdrachtgevers. 


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Vormgever
 • Projectleider
 • Opdrachtgevers
Signmaker


Organisaties waar een Signmaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Signmaker meestal werkt.

Waar werkt een Signmaker?

Een Signmaker is werkzaam in de profitsector. De Signmaker werkt bijvoorbeeld bij een reclamebedrijf, een gespecialiseerd signbedrijf of hij werkt op de signafdeling van een warenhuis of andere grote winkel(keten). Ook kan het zijn dat de Signmaker een eigen bedrijf heeft. 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Signmaker

Waar kun je het beste werken als Signmaker? Hieronder vind je de best door de Signmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Signmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Signmaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Signmaker.

Welke competenties heeft een Signmaker nodig?

Een Signmaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Signmaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Signmaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Signmaker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Signmaker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Op sommige opdrachten staat een grote tijdsdruk. De Signmaker moet dus efficiënt en doelgericht werken (Succesvolle Werker).

Tevens is een grote nauwkeurigheid vereist. Er mogen geen fouten zitten in de ontwerpen en realisering van die ontwerpen. Een Signmaker is dus kritisch en veeleisend (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor SignmakerInterview met een Signmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Signmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Signmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Signmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Signmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Signmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Signmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Signmaker iets voor je?

Zou je graag Signmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Signmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Signmaker

Ik ben een student

Hoeveel geld verdien je er mee?? Niet veel

roy wisse

Sign  is een slecht betaalde Branch

Dirk

Het is maar net wat je onder slecht verstaat.Gr.

lol

Signmaker is een perfecte baan

Henri

Volledig mee eens.Voor de duidelijkheid,je moet wel creatief zijn.Gr.Henri

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar