Softbaltrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Softbaltrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als softbaltrainer train je een of meerdere groepen in softbal. De softbaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de softbaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.     

Ook is het aan de softbaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.     

De softbaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de softbaltrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.     

De softbaltrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de softbaltrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de softbaltrainer het niveau weet te verbeteren

Wil je werken als Softbaltrainer?

Werk je al als Softbaltrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Softbaltrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Softbaltrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Softbaltrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Softbaltrainer
  • Sporttrainer
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Softbaltrainer

Wat verdient een Softbaltrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de softbaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de softbaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de softbaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de softbaltrainer. Als de softbaltrainer al jaren lesgeeft in softbal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere softbaltrainers. Dan zal de softbaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Softbaltrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Softbaltrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Softbaltrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Softbaltrainer? 

 

Voor de softbaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van softbaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de softbaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de softbaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de softbaltrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De softbaltrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.            

Baankans Softbaltrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Softbaltrainer worden: Opleidingen tot Softbaltrainer

Hoe word je een Softbaltrainer? 

 

De softbaltrainer kan in principe les geven in softbal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de softbaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de softbaltrainer  de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de softbaltrainer, hoe hoger het niveau van de softbaltrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de softbaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de softbaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de softbaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De softbaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Softbaltrainer

Meer opleidingen Softbaltrainer

Weet je nog niet of je Softbaltrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Softbaltrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Softbaltrainer

Met wie werkt een Softbaltrainer samen? 

 

De softbaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere softbaltrainers. Zeker als de softbaltrainer werkzaam is op een softbalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de softbaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de softbaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.     

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De softbaltrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.     


  • Softbaltrainer
  • Sporttrainer
  • Clubvoorzitter
Softbaltrainer


Organisaties waar een Softbaltrainer werkzaam is

Waar werkt een Softbaltrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de softbaltrainer werkzaam is. Als de softbaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de softbalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.   

Echter, als de softbaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Softbaltrainer

Waar kun je het beste werken als Softbaltrainer? Hieronder vindt je de best door de Softbaltrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Softbaltrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Softbaltrainer:

Welke competenties heeft een een Softbaltrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Softbaltrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Softbaltrainer nodig? 

 

Als softbaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De softbaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor softbaltrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de softbaltrainer ook zien als leider. Bij softbal wordt er ook meestal op een groot veld getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de softbaltrainer een goede waarnemer is. De softbaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de softbaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.       

Bekijk de persoonstypen voor Softbaltrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Softbaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Softbaltrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Softbaltrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Softbaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Softbaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Softbaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Softbaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Softbaltrainer iets voor je?

Zou je graag Softbaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Softbaltrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Softbaltrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar