Trader Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trader? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep trader. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je trader wordt.

 

Wat is een Trader?

Een Trader of Financial Trader is iemand die handelt in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparten en indexfondsen. Hij zit thuis of op kantoor achter de computer. Hij houdt de beurs in de gaten en koopt en/of verkoopt aandelen en andere financiële instrumenten. 
 
Een Trader werkt voor een bedrijf of wordt ingehuurd door particulieren. Van Jan Modaal tot grote, internationale bedrijven. Hij treedt dan dus op als vertegenwoordiger van beleggers. De kosten voor de beleggers blijven laag, omdat de Trader heel veel mensen vertegenwoordigt. Op deze manier is het financiële risico laag en is het voor beleggers toch aantrekkelijk om actief te zijn op de beleggingsmarkt. 
 
Na een beursdag maakt hij de balans op. Hij rapporteert of hij winst of verlies heeft gemaakt die dag.
 
Een Trader maakt vaak lange werkdagen. Naast het handelen, is hij ook bezig met netwerken. Hij gaat naar presentaties, gala’s en diners. Dit doet hij om klanten binnen te slepen voor het bedrijf waarvoor hij werkt.
 
Een Trader kan handelen in aandelen en opties maar ook in bitcoins en andere cryptocurrencies.
 


Wil je werken als Trader?

Werk je al als Trader en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trader worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Trader, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trader in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Traders
 • Manager
 • Beleggers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3750 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

36


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trader

Wat verdient een Trader?

Een Trader verdient zo tussen de €3750,- en €7000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van onder meer leeftijd en ervaring. Uiteraard verdien je in een junior-functie minder dan in een senior-functie.
 
Vaak krijgen Traders royale bonussen. Ook kan er sprake zijn van winstdelingen. Verder kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden gelden als een werktelefoon, scholingsmogelijkheden en een auto van de zaak. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je werkt.
 

Salarisschaal Trader

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Trader

Op zoek naar een nieuwe baan als Trader? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trader. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Trader vacatures

Vacature International Trader (German Market)
Good Company
Leer de organisatie kennen This business is an international trading house that consists of four all-round import and export divisions. Their field of operations is global, selling branded and non-branded …
Vacature International Trader (French Market)
Good Company
Leer de organisatie kennen This business is an international trading house that consists of four all-round import and export divisions. Their field of operations is global, selling branded and non-branded …
Vacature International Trader (Perfumes)
Good Company
Leer de organisatie kennen My client has been 25 years a trading house in the global supply and distribution of branded goods. Being one of Europe’s leading wholesalers specialising in …
Vacature Sales Trader Biofuels
Good Company
Leer de organisatie kennen My client is the leading independent financial intermediary on the European mainland. They connect a wide variety of governmental, corporate and financial clients. They operate from …
Vacature Trader Green Certificates
Good Company
Leer de organisatie kennen My client is a leading company specialising in financial intermediary on the European mainland. They work with a myriad of clients in financial, governmental and corporate …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trader

Wat is de toekomst van Trader?

Het arbeidsmarktperspectief voor Traders is redelijk. Je kunt eigenlijk alleen aan de slag bij grote, beursgenoteerde bedrijven. Overigens kun je er ook voor kiezen om een traineeship te doen en door te groeien naar een functie als Trader.
 
Je start als Junior Trader. Bij goede resultaten kun je een senior-functie bekleden. Je kunt een team aansturen en meer verantwoordelijkheden krijgen.
 

Huidige aantal vacatures

36


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Trader worden: Opleidingen tot Trader

Wil je Trader worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Trader.

Hoe word je een Trader? 

Om een succesvolle Trader te worden, is het handig een diploma in de economie, boekhoudkunde of wiskunde op zak te hebben.
 
Echter, beleggen leer je niet uit een boek. Natuurlijk leer je wel over technische en fundamentele analyses, maar het echte ‘traden’ leer je alleen in de praktijk. Je moet ook over een aangeboren talent beschikken. 
 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Trader

Driedaagse trading cursus
In de driedaagse intensieve trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke methode die voor een groot deel …
Driedaagse trading cursus
A Simple Strategy For Swing Trading The Stock Market Using Only One Technical Indicator On Your Charts
Description I've been a full-time trader of the Stock Market for almost twenty years, and I have developed a very simple and effective strategy for Swing Trading Stocks, ETF's - …
A Simple Strategy For Swing Trading The Stock Market Using Only One Technical Indicator On Your Charts
BMV Property Lead Generation
Description To be a successful property trader you need leads otherwise you don't find potential below market value (BMV) property deals. A motivated seller is your lead. In this course, …
BMV Property Lead Generation
Protecting Your Stock Positions With Options
Description You wouldn't jump out of a plane without a parachute,.... would you??? Why do most people jump into the stock market with no protection? When the Stock Market was doing …
Protecting Your Stock Positions With Options
How 20% A Month Is Very Achievable With Options Trading
Description Options trading has been associate with complicated and only reserve for sophisticated traders. However, it is the secret weapon to generate extremely high percentage monthly return and you should …
How 20% A Month Is Very Achievable With Options Trading

Omscholen of doorgroeien tot Trader

Als je Trader wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Trader zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Trader

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Trader?

Competenties en Vaardigheden Trader

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Trader nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Trader nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Trader

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Persoonlijkheid van een Trader

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Trader. Als Trader wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Trader:


zie volledige beschrijving persoonstype Trader

Vakkennis voor een Trader

Het is voor een Trader ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Trader zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Trader

Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Werkervaring Trader

Het is voor een startend Trader die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Trader is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Effectenhandelaar, Social Trader, Copy Trader .

Iets anders leren?

Is Trader het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Trader

Met wie werkt een Trader samen? 

Een Trader komt in contact met andere Traders. Ook is er een manager, bij wie hij terecht kan voor overleg of bij problemen. Natuurlijk is er ook contact met klanten (beleggers).


 • Traders
 • Manager
 • Beleggers
 • Klanten
Trader


Organisaties waar een Trader werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trader meestal werkt.

Waar werkt een Trader?

Over het algemeen werk je bij een groot, beursgenoteerd bedrijf. Zowel nationaal als internationaal zijn er mogelijkheden. 
 
Je kunt je ook als ZZP’er in laten huren.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Trader

Waar kun je het beste werken als Trader? Hieronder vind je de best door de Trader beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

HTG

Locatie: Groningen

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Trader:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trader.

Welke competenties heeft een Trader nodig?

Een Trader heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Trader

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trader passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trader nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Trader zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.
 
Om succesvol te zijn, moet een Trader koelbloedig zijn. Hij moet risico’s durven nemen, maar wel voorzichtig blijven. Ook moet hij snel beslissingen kunnen nemen en nieuwsgierig zijn naar zijn vak en alles wat er in de wereld gebeurt. Tevens is hij stressbestendig en gepassioneerd. Werkroosters van soms wel 80 uur vindt hij niet erg (Succesvolle Werker).
 
Bovendien is een Trader iemand die goed kan observeren. Wat doet de beurs? Op welk moment kan ik het beste een aandeel verkopen of aankopen? Hij is analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).
 
Het is belangrijk om niet overmoedig te zijn. Je moet niet de illusie hebben dat je binnen een dag miljonair kunt zijn. Bescheidenheid is van belang.
 

Bekijk de persoonstypen voor Trader


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trader

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trader

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trader. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trader iets voor je?

Zou je graag Trader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trader bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Trader?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Trader

Vacature Sales Trader German Market
Good Company
Leer de organisatie kennen Our client is an independent European multi-asset class broker primarily operating as an intermediary for financial institutions, corporate clients and (semi) government bodies. Their international orientation …
Vacature Associate Commodity Trader
Sime Darby Oils
Associate Commodity Trader Fulltime | Zwijndrecht Have you recently graduated or do you have max 5 years’ of experience within commodity trading? Eager to learn more about a diversified and …
Vacature Franstalige Trader Groenten en Fruit
SAM Amsterdam
Franstalige Trader Groenten en Fruit Wat ga je doen? Als Franstalige trader ben jij verantwoordelijk voor het verkopen van kwalitatief hoogstaande groenten en fruit. Hoofdzakelijk zal dit naar de Afrikaanse …
Vacature Junior Internationaal trader FMCG
Luba
Over de functie In de positie als Junior Internationaal Trader beheer je de klantportefeuille van alle internationale klanten en leveranciers, maar is het ook belangrijk dat je new business relaties …
Vacature Franstalige Trader Groenten en Fruit
SAM Amsterdam
Franstalige Trader Groenten en Fruit Wat ga je doen? Als Franstalige trader ben jij verantwoordelijk voor het verkopen van kwalitatief hoogstaande groenten en fruit. Hoofdzakelijk zal dit naar de Afrikaanse …

Actuele blogposts


reacties op Trader

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar