Social Trader Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Social Trader? Lees de functieomschrijving.

Een Social Trader is iemand die handelt in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparten en indexfondsen en zijn strategie deelt met anderen. Hij zit thuis of op kantoor achter de computer. Hij houdt de beurs in de gaten en koopt en/of verkoopt aandelen en andere financiële instrumenten.
 
Een Social Trader onderscheidt zich  van een Trader door zijn transparantie. Hij is erg ervaren en laat zich volgen door webtrading software. Andere Traders kunnen zijn strategie en belegging zien en kopiëren. Hoe meer volgers de Social Trader heeft, hoe meer geld hij verdient. 
 
Social Trading gaat ervan uit dat je door gebruik te maken van de kennis en expertise van andere Traders geld kan verdienen.
 

Wil je werken als Social Trader?

Werk je al als Social Trader en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Social Trader worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Social Trader, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Social Trader in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Traders
  • Manager
  • Beleggers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Social Trader

Wat verdient een Social Trader?

Een Social Trader verdient zo tussen de €4000,- en €7000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van onder meer leeftijd, ervaring en het aantal mensen dat jouw trades kopieert.

Vaak krijgen Social Traders royale bonussen. Ook kan er sprake zijn van winstdelingen. Verder kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden gelden als een werktelefoon, scholingsmogelijkheden en een auto van de zaak. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je werkt. Als je voor jezelf werkt, zijn er geen secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Salarisschaal Social Trader

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Social Trader

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Social Trader

Hoe goed is de toekomst voor de Social Trader? 
Het arbeidsmarktperspectief voor Social Traders is redelijk. Je kunt eigenlijk alleen aan de slag bij grote, beursgenoteerde bedrijven. Overigens kun je er ook voor kiezen om een traineeship te doen en door te groeien naar een functie als Trader.
 
Je start als Trader. Bij goede resultaten kun je een Social Trader worden door je strategieën te laten volgen door computersoftware. 
 

Baankans Social Trader

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Social Trader worden: Opleidingen tot Social Trader

Hoe word je een Social Trader? 

Social trading leer je in principe in de praktijk. Er zijn boeken over technische en fundamentele analyses, maar het echte handelen leer je alleen door het te doen. Een HBO-diploma in de richting van economie, accountancy of wiskunde is echter wel handig. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Social Trader

Meer opleidingen Social Trader

Weet je nog niet of je Social Trader wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Social Trader of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Social Trader

Met wie werkt een Social Trader samen? 

Een Social Trader komt in contact met andere Traders. Soms is dit alleen online contact. Ook is er een manager, bij wie hij/zij terecht kan voor overleg of bij problemen. Natuurlijk is er ook contact met klanten (beleggers).


  • Traders
  • Manager
  • Beleggers
Social Trader


Organisaties waar een Social Trader werkzaam is

Waar werkt een Social Trader meestal? 
In principe werkt een Social Trader bij een groot, beursgenoteerd bedrijf. Zowel nationaal als internationaal zijn er mogelijkheden. 
 
Je kunt je ook als ZZP’er in laten huren door bedrijven of particulieren.
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Social Trader

Waar kun je het beste werken als Social Trader? Hieronder vindt je de best door de Social Trader beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Social Trader.

Competenties, Skills en Vaardigheden Social Trader:

Welke competenties heeft een een Social Trader nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Social Trader

Wat voor persoonlijkheid heb je als Social Trader nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Social Trader zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.
 
Om succesvol te zijn, moet een Trader koelbloedig zijn. Hij moet risico’s durven nemen, maar wel voorzichtig blijven. Ook moet hij snel beslissingen kunnen nemen en nieuwsgierig zijn naar zijn vak en alles wat er in de wereld gebeurt. Tevens is hij stressbestendig en gepassioneerd. Werkroosters van soms wel 80 uur vindt hij niet erg (Succesvolle Werker).
 
Bovendien is een Trader iemand die goed kan observeren. Wat doet de beurs? Op welk moment kan ik het beste een aandeel verkopen of aankopen? Hij is analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).
 
Het is belangrijk om niet overmoedig te zijn. Je moet niet de illusie hebben dat je binnen een dag miljonair kunt zijn. Bescheidenheid is van belang. Ook is een Social Trader sociaal. Hij vindt het prima als anderen leren van zijn beleggingsstrategieën. 
 

Bekijk de persoonstypen voor Social TraderInterview met een Social Trader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Social Trader

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Social Trader

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Social Trader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Social Trader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Social Trader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Social Trader. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Social Trader iets voor je?

Zou je graag Social Trader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Social Trader bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Social Trader

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar