Trader Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trader? Lees de functieomschrijving.

Een Trader of Financial Trader is iemand die handelt in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparten en indexfondsen. Hij zit thuis of op kantoor achter de computer. Hij houdt de beurs in de gaten en koopt en/of verkoopt aandelen en andere financiële instrumenten. 
 
Een Trader werkt voor een bedrijf of wordt ingehuurd door particulieren. Van Jan Modaal tot grote, internationale bedrijven. Hij treedt dan dus op als vertegenwoordiger van beleggers. De kosten voor de beleggers blijven laag, omdat de Trader heel veel mensen vertegenwoordigt. Op deze manier is het financiële risico laag en is het voor beleggers toch aantrekkelijk om actief te zijn op de beleggingsmarkt. 
 
Na een beursdag maakt hij de balans op. Hij rapporteert of hij winst of verlies heeft gemaakt die dag.
 
Een Trader maakt vaak lange werkdagen. Naast het handelen, is hij ook bezig met netwerken. Hij gaat naar presentaties, gala’s en diners. Dit doet hij om klanten binnen te slepen voor het bedrijf waarvoor hij werkt.
 
Een Trader kan handelen in aandelen en opties maar ook in bitcoins en andere cryptocurrencies.
 

Wil je werken als Trader?

Werk je al als Trader en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trader worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trader, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Trader in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Traders
 • Manager
 • Beleggers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3750 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trader

Wat verdient een Trader?

Een Trader verdient zo tussen de €3750,- en €7000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van onder meer leeftijd en ervaring. Uiteraard verdien je in een junior-functie minder dan in een senior-functie.
 
Vaak krijgen Traders royale bonussen. Ook kan er sprake zijn van winstdelingen. Verder kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden gelden als een werktelefoon, scholingsmogelijkheden en een auto van de zaak. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je werkt.
 

Salarisschaal Trader

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trader

Op zoek naar een nieuwe baan als Trader? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trader. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Trader vacatures

Internationaal Accountmanager
HBO Young Professionals
Heb jij:Een afgeronde HBO opleiding;Een aantal jaar relevante werkervaring in een sales positie;Een vloeiende beheersing van de Engelse taal? (Kennis van andere buitenlandse taal naast Engels is een pré) 
Commercieel Talent / Junior Trader
Jaguar the Fresh Company
Voor ons kantoor in Barendrecht zijn wij op zoek naar fulltimeCommercieel Talent      Wil jij uitgroeien tot een professional in international trading? Starten als commercieel talentJaguar, the fresh company …
Junior Trader
Walters People
Ben jij een mix tussen een commerciële topper en een goede analist. Krijg je er een kick van om in een professionele omgeving contact te hebben met grote klanten en …
Internationaal Trader exotisch fruit met passie voor AGF (40 uur)! Regio Ridderkerk
Smart Talent
Vanuit jouw natuurlijke handelsinstinct ben je dagelijks (internationaal) bezig met verhandelen van exotisch fruit: Citrus vruchten / avocado’s / mango / zoete aardappelen / bessen / klein exotisch fruit / …
Junior Trader
Life Recruitment
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Junior Trader in Hendrik Ido Ambacht. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe afzetmarkten. Ook ga je zelfstandig een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trader

Hoe goed is de toekomst voor de Trader? 
Het arbeidsmarktperspectief voor Traders is redelijk. Je kunt eigenlijk alleen aan de slag bij grote, beursgenoteerde bedrijven. Overigens kun je er ook voor kiezen om een traineeship te doen en door te groeien naar een functie als Trader.
 
Je start als Junior Trader. Bij goede resultaten kun je een senior-functie bekleden. Je kunt een team aansturen en meer verantwoordelijkheden krijgen.
 

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trader worden: Opleidingen tot Trader

Hoe word je een Trader? 
Om een succesvolle Trader te worden, is het handig een diploma in de economie, boekhoudkunde of wiskunde op zak te hebben.
 
Echter, beleggen leer je niet uit een boek. Natuurlijk leer je wel over technische en fundamentele analyses, maar het echte ‘traden’ leer je alleen in de praktijk. Je moet ook over een aangeboren talent beschikken. 
 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trader

Driedaagse trading cursus
In de driedaagse intensieve trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke methode die voor een groot deel …
Reputation-Based Governance
It would be easy to cheat someone on eBay. However, an essential characteristic of the site prevents this from happening: buyer and seller reviews form what amounts to an "index …
Meer opleidingen Trader

Weet je nog niet of je Trader wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trader of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trader

Met wie werkt een Trader samen? 

Een Trader komt in contact met andere Traders. Ook is er een manager, bij wie hij terecht kan voor overleg of bij problemen. Natuurlijk is er ook contact met klanten (beleggers).


 • Traders
 • Manager
 • Beleggers
 • Klanten
Trader


Organisaties waar een Trader werkzaam is

Waar werkt een Trader meestal? 
Over het algemeen werk je bij een groot, beursgenoteerd bedrijf. Zowel nationaal als internationaal zijn er mogelijkheden. 
 
Je kunt je ook als ZZP’er in laten huren.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Trader

Waar kun je het beste werken als Trader? Hieronder vindt je de best door de Trader beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trader.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trader:

Welke competenties heeft een een Trader nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trader

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trader nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Trader zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.
 
Om succesvol te zijn, moet een Trader koelbloedig zijn. Hij moet risico’s durven nemen, maar wel voorzichtig blijven. Ook moet hij snel beslissingen kunnen nemen en nieuwsgierig zijn naar zijn vak en alles wat er in de wereld gebeurt. Tevens is hij stressbestendig en gepassioneerd. Werkroosters van soms wel 80 uur vindt hij niet erg (Succesvolle Werker).
 
Bovendien is een Trader iemand die goed kan observeren. Wat doet de beurs? Op welk moment kan ik het beste een aandeel verkopen of aankopen? Hij is analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).
 
Het is belangrijk om niet overmoedig te zijn. Je moet niet de illusie hebben dat je binnen een dag miljonair kunt zijn. Bescheidenheid is van belang.
 

Bekijk de persoonstypen voor Trader


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trader

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trader

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trader. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trader iets voor je?

Zou je graag Trader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trader bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trader

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar