Slagbaltrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Slagbaltrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Slagbaltrainer train je een of meerder groepen in Slagbal. De Slagbaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Slagbaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.    

Ook is het aan de Slagbaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.    

De Slagbaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Slagbaltrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.    

Wil je werken als Slagbaltrainer?

Werk je al als Slagbaltrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Slagbaltrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Slagbaltrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Slagbaltrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Slagbaltrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Slagbaltrainer

Wat verdient een Slagbaltrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Slagbaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Slagbaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Slagbaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Slagbaltrainer. Als de Slagbaltrainer al jaren lesgeeft in Slagbal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Slagbaltrainers. Dan zal de Slagbaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Slagbaltrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Slagbaltrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Slagbaltrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Slagbaltrainer? 

 

 

Voor de Slagbaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Slagbaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Slagbaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Slagbaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Slagbaltrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Slagbaltrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.      

Baankans Slagbaltrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Slagbaltrainer worden: Opleidingen tot Slagbaltrainer

Hoe word je een Slagbaltrainer? 

 

De Slagbaltrainer kan in principe les geven in Slagbal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Slagbaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Slagbaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Slagbaltrainer, hoe hoger het niveau van de Slagbaltrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de Slagbaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Slagbaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Slagbaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Slagbaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

  

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Slagbaltrainer

Meer opleidingen Slagbaltrainer

Weet je nog niet of je Slagbaltrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Slagbaltrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Slagbaltrainer

Met wie werkt een Slagbaltrainer samen? 

 

De Slagbaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Slagbaltrainers. Zeker als de Slagbaltrainer werkzaam is op een Slagbalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Slagbaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Slagbaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Slagbaltrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.    


 • Leerlingen
 • Slagbaltrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Slagbaltrainer


Organisaties waar een Slagbaltrainer werkzaam is

Waar werkt een Slagbaltrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Slagbaltrainer werkzaam is. Als de Slagbaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Slagbalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Slagbaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.   

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Slagbaltrainer

Waar kun je het beste werken als Slagbaltrainer? Hieronder vindt je de best door de Slagbaltrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Slagbaltrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Slagbaltrainer:

Welke competenties heeft een een Slagbaltrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Slagbaltrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Slagbaltrainer nodig? 

 

Als Slagbaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Slagbaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Slagbaltrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Slagbaltrainer ook zien als leider. Bij Slagbal wordt er ook meestal op een groot veld getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de Slagbaltrainer een goede waarnemer is. De Slagbaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Slagbaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht

Bekijk de persoonstypen voor Slagbaltrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Slagbaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Slagbaltrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Slagbaltrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Slagbaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Slagbaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Slagbaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Slagbaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Slagbaltrainer iets voor je?

Zou je graag Slagbaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Slagbaltrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Slagbaltrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar